Ξεκίνησαν οι εξετάσεις! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επιβιώσεις

Καλή επιτυχία!
Ξεκίνησαν οι εξετάσεις! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επιβιώσεις



Ξεκίνησαν οι πανελλήνιες! Oups! Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλεσαι! Όλα θα πάνε τέλεια! Είναι λογικό να έχεις άγχος σε καταλαβαίνουμε. Και ποιος άλλωστε δεν έχει περάσει από αυτή τη φάση; Είναι πολύ εύκολο όμως το άγχος να σε κάνει να χάσεις δύναμη, ενέργεια και ελπίδα. Δεν πρέπει να το αφήσεις να σε καταβάλλει. Πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου πως περνάς μια δοκιμασία και πως θα τα καταφέρεις επιτυχώς! Και γιατί όχι; Βγάλε από το μυαλό σου όλες τις αρνητικές σκέψεις αμέσως και ακολούθησε τα παρακάτω tips για να επιβιώσεις!

Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται αυτό που περνάς στο παρόν μην ξεχνάς πως δεν θα κρατήσει για πολύ. Σκέψου πως τώρα θα κοπιάσεις για κάτι που θέλεις να κάνεις και μετά θα απολαύσεις τους κόπους σου! Υπάρχει καλύτερο; Αυτό θα σε παρακινήσει στο να συνεχίσεις την προσπάθεια και να μείνεις αισιόδοξη για το αποτέλεσμα.

Οι εξετάσεις μπορούν για πλάκα να σε κάνουν να φρικάρεις διότι ανησυχείς πάντα μήπως στο τέλος δεν τα καταφέρεις. Αν είσαι και τελειομανής πόσο μάλλον. Εκεί είναι που το άγχος σου θα φτάσει στο ζενίθ και δεν θα επιτρέψεις στον εαυτό σου ούτε ένα λάθος. Όμως δεν γίνεται έτσι. Δεν θα καταφέρεις τίποτα! Αυτή η σκέψη θα σε κουράσει άπειρα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα κάνεις χειρότερα. Χαλάρωσε και δώσε τον καλύτερο εαυτό σου και ότι γίνει! Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου γι΄αυτό που είναι και να αποδεκτείς το γεγονός ότι δεν είσαι τέλεια!

Χρειάζεσαι support! Ζήτα από τους γονείς σου, από τους καθηγητές σου να σε εμψυχώσουν και να σε ανεβάσουν. Πρέπει να έχεις ηθικό ακμαιότατο! 

Σε περίπτωση που το άγχος σε καταβάλλει και σκέφτεσαι να παρατήσεις την προσπάθεια τότε σταμάτα ότι κάνεις, πάρε βαθιές αναπνοές και χαλάρωσε! Νιώθεις καλύτερα; Αν όχι ξαναπροσπάθησε πάλι. Κλείσε τα μάτια σου και κάτσε για πέντε λεπτά χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις κάθετί αρνητικό που σκέφτεσαι και να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου!

Κοιμήσου τουλάχιστον ένα οχτάωρο. Το πρωί ξύπνα χωρίς να έχεις στο μυαλό σου το μάθημα που θα δώσεις και προσπάθησε να είσαι χαλαρή. Φάε ένα καλό πρωινό που θα σου χαρίσει ενέργεια. Σίγουρα η διατροφή σου θα πρέπει να περιέχει πολλά φρούτα, άφθονο νερό, χυμούς και σαλάτες. Κάνε πολλά και  μικρά διαλείμματα. Άκου μουσική για να χαλαρώσεις. 

Άλλαξε την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου!