Περίοδος εξετάσεων! Πώς να μείνεις focus στο διάβασμά σου;

Yπομονή και καλή συνέχεια!
Περίοδος εξετάσεων! Πώς να μείνεις focus στο διάβασμά σου;



Περίοδος εξετάσεων ~> SOS!!!
Το πιο δύσκολο σε αυτή τη κατάσταση δεν είναι μόνο το άγχος που πρέπει να διαχειριστείς αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να καταφέρεις να μείνεις συγκεντρωμένη έτσι ώστε να βγάλεις την ύλη.Πράγμα πολύ δύσκολο βέβαια διότι όταν βρίσκεσαι στην τελική δοκιμασία ανυπομονείς να τελειώσεις με αποτέλεσμα να μην δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Όμως αν θέλεις να πάρεις καλούς βαθμούς και να πετύχεις κάνε λίγη υπομονή ακόμα και δες τους παρακάτω τρόπους όπου θα σε βοηθήσουν να μείνεις focus στο διάβασμά σου και τίποτα άλλο να μην μπορεί να σε ξεμυαλίσει!

Εάν οι γονείς σου ή οι γείτονες κάνουν θόρυβο (που πολύ λογικό είναι γιατί πόσο και αυτοί να μείνουν αθόρυβοι) τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ακουστικά και να βάλεις την κατάλληλη μουσική ~> εννοώντας κάποιο είδος κλασσικής μουσικής , κάποιο soundtrack ταινίας και όχι φυσικά το αγαπημένο σου τραγούδι, συγκρότημα. Διότι είναι αυτονόητο ότι θα σε αποσυντονίσει!

Έχεις τις σημειώσεις σου αποθηκευμένες στον υπολογιστή; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις εκτυπώσεις και να μην τις διαβάσεις από εκεί. Επίσης χαμήλωσε το κινητό σου και τοποθέτησέ το κάπου όπου δεν θα το έχεις στο οπτικό σου πεδίο και δεν θα σου αποσπά την προσοχή. Γιατί αν προσπαθείς να αποστηθίσεις πληροφορίες δεν πρέπει τίποτα να σε αποσυντονίζει!

Φυσικά και δεν γίνεται να διαβάζεις για ώρες και να καταφέρεις να μείνεις focus non stop! Χίλιες σκέψεις θα περνάνε από το μυαλό σου και έννοιες. Αν έχεις κάτι στο μυαλό σου να κάνεις π.χ να ελέγξεις τα email σου, να βγάλεις το σκύλο σου βόλτα τότε κάντο! Γιατί αν δεν το κάνεις αυτή η σκέψη θα σε κυριεύσει και δεν θα μπορείς να συγκεντρωθείς. 
Ένα βήμα κάθε φορά!Αν δίνεις χημεία τότε επικεντρώσου μόνο εκεί. Μην γυρνάς πίσω στα άλλα μαθήματα που έχεις δώσει και θυμάσαι ξαφνικά λάθη που μπορεί να έκανες ή πράγματα που παρέλειψες γιατί δεν υπάρχει λόγος και νόημα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις το μάθημα που δίνεις τώρα και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό! Συγκεντρώσου σε ένα πράγμα κάθε φορά!

Αν διαβάζεις πολλές ώρες είναι λογικό κάποια στιγμή το μυαλό σου να κολλήσει και να μην μπορεί  να λειτουργήσει! Εκεί είναι που χρειάζεται να κάνεις ένα διάλειμμα. Καλό είναι να κάνεις πολλά και συχνά break. Με αυτό τον τρόπο θα χαλαρώνεις και θα ανακτήσεις ενέργεια για να μπορέσεις να συνεχίσεις! Ο χρόνος που διαβάζεις θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από των διαλειμμάτων. 

Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς ειδικά τώρα που βρισκόμαστε μια ανάσα από το καλοκαίρι αλλά σκέψου πως αυτή η διαδικασία θα κρατήσει για λίγο και είναι για το καλό σου. Θέλεις να πετύχεις έναν στόχο! Μείνε focus  και το καλοκαίρι σε περιμένει!!

Δες εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επιβιώσεις από τις εξετάσεις!