Gadgets: Πως ήταν στα 50's;

Γιατί ναι, υπήρχαν.
Gadgets: Πως ήταν στα 50's;



Σήμερα τα gadgets παντός είδους και ύφους, κατακλύζουν την αγορά. Θα βρεις από μπρελόκ που μουγκρίζει για να μη χάνεις ποτέ τα κλειδιά σου, μέχρι κατασκοπευτικά ρολόγια και πιρούνια "στριφογυρίσματος" μακαρονιών. 

Από πότε όμως άντρες και γυναίκες ξεκίνησαν να εκστασιάζονται με τέτοιου είδους "παράξενα" προϊόντα; 

Το σίγουρο είναι ότι το 1947 η Los Angeles Brush Manufacturing Corporation, λόγω του πεσμένου τζίρου της, εξαιτίας του πολέμου, αποφάσισε να εξιτάρει το αγοραστικό κοινό, προχωρώντας στην παραγωγή "ευφάνταστων" προϊόντων. Μέρος του καταλόγου της είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό LIFE, οι εικόνες του οποίου, "μιλούν" όντως για αρκετή φαντασία: Παπούτσια με βούρτσα για καθάρισμα του πατώματος, άνισες σκούπες για ταυτόχρονο σκούπισμα δύο σκαλοπατιών, σφουγγάρι για την πλάτη με ενσωματωμένο καθρέφτη (για να δεις αν έχει απλωθεί σωστά η σαπουνάδα), κλπ.

Κάποια εξ αυτών ήταν όντως χρηστικά και έξυπνα, κάποια άλλα πάλι, ήταν αμφιβόλου χρήσης. Όπως για παράδειγμα η σιδερένια λίμα νυχιών ή η οδοντόβουρτσα από δόντια.

Στη φωτογράφιση για το περιοδικό πρωταγωνίστησαν η ηθοποιός Olga San Juan και ο κωμικός Billy de Wolfe, ποζάροντας ως ανδρόγυνο.    

Εικόνες: art-sheep.com

Δες εδώ 20 celebrities των 60's με τις φωτογραφικές τους μηχανές.