"Πλάκα κάνω" ! Είσαι σίγουρη;

Μήπως άλλα λέει και άλλα εννοεί για να μην σε πληγώσει;
"Πλάκα κάνω" ! Είσαι σίγουρη;



Μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες, αναμφίβολα! Διαφωνείς; Πες μου ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ να εκφράσεις μια αλήθεια σε κάποιον σε μορφή αστείου, επειδή δεν έχεις το θάρρος ή δεν θέλεις να φανείς αγενής; Σίγουρα σου έχει συμβεί! Και μη σου πω και το αντίθετο ~> Όλο και κάποιος θα σου έχει πει την κακιούλα του, την σπόντα του ακόμα και ένα κοπλιμέντο με “ύπουλο” και χιουμοριστικό τρόπο. Έχεις εκλάβει όμως τα vibes που υποδηλώνουν μια δόση αλήθειας χωρίς να στην λέει ο άλλος στα ίσια, αλλά δεν είσαι και σίγουρη! 

Εκφράσεις του τύπου “ Σαν να πάχυνες λίγο” , “ Έχεις βαφτεί σαν κλόουν” και τόσες άλλες που μπορεί να σου έρθουν στο μυαλό ξαφνικά, εκφράζουν ολοφάνερα αυτό που θέλει ο άλλος να σου πει. Εξαρτάται από την αντίδραση που θα έχεις εκείνη τη στιγμή για να διαπιστώσεις αν ο άλλος όντως αστειεύεται ή όχι!  Αν εσύ ξινίσεις και τον ρωτήσεις “Όντως;” αμέσως θα δει πως θα σου δικαιολογηθεί ότι έκανε πλάκα. Αλλά για κάνε μια φορά τεστ και πες “Έχεις δίκιο, πως  βάφτηκα έτσι “και  θα διαπιστώσεις ευθύς αμέσως πως δεν αστειεύεται. Παίξε ύπουλα για να τον τσακώσεις!

Και αυτό είναι το ωραίο της όλης υπόθεσης τελικά. Ότι μέσα από το χιούμορ μπορείς να πεις τα πάντα χωρίς να το έχεις παραδεχτεί. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ρίξεις άδεια και να πιάσεις γεμάτα! Μπορείς να κάνεις τις προθέσεις σου φανερές χωρίς να είναι και ανάλογα με το πως θα αντιδράσει ο άλλος εσύ θα επιλέξεις αν θα παραδεχτείς ότι ήταν αλήθεια ή ψέμα αυτό που είπες! Έχεις την ασφάλεια δηλαδή ότι αυτό που νιώθεις δεν θα έχει φανερωθεί και συνάμα θα έχεις πάρει και εσύ τις απαντήσεις σου!

Κακά τα ψέματα υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορεί κάποιος να τα πει έτσι απλά στον άλλο. Θέλουν κάποιο τακτ ~> μια δόση χιούμορ! Έτσι ώστε να το κάνουν πιο light στον άλλο και να μην τον πληγώσουν. Τι γίνεται όμως όταν ο άλλος αντιλαμβάνεται την πρόθεσή σου και εν τέλει τον προσβάλλεις; Εσύ απλά πας να το μαζέψεις και να δικαιολογηθείς ότι απλά αστειευόσουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κάνει πλάκα. Τα πολύ αυθόρμητα πράγματα είναι συνήθως και τα πιο αληθινά!

Το ξέρεις ότι οι άνθρωποι που θυμώνουν ζουν περισσότερο;