7 τρόποι για να γίνεις fan της γυμναστικής

Κι όμως γίνεται!
7 τρόποι για να γίνεις fan της γυμναστικήςΌλοι γνωρίζουμε τα τεράστια οφέλη της γυμναστικής, τόσο στο σώμα μας όσο και στην υγεία μας. Όταν έρχεται όμως η ώρα να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να πάμε στο γυμναστήριο, βαριόμαστε και πολλές φορές το κάνουμε με βαριά καρδιά. Άλλοτε πάλι, την αναβάλλουμε...για αύριο! Κι ας ξέρουμε πως μετά την άσκηση  νιώθουμε τρομερή ευεξία και διάθεση!

Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, θα αγαπήσεις παραπάνω τη γυμναστική,  θα ασκείσαι με καλύτερη διάθεση και ο ιδρώτας που χύνεις, θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Δες πως:

1. Αρχικά, πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου ότι η άσκηση είναι οπωσδήποτε δυσάρεστη και βαρετή. Ή ότι για να δεις αποτελέσματα πρέπει να πεθάνεις από την κούραση και να γίνεις μούσκεμα στον ιδρώτα. Υπάρχουν είδη γυμναστικής που είναι ίσως πιο απαιτητικά, αναλόγως πάντα και με το επίπεδο του ασκούμενου, αλλά μπορείς πάντα να επιλέξεις τον τρόπο γυμναστικής που προτιμάς και που ταιριάζει περισσότερο σε σένα.

Να θυμάσαι ότι ακόμα και λίγο περπάτημα, αν βαριέσαι το γυμναστήριο, είναι καλύτερο από το να μην ασκείσαι καθόλου.  Επίσης, μην έχεις στο μυαλό σου τη γυμναστική σαν τιμωρία του εαυτού σου για το γλυκό που έφαγες. Αν ξεκινάς έτσι, σίγουρα δεν θα την ευχαριστηθείς ποτέ και μονίμως θα το κάνεις με βαριά καρδιά.

2. Βρες την άσκηση που σου αρέσει. Αν σου αρέσει, θα την κάνεις. Τόσο απλά. Σου αρέσει να γυμνάζεσαι μόνη σου ή με παρέα; Προτιμάς τη γυμναστική σε ανοιχτό χώρο ή σε κάποιο γυμναστήριο; Θέλεις έναν χαλαρό τρόπο γυμναστικής ή κάτι «δυνατό»; Βρες τι είναι εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις διάφορα είδη γυμναστικής, μέχρι να αποφασίσεις ποιο είναι το κατάλληλο για σένα.

3. Ξεκίνα με το μαλακό. Ειδικά αν είσαι αρχάρια ή αν έχει περάσει αρκετό διάστημα από την τελευταία φορά που φόρεσες τα αθλητικά σου. Μην πιέσεις πολύ τον εαυτό σου με πολλά βάρη και μεγάλη ένταση στις πρώτες προπονήσεις. Γιατί θα πιαστείς, ενδεχομένως και να τραυματιστείς. Ανέβαζε την ένταση σταδιακά και μάθε να ακούς πάντα το κορμί σου.

4. Μετέτρεψε τη γυμναστική σε χόμπι. Πώς; Αρχικά, πρέπει να την εντάξεις στις προτεραιότητές σου. Μόλις αρχίσεις να τη συνηθίζεις και μόλις φανούν στο κορμί σου τα πρώτα αποτελέσματα της άσκησης, τότε θα γίνει από μόνη της χόμπι.

5. Το καλό αποτέλεσμα, θέλει υπομονή. Και επιμονή. Ο λόγος που οι περισσότεροι ξεκινούν γυμναστική και μετά από λίγο την παρατούν, είναι επειδή βιάζονται να δουν αποτέλεσμα, το οποίο δεν έρχεται όσο γρήγορα θέλουν, βαριούνται κι εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Ξεκίνα με έναν στόχο και μη σταματήσεις μέχρι να τον εκπληρώσεις!

6. Θέσε τους στόχους σου. Αποφάσισε ποιο σημείο του σώματός σου είναι αυτό που θες να δουλέψεις περισσότερο. Μίλα με κάποιον γυμναστή για να σε καθοδηγήσει σωστά, με το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης.

7. Να αναγνωρίζεις στον εαυτό σου κάθε πρόοδο και να τον επικροτείς.  Αυτό θα σε κάνει να πεισμώνεις περισσότερο για την κάθε επόμενη φορά.

 Η γυμναστική θέλει υπομονή. Και δουλειά. Μόλις βρεις τους ρυθμούς σου, θα την ευχαριστιέσαι πραγματικά και τα αποτελέσματα στο κορμί και στην υγεία σου, θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου.