Θεϊκές καταστάσεις! Η γιόγκα, ο Γαιτάνος, το αντί-pride και άλλα ευτράπελα

Οι δηλώσεις που μας έκαναν να σκεφτούμε «τι λέει ο χριστιανός».
Θεϊκές καταστάσεις! Η γιόγκα, ο Γαιτάνος, το αντί-pride και άλλα ευτράπελα



Το τελευταίο διάστημα έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν θα τη βγάλω καθαρή στην άλλη ζωή. Μάλλον θα βράζω σε ένα καζάνι μαζί με τους φίλους μου και στο ενδιάμεσο θα μας μαστιγώνουν επειδή πήγαμε στο pride της Θεσσαλονίκης, επειδή γελάσαμε με τη σάτιρα για τον Γαιτάνο και επειδή για ένα χρόνο κάναμε γιόγκα στο γυμναστήριο απέναντι. 

Καλά άκουσες. Αν έχω κάνει στη ζωή μου τα παραπάνω, τότε είμαι ένας άνθρωπος που έχει προσβάλλει τα θεία. Αμαρτωλή θα τολμούσα να με αυτοχαρακτηρίσω. 

Για να καταλάβεις τι εννοώ διάβασε τι ακριβώς έχει συμβεί πρόσφατα και βγάλε τα συμπεράσματά σου. 

Κρύψτε τα παιδιά σας, έρχεται το pride Θεσσαλονίκης 

Θεσσαλονικείς προσοχή! Στις 19 και 20 Ιουνίου θα γίνει το pride και παράλληλα η αγρυπνία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με δεδομένο ότι έχετε να αντιμετωπίσετε όπως λέει ο Άνθιμος, τη «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων». Αν έχετε παιδιά, καλύτερα να μην κυκλοφορήσετε στην πόλη και να τα απομακρύνετε προκειμένου να τα προστατέψετε από  «τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις». Εντάξει, από τον Άνθιμο ήταν αναμενόμενο αλλά από τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  δεν το περιμέναμε. Ορίστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την επιστολή διαμαρτυρίας τους: «Η χριστιανική διδασκαλία και γραμματεία τονίζει πως η ομοφυλοφιλία είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί στον Θεό, δεν ολοκληρώνει τον άνθρωπο ως πρόσωπο μοναδικό και ανεπανάληπτο, ως κοινωνικό όν και τον απομακρύνει από τον δρόμο της σωτηρίας. Μάλιστα οι ιεροί Πατέρες την χαρακτηρίζουν ως θανάσιμο και ακάθαρτο αμάρτημα, ως προσβολή της ζωής και παρά φύσιν διαστροφή». 

Η γιόγκα δεν έχει θέση στη ζωή των χριστιανών 

Παγκόσμια μέρα της γιόγκα είναι η 21η Ιουνίου και ήδη νιώθουμε άσχημα που εδώ στο followme που κάναμε ολόκληρο αφιέρωμα σε αυτό το υποτίθεται «είδος γυμναστικής». (Και θα ξανακάνουμε αυτή την Κυριακή). Γιατί η Ιερά Σύνοδος ενημέρωσε τους απανταχού χριστιανούς ότι κάναμε λάθος όταν νομίζαμε ότι γυμναζόμασταν. Συγκεκριμένα, μας υπενθύμισαν ότι η γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί είδος γυμναστικής. Ως εκ τούτου είναι απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών.

Η σάτιρα των Ράδιο Αρβύλα είναι ασέβεια προς το θεό 

Μήπως έτυχε να δεις και εσύ Γαιτάνο χθες το βράδυ στα «Καρντάσιανς»; Ο γνωστός ερμηνευτής ενοχλήθηκε όταν του πρότειναν να προβάλλουν αποσπάσματα από τη σάτιρα των «Ράδιο Αρβύλα» και ανέφερε ότι η σάτιρά τους είναι ασέβεια προς το θεό: «Δεν έχω πρόβλημα να σατιρίζουν εμένα. Έχω πρόβλημα και με ενοχλεί όταν αυτό το πράγμα που σατιρίζουν μέσω εμού, θίγει το θεό. Αν με σατίριζαν γιατί φοράω ένα παπούτσι μπορεί να γελάσω και εγώ. Αν όμως με σατιρίσουν γιατί τώρα μιλάω για το θεό και αύριο δείχνουν ότι κάτι είπα γι’ αυτό και το σατιρίζουν, αυτό το πράγμα είναι ασέβεια προς το θεό. Με ενοχλεί».  Το ερώτημα είναι εμείς που γελάμε με τη σάτιρά τους, είμαστε ασεβείς; Ας μας απαντήσει κάποιος.

Μάλλον είμαστε και εμείς αντίχριστοι

Ποιος θα ξεχάσει το «θεικό» σκηνικό εκτυλίχτηκε στο πλατό της Τατιάνας Στεφανίδου τον περασμένο μήνα; Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ο Αγάθωνας και η Ειρήνη Μερκούρη ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου και συζητούσαν για το θέμα της μεταφοράς των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο Αγάθωνας τοποθετήθηκε με τον δικό του καυστικό τρόπο εναντίον της μεταφοράς, κάτι που έκανε έξαλλη την Ειρήνη Μερκούρη. Χαρακτηριστικά, στην πορεία της κουβέντας είπε τις παρακάτω ατάκες:  «Είστε αντίχριστος και άθεος. Βρίσκεστε μέσα στο απόλυτο σκοτάδι και εύχομαι κάποια στιγμή να μετανοήσετε. Μιλάτε σε μια Ελλάδα Ορθόδοξη... Ο λόγος που αυτή την στιγμή μιλάω με έναν αντίχριστο, είναι επειδή πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος. Ο Ιησούς Χριστός ήταν είναι και θα είναι ο μοναδικός Χριστός ο αληθινός!». Κάτι που μας έκανε να αναλογιστούμε αν όντως και εμείς είμαστε αντίχριστοι. 

Bonus η δήλωση Οικονομόπουλου  

Όχι ότι είπε κάτι ακραίο ο Οικονομόπουλος αλλά η ατάκα «στην εκκλησία πάω, δεν πάω στα κλαμπ να κουνάω τον κ@@ο μου» σκέφτηκα ότι θα έκλεινε αυτό το κείμενο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Ορίστε η δήλωσή του στο Πρωινό του Ant1: «Πήγα στο Άγιο Όρος δύο φορές και θα ξαναπάω. Θα το προτείνω σε πολλούς ανθρώπους. Έχουν χάσει την πίστη τους πολλοί άνθρωποι, λόγω της κρίσης, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις οικογένειες τους, στις δουλειές τους, κι έτσι λένε "Δεν υπάρχει Θεός". Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, πρέπει να έχουμε μέσα μας πίστη κι όταν έχεις αισιοδοξία τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Πλέον είναι ταμπού να πεις πάω εκκλησία. Στην εκκλησία πάω, δεν πάω στα κλαμπ να κουνάω τον κ@@ μου».