Πόσες φορές σου έχει τύχει να στείλεις ένα mail σε λάθος αποστολέα; Αρκούν μόνο μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου για να επιλέξεις τη λάθος επαφή. Πατάς στην εύρεση το πρώτο γράμμα που αντιστοιχεί στη διεύθυνση του mail που επιθυμείς και σου εμφανίζεται μια λίστα επαφών που ξεκινούν από το γράμμα αυτό. Ε, δε θέλει και πολύ να γίνει το λάθος!
Σπάνια καταφέρνεις να το σώσεις πριν το στείλεις. Τις περισσότερες φορές αντιλαμβάνεσαι το λάθος σου, αφού έχεις πατήσει την επιλογή “send”. Και καλά να είναι ένα απλό mail! Τότε το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει απλά να μπεις στη διαδικασία να ενημερώσεις τον παραλήπτη ότι το mail αυτό δεν προοριζόταν για εκείνον και ύστερα να το προωθήσεις πια στη σωστή διεύθυνση. Αν όμως το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν πιο ιδιαίτερο, ή κάποιο επαγγελματικό «μυστικό», τότε το μόνο που εύχεσαι τη στιγμή εκείνη είναι να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Ή να μπορούσες με κάποιο τρόπο να το πάρεις πίσω... Ε, λοιπόν γίνεται!
Η έξυπνη εφαρμογή “Criptext” θα σε σώσει! Με την εφαρμογή αυτή, που είναι διαθέσιμη τόσο στο Gmail όσο και στο Outlook, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς τη «διαδρομή» του κάθε mail που στέλνεις. Από τη στιγμή που το στέλνεις, μέχρι τη στιγμή που φτάνει στον αποστολέα και πότε εκείνος το ανοίγει. Το καλύτερο όμως είναι ότι σου επιτρέπεται να ανακαλέσεις την αποστολή του, σε περίπτωση που έχεις κάνει λάθος στην επιλογή του παραλήπτη, με την προΰπόθεση ότι ο τελευταίος δεν το έχει –μέχρι εκείνη τη στιγμή- ανοίξει. Με ένα απλό κλικ στο κουμπάκι με την επιλογή "un-send", δορθώνεις αμέσως το λάθος σου, απλά και γρήγορα. Όπως άλλοτε θα έσβηνες με τη γόμα σου ένα λάθος που έκανες με το μολύβι σου.
Οι σχεδιαστές της εφαρμογής “Criptext “ έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο Snapchat, όπου οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να καταγράψουν ημερομηνίες λήξης για τα mail που στέλνουν. Με τον τρόπο αυτό, το mail εξαφανίζεται αυτόματα από τα μηνύματα του παραλήπτη,την ημερομηνία που έχει επιλέξει ο αποστολέας.
Επιπλέον, μπορείς να σβήσεις εντελώς τα στοιχεία σου, αφού η Criptext σου παρέχει ένα σύστημα ασφάλειας, που σου επιτρέπει να κρατήσεις τα στοιχεία σου απόρρητα. Αν δηλαδή κάποιος θελήσει να κάνει screenshot ένα mail, το όνομά σου δε θα φαίνεται. Αυτό είναι τέλειο όταν το mail έχει φτάσει σε λάθος παραλήπτη, ο οποίος ενδεχομένως να θελήσει να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο του mail εναντίον σου. Ναι, αλλά δεν έχει αποδείξεις!