Σκέψεις και καταστάσεις που μόνο ένας δημοσιογράφος μπορεί να καταλάβει!

Mπες και εσύ στο κλίμα!
Σκέψεις και καταστάσεις που μόνο ένας δημοσιογράφος μπορεί να καταλάβει!



Μην ξεχνάς ότι δημοσιογράφος είναι αυτός που, εκ των υστέρων, ξέρει τα πάντα εκ των προτέρων! Τι έχω άδικο; Ας γράψω ένα άρθρο και γι' αυτό που μόλις ειπώθηκε! Διότι έτσι είναι η δημοσιογραφία..δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω χωρίς περαιτέρω επεξεργασία και δημιουργική εκμετάλλευση!
Ας δούμε και μερικές ακόμη καταστάσεις, σκέψεις και αλήθειες που μόνο ένας δημοσιογράφος θα καταλάβει και θα κατανοήσει! Γιατί όχι και εσύ!

1. Όταν ποστάρεις ένα άρθρο σου σε κοινή θέα (social media) περιμένεις να έχεις και την αναμενόμενη ανταπόκριση από φίλους και γνωστούς. Αν το άρθρο σου δεν λάβει τα like που περιμένεις..τότε το μυαλό σου κάνει διάφορα σενάρια αμφισβήτησης της ίδιας σου της δουλειάς!

2. Δεν υπάρχει περίπτωση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης να παραμείνεις cool! Ακόμα και αν δεν σου προκαλεί άγχος ο συνεντευξιαζόμενος...εσύ θα έχεις ταραχή μήπως και το κασετοφωνάκι (δημοσιογραφικό εργαλείο)σου δεν καταγράψει την συνομιλία σας!

3. Το μυαλό σου τρέχει non stop, είναι σε διαρκή σκέψη. Οποιοδήποτε ερέθισμα είναι ικανό να σου δώσει μια ιδέα για ένα άρθρο. Δεν ηρεμείς ποτέ! 

4. Οι φίλοι σου μπορούν να γίνουν τα "πειραματόζωα" σου! Μπορεί να ζουν το δράμα τους και εσύ μέσα από αυτό να βλέπεις μια δημοσιογραφική οπτική και να θέλεις να κάνεις την κατάσταση τους ένα viral άρθρο!

5. Παίρνεις μια ημέρα off και όταν γυρνάς ανοίγεις το email σου και βλέπεις ένα καταιγισμό μηνυμάτων και πραγμάτων που πρέπει να κάνεις!

6. Ξεχνάς το σπιτικό φαγητό! Οποιαδήποτε μορφή junk food είναι καταγεγραμμένη σε καταλόγους στο γραφείο σου!

7. Όταν διαβάζεις βιβλία ή άρθρα άλλων συναδέλφων επί τόπου θέτεις τη δική σου γραφή σε σύγκριση και αμφισβήτηση συνάμα! 

8. Το να είσαι αρθρογράφος απαιτεί να βρίσκεσαι σε μόνιμη κατάσταση δημιουργικότητας και σε υπερδιέργεση φαντασίας. Όμως αυτό δεν γίνεται γιατί το μυαλό κουράζεται και οι ιδέες στερεύουν! Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτεσαι την Carrie Bradshaw που τα έβγαζε όλα από το μυαλό της και δεν είχε πάθει ποτέ blackout! Τι φταίει;Μήπως επειδή δεν έχεις τέτοια γκάμα παπουτσιών;

9. Ναι κάποιες στιγμές φτάνεις στο σημείο που χρησιμοποιείς τις ίδιες και τις ίδιες λέξεις και γίνεσαι γραφική! Ώσπου εν τέλει αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις κάποιες λέξεις κλισέ..που πολύ απεχθάνεσαι!

10. Όσες φορές και αν δεις το όνομά σου σε κάποιο άρθρο που έγραψες ή σε κάποια δημοσιογραφική ομάδα δεν χορταίνεις! Παίρνεις πάντα την ίδια ευχαρίστηση!

11. Ο υπολογιστής σου "κλατάρει" και είναι υπο συνεχής παρακολούθηση επειδή έχεις ανοιχτά 1314253 παράθυρα!

12. Πόσες φορές έχεις συγκρατηθεί και δεν έχεις απαντήσει σε κακεντρεχή χωρίς νόημα σχόλια κάποιων αναγνωστών μόνο οι συνάδελφοι σου ξέρουν..που σε καλούν να δώσεις τόπο στην οργή!

13. Η έμπνευση σου έρχεται πάντα τη λάθος στιγμή και όχι όταν είσαι στο γραφείο! Μπορεί να είναι οπουδήποτε...στο γυμναστήριο, την ώρα που πας να κοιμηθείς, όταν είσαι μεθυσμένη, όταν κάνεις μπάνιο...και γενικότερα οποιαδήποτε στιγμή εσύ δεν έχεις χαρτί και στυλό πάνω σου!

14. Όταν καλείσαι να γράψεις μικρά κείμενα τότε είναι που έχεις ΥΠΕΡ-έμπνευση και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τις σκέψεις σου!

15. Όσες φορές και αν έχεις διαβάσει το άρθρο σου όλο και κάτι θα σου έχει ξεφύγει. Κάποιο ορθογραφικό, συντακτικό λάθος..το οποίο και θα δει στο τέλος το αφεντικό σου!

16. Όταν σε επιβραβεύουν για κάτι που έγραψες..τα ξεχνάς όλα...και κούραση και γκρίνιες!

17. Όποια γνωριμία κάνεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο για το τι μπορεί να σου προσφέρει...κάποια ιδέα; Δημόσιες σχέσεις απλά;