Έσπασε το μανό σου; Πως θα το καθαρίσεις από κάθε επιφάνεια του σπιτιού;

Εύκολα κι απλά!
Έσπασε το μανό σου; Πως θα το καθαρίσεις από κάθε επιφάνεια του σπιτιού;



Κι εκεί που βάφεις τα νύχια σου και κάνεις το beaute σου, συμβάινει το μοιραίο! Αναποδογυρίζει το μπουκαλάκι του μανό, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να χυθεί πάνω στο ξύλινο τραπεζάκι του σαλονιού σου, ή στο πάτωμα, ή πάνω στον καναπέ! Καταστροφή! Και τώρα τι θα κάνεις; Όλοι γνωρίζουμε ότι ο λεκές από μανό είναι δύσκολο να βγει και αρκετές φορές αφήνει σημάδι. Όχι αν τον καθαρίσεις σωστά! Γι’ αυτό ηρέμησε, γιατί σου έχουμε τον σωστό τρόπο να καθαρίσεις το μανό από κάθε επιφάνεια του σπιτιού! Δες πως:

Πως να καθαρίσεις το βερνίκι νυχιών από τα χαλιά και από τα υφάσματα;

Τρίψε το λεκέ με λίγο ασετόν. Στην αρχή προσεκτικά για να μη χαλάσεις το χρώμα του χαλιού και του υφάσματος. Ορισμένες επιφάνειες δε δέχονται το ασετόν και μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θα ήθελες, αν δεις το χρώμα τους να καταστρέφεται. Γι’ αυτό, απέφυγε να ρίξεις μεγάλη ποσότητα ασετόν και να αρχίσεις να τρίβεις το λεκέ με δύναμη. Θέλει υπομονή και πολλές επαναλήψεις. Γι’ αυτό βάλε μόνο λίγη ποσότητα σε ένα πανάκι, το οποίο θα έχεις πρώτα βρέξει με λίγο ζεστό νερό και θα έχεις βάλει μία μόνο σταγόνα σαπούνι πιάτων. Τρίψε απαλά και μόνο πάνω στο λεκέ. Εναλλακτικά, αν επιθυμείς μια πιο safe επιλογή, υπάρχουν προϊόντα στο εμπόριο που προορίζονται ακριβώς γι΄αυτό το σκοπό:  να αφαιρούν με ασφάλεια το βερνίκι από τα υφάσματα.

Πως να καθαρίσεις το βερνίκι νυχιών από ξύλινες επιφάνειες, από το πλακάκι ή από την πορσελάνη;

Στην περίπτωση αυτή, μην κάνεις το λάθος να χρησιμοποιήσεις ασετόν! Θα κάνεις πολύ μεγαλύτερη ζημιά! Και πάλι η εύκολη λύση είναι να προμηθευτείς το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού από το εμπόριο. Αν θέλεις όμως να αποφύγεις τα έξοδα, τότε η λύση είναι η εξής: Σε ένα πανάκι που θα έχεις βρέξει με ζεστό νερό, ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύδι και ξεκίνα να τρίβεις το λεκέ. Θέλει λίγο υπομονή μέχρι να μαλακώσει και να υποχωρήσει. Αν δυσκολεύεσαι χρησιμοποίησε το συρμάτινο σφουγγαράκι που χρησιμοποιείς για τα πιάτα, με προσοχή και απαλά για να μην γρατζουνίσεις την επιφάνεια κι αφού πρώτα ο λεκές έχει λίγο μαλακώσει.

Πως να καθαρίσεις το βερνίκι νυχιών από πέτρινες επιφάνειες;

Σε επιφάνειες από φυσική πέτρα, όπως και από γρανίτη, μάρμαρο ή σχιστόλιθο, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείς κάτι τοξικό, γιατί αυτό θα καταστρέψει την επιφάνεια. Η λύση βρίσκεται στο οινόπνευμα, το οποίο θα καθαρίσει το μανό και δεν θα αφήσει κανένα λεκέ στην περιοχή.

Πως να καθαρίσεις το μανό από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια;

Για να καθαρίσεις το βερνίκι των νυχιών από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, ακόμα και από τα μαλλιά σου, βάλε πάνω στο μανό λίγο λάδι, είτε ελαιόλαδο, είτε baby oil, ή χρησιμοποίησε τη μαλακτική κρέμα των μαλλιών σου. Ο λεκές θα μαλακώσει και θα φύγει.

Όπως και να έχει, για να αποφύγεις τέτοια ατυχήματα, πρόσεχε πού βάφεις τα νύχια σου και πού ακουμπάς το μανό σου. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί η άτυχη εκείνη στιγμή που το μπουκαλάκι σου θα αναποδογυρίσει! Τουλάχιστον να συμβεί σε ένα μέρος που μπορείς εύκολα να καθαρίσεις! Η καλύτερη λύση είναι να βάφεις τα νύχια σου πάνω σε μια πετσέτα. Αυτή αν λερωθεί, λίγο το κακό!