Έχεις χάσει το νόημα της ζωής; Ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου!

Ήρθε ή ώρα να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά...
Έχεις χάσει το νόημα της ζωής; Ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου!



Ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου; Τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο; Η οικογένεια, η καριέρα, να κάνεις ταξίδια, να βγάλεις πολλά λεφτα; Αν ακόμα δεν έχεις κατασταλάξει, αν ψάχνεις να βρεις τον σκοπό της ζωής σου, ήρθε η ώρα να κάνεις μια κουβέντα με τον εαυτό σου. Αυτά είναι όσα πρέπει να σκεφτείς για να βρεις το δρόμο σου...

1. Τί είναι αυτό που ήθελες να κάνεις από παιδί; Ποιο ήταν το παιδικό σου όνειρο; Πως φανταζόσουν τον εαυτό σου; Μεγαλώνοντας, ξεχνάμε να κάνουμε όλα αυτά που μας κάνουν χαρούμενους. Κάπου στην πορεία το χάνουμε. Φταίνε ίσως και οι αγχωτικοί ρυθμοί της ζωής, οι αυξημένες υποχρεώσεις και φυσικά, η οικονιμική κρίση. Ήρθε ή ώρα να θυμηθείς αυτά που ήθελες να κάνεις από παιδί και να σκεφτείς αν όλα αυτά τα όνειρα και οι σκέψεις σε αφορούν ακόμα.

2. Αν δεν είχες δουλειά, πως θα επέλεγες να περνάς την ώρα σου; Τι θα έκανες για να γεμισεις τον ελεύθερο χρόνο σου; Που θα πήγαινες; Γράψε όλα όσα θα ήθελες να κάνεις σε ένα χαρτί. Την επόμενη φορά που θα έχεις ελεύθερο χρόνο, ξόδεψέ τον σε κάτι από αυτά που σημείωσες.

3. Μήπως ξεχνάς να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου; Οι άνθρωποι που δουλεύουν πολύ για να επιτύχουν στο σκοπό τους, συνήθως αμελούν  τον εαυτό τους. Ξεχνούν ακόμα και να φάνε, ή να δουν τους φίλους τους. Αμελούν τη σχέση τους. Αφήνουν τον εαυτό τους. Δεν καταλαβαίνουν πως περνάει ή ώρα, οι μέρες και οι μήνες. Μήπως συμβαίνει και σε σένα;

4. Τι σου αρέσει να διαβάζεις; Τι θέματα σε ξεκουράζουν; Οι προτιμήσεις σου δείχνουν πολλά για το χαρακτήρα σου. Πρέπει να δώσεις παραπάνω σημασία στα πράγματα που σου αρέσει να διαβάζεις, που σε ενδιαφέρουν και σου ταιριάζουν. Μπορεί να σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο μέχρι να καταλάβεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει, αλλά μην το βάλεις κάτω!

5. Ποια είναι τα θέματα συζήτησης που σε ενδιαφέρουν; Τι είναι αυτό που σου αρέσει να συζητάς όταν είσαι με φίλους; Ποια σου φτιάχνουν το κέφι και σε κάνουν χαρούμενη; Σκέψου τα θέματα που συνήθως οι φίλοι σου ζητάνε τη γνώμη και τη συμβουλή σου.

6. Φτιάξε μια λίστα με όλα αυτά που θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου. Είναι ένας καλός τρόπος να δεις ποια πράγματα σε ενδιαφέρουν. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να βρεις το δρόμο σου κάνοντας αυτά που πάντα ήθελες και αγαπάς.

7. Ποιο είναι το όνειρό σου; Η μεγαλύτερή σου επιθυμία; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα; Βάλε στην άκρη τον φόβο της αποτυχίας και μη σκεφτείς αν αυτό που θέλεις χρειάζεται χρήματα που τώρα δεν έχεις. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Κράτα μια θετική στάση απέναντι στο όνειρό σου και σκέψου όλους τους τρόπους που θα μπορόυσες να το κάνεις πραγματικότητα.

Είναι λογικό να είσαι μπερδεμένη. Και είναι ok να μην ξέρεις τι θέλεις. Ειδικά σε μια τέτοια εποχή με τόσα προβλήματα, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο. Μην ξεχνάς, όμως, τα όνειρά σου και μην εγκαταλέιπεις την προσπάθεια για να τα πραγματοποιήσεις. Η ζωή είναι μία και είναι δική σου! Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα! Επέλεξε να τη ζήσεις όπως εσύ θέλεις κάνοντας αυτά που αγαπάς και που σε κάνουν ευτυχισμένη!