Πόση αυτοπεποίθηση έχεις; Κάνε το τεστ!

Αγάπα επιτέλους τον εαυτό σου όπως είναι!
Πόση αυτοπεποίθηση έχεις; Κάνε το τεστ!



Όταν σκέφτεσαι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, σίγουρα φέρνεις στο μυαλό σου κάποια γνωστή σου. Είτε είναι κάποια φίλη, είτε η αδερφή σου. Γιατί τέτοιες γυναικες υπάρχουν γύρω μας και η αλήθεια είναι πως τις ζηλεύουμε. Για τον δυναμισμό και την εμπιστοσύνη που δείχνουν να έχουν στον εαυτό τους. Αυτές οι γυναίκες δείχνουν πιο χαρούμενες, γεμάτες και σίγουρες. Εσύ είσαι μία από αυτές, ή μήπως σκύβεις εύκολα το κεφάλι και προτιμάς να περνάς απαρατήρητη; Θα ήθελες να μάθεις το μυστικό τους; Αν θέλεις να αποκτήσεις παραπάνω εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να αποπνέεις έναν διαφορετικό αέρα και στους γύρω σου, δοκίμασε να κάνεις όσα κάνουν οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση:

1. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση στηρίζουν τους στόχους τους. Γνωρίζουν τη δύναμή τους και προσπαθούν με αυτή να χειριστούν καταστάσεις και προβλήμτα τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική τους ζωή. Εστιάζουν περισσότερο στις ικανότητες, παρά στις αδυναμίες τους. Αναγνωρίζουν ότι δεν είναι τέλειες και έχουν εντοπίσει τα ελαττώματά τους, αλλά έχουν απλά συμβιβαστεί με αυτά, γιατί γνωρίζουν καλά πως κανείς δεν είναι - και δεν χρειάζεται να είναι – τέλειος. Κάθε λάθος τους το αντιμετωπίζουν σαν μια ακόμα εμπειρία κι ένα μάθημα ζωής.

2. Δουλεύουν πάνω στην αυτοπεποίθησή τους. Γιατί η εμπιστοσύνη και η σιγουριά που αποκτάς για τον εαυτό σου θέλει προσπάθεια και χρειάζεται συνεχώς να την εξελίσσεις. Γιατί υπάρχουν στιγμές που χάνεις λίγο τον εαυτό σου, που νιώθεις αδύναμη μπροστά σε καταστάσεις και προβλήματα που κάποτε σου φαίνονται βουνό. Είναι απόλυτα λογικό να σου συμβαίνει, αρκεί να το ξεπεράσεις γρήγορα. Πριν από κάθε κατάσταση που τους προκαλεί άγχος, φόβο και αβεβαιότητα, οι γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση, τα βάζουν κάτω και κάνουν μια κουβέντα με τον εαυτό τους. Πηγαίνουν μπροστά στον καθρέφτη τους και θυμίζουν στον εαυτό τους ποιες είναι, τι θέλουν και ότι μπορούν να τα καταφέρουν! Ξέρουν πότε πρέπει να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα για να πάρουν μερικές ανάσες, να ανακτίσουν δυνάμεις και ύστερα να ριχθούν στη «μάχη» ξανά, με περισσότερο πείσμα και σιγουριά.

3. Είναι ανεξάρτητες και τους αρέσει να περνούν χρόνο μόνες τους. Και όχι απλά τους αρέσει, αλλά το θεωρούν απαραίτητο. Επίσης, οι γυναίκες αυτές δεν έχουν συνήθως πρόβλημα να βγουν έξω μόνες τους, είτε για ένα ποτό, είτε για να δουν ένα έργο στο σινεμά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν φίλους, ή δεν λατρεύουν τις στιγμές με τους δικούς τους ανθρώπους, απλά θεωρούν ότι είναι σημαντικό για κάποιον να αφιερώνει χρόνο και στον εαυτό του. Ταυτόχρονα, είναι και οι πιο κοινωνικοί άνθρωποι!

4. Δεν προσπαθούν να μοιάσουν σε καμιά άλλη γυναίκα. Ούτε στις τέλειες γυναίκες που πλασάρουν τα περιοδικά. Δεν θεωρούν ότι είναι απαραίτητο μια γυναίκα να παντρευτεί στα 30 ή να κάνει παιδί νωρίς, ή να είναι οπωσδήποτε 10 κιλά κάτω από το ύψος της. Δεν αγχώνονται και δεν τους ενδιαφέρει να αντιγράψουν το τέλειο. Γιατί απλά τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Προσέχουν την υγεία τους, γιατί αγαπούν τον εαυτό τους και όχι για να μοιάσουν στα μοντέλα που βλέπουν στην τηλεόραση.

Είσαι μία από αυτές τις γυναίκες τελικά; Αν όχι, τι σε εμποδίζει να γίνεις; Τίποτα!