Γυναικεία αλληλεγγύη: Όλα όσα θα έκανες για οποιαδήποτε γυναίκα...

Κι ας μην είναι φίλη σου!
Γυναικεία αλληλεγγύη: Όλα όσα θα έκανες για οποιαδήποτε γυναίκα...



Εμείς οι γυναίκες, είμαστε παράξενα πλάσματα! Γι’ αυτό έχουμε και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον άλλωστε! Οι γυναικείες φιλίες, αν και δύσκολες, όταν είναι αληθινές, είναι οι πιο δυνατές. Παρόλο που λένε ότι οι γυναίκες ζηλεύουμε και μισούμε η μία την άλλη, τις φίλες μας τις λατρεύουμε! Τρέχουμε όταν μας χρειάζονται, χαιρόμαστε με κάθε ευτυχία και επιτυχία τους και μοιραζόμαστε τον πόνο και τις στενοχώριες τους. Βέβαια, υπάρχουν και κοπέλες που δεν βρίσκονται σε αυτόν τον κύκλο. Κάποιες από αυτές γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και ενίοτε κραξίματος στη δική σου παρέα. Παραδέξου το! Παρόλο που δεν συμπαθούμε όλες τις γυναίκες του πλανήτη, υπάρχουν πράγματα που κάθε γυναίκα θα έκανε για μια άλλη, ακόμα κι αν δεν είναι καν φίλες. Γιατί μεταξύ γυναικών, υπάρχει αλληλεγγυη!

Για παράδειγμα, αν τις δύσκολες ημέρες του κύκλου σου είχες λερωθεί, δεν θα ήθελες να σου το πει κάποια την ώρα που περπατάς στο δρόμο, πριν γίνεις ρεζίλι; Δεν θα το εκτιμούσες; Κι εσύ η ίδια δεν θα το έκανες; Αυτά είναι ορισμένα πράγματα που κάθε γυναίκα θα έκανε, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κάνει, για μία άλλη:

1. Κάνουμε κοπλιμέντα η μία στην άλλη όταν είμαστε στην τουαλέτα. Κάθε φορά που είσαι σε ένα μαγαζί και πηγαίνεις στην τουαλέτα, θα συναντήσεις πολλές γυναίκες. Άλλες φτιάχνουν το φόρεμά τους, άλλες κοιτάζονται στον καθρέφτη, άλλες βάζουν κραγιόν και άλλες διορθώνουν τα μαλλιά τους. Αν κάνεις ένα κοπλιμέντο σε κάποια, αμέσως θα την κάνεις να αιστανθεί πολύ όμορφα, ενώ θα νιώσεις κι εσύ πολύ καλά με τον εαυτό σου που έκανες έναν άνθρωπο να χαμογελάσει. Ξέρεις ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε πολλές ανασφάλειες. Οπότε, κάθε κοπλιμέντο είναι σημαντικό και καλοδεχούμενο.

2. Αν δούμε μια γυναίκα να κλαίει, θα την πλησιάσουμε και θα τη ρωτήσουμε αν είναι καλά. Αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Καμιά φορά, μπορεί να μην έχεις καν τη διάθεση να ασχοληθείς, αν ισχύει όμως ότι κάθε καλό που κάνεις σου επιστρέφεται επί δύο, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Θα το εκτιμούσες πολύ κι εσύ, αν βρισκόσουν σε μια αντίστοιχη κατάσταση.

3. Όταν μια γυναίκα βρίσκεται στις δύσκολες ημέρες του κύκλου της και σου ζητήσει ταμπόν ή σερβιέτα, πάντα θα προσπαθήσεις να την εξυπηρετήσεις. Θα ψάξεις την τσάντα σου και θα της δώσεις ακόμα και το τελευταίο σου ταμπόν, αν φυσικά δεν το χρειάζεσαι, γιατί ξέρεις πώς είναι να ξεμένεις από κάτι τέτοιο στην περίοδο.

4. Ακόμα και στην κοπέλα που δεν πας καθόλου, αν δεις το αγόρι της με κάποια άλλη σε ερωτικό τετ-α-τετ, θα φροντίσεις να την προειδοποιήσεις με την πρώτη ευκαιρία. Γιατί ξέρεις ότι σε καμία γυναίκα δεν αξίζει ένας άντρας που την κοροϊδεύει και δεν τη σέβεται. Σκοπός σου δεν είναι να την πληγώσεις, αλλά να την προφυλάξεις.

5. Αν σε μια κοπέλα από την παρέα έχει τρέξει η μάσκαρα ή το μολύβι ματιών, θα της πεις να το διορθώσει, γιατί φαίνεται άσχημο. Όλες δεν το κάνουμε αυτό; Και όχι μόνο στις φίλες μας!

6. Πόσα like κάνουμε καθημερινά σε φωτογραφίες κοριτσιών στο Facebook και στο Instagram; Ακόμα και σε κοπέλες που μας είναι άγνωστες, ή που γνωρίζουμε ελάχιστα!