Τραγουδάς κι εσύ όλη την ώρα; Δεν ξέρεις πόσο καλό κάνεις στην υγεία σου!

Αφού το διαβάσεις, θα πεις κι ένα τραγούδι...
Τραγουδάς κι εσύ όλη την ώρα; Δεν ξέρεις πόσο καλό κάνεις στην υγεία σου!



Είτε έχεις ωραία φωνή, είτε όχι, να τραγουδάς! Και όχι μόνο μέσα στο μπάνιο, αλλά όπου σταθείς και όπου βρεθείς! Γιατί το τραγούδι, όχι απλά σου μειώνει το άγχος και σου φτιάχνει αυτόματα τη διάθεση και την ημέρα, αλλά έχει πολλά ακόμα οφέλη για την υγεία σου, που δεν ήξερες!

- Όταν τραγουδάς, το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες και οξυτοκίνη. Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες, υπεύθυνες για την καλή διάθεση. Σε εκείνες οφείλεται το συναίσθημα της ευφορίας και της ευχαρίστησης. Η οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγκαλιάς», απελευθερώνεται από τον οργανισμό, κάθε φορά που δημιουργείται αυτό το τρυφερό συναίσθημα της ηρεμίας, ασφάλειας κι ευχαρίστησης που νιώθεις, όταν βρίσκεσαι στην αγκαλιά εκείνου  που αγαπάς. Η ορμόνη αυτή, μειώνει το άγχος και το στρες. Οι δυο αυτές ορμόνες, σε συνδυασμό, σου αναπτερώνουν τη διάθεση στο λεπτό και παίρνουν μακριά κάθε ψυχικό ή σωματικό πόνο. Ποιο είπαμε ότι είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;

- Το τραγούδι, σε κάνει περισσότερο έξυπνη. Αυτό είναι κάτι, που σίγουρα δεν ήξερες! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τραγουδιστές και οι μουσικοί έχουν υψηλότερο IQ από εκείνους που δεν ασχολούνται καθόλου με τη μουσική. Όταν τραγουδάς, το μυαλό σου δουλεύει καλύτερα και ύστερα από ένα τραγούδι, μπορείς να σκεφτείς τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό. Αν νιώθεις πιεσμένη, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι δυνατά και τραγούδα κι εσύ τους στίχους, που ξέρεις έτσι κι αλλιώς απ’ έξω! Θα δεις ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα μετά και θα επιστρέψεις στη δουλειά δριμύτερη.

- Όσοι τραγουδούν πολύ, ζουν περισσότερο. Το τραγούδι είναι υγεία! Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τραγουδούν, κάνουν καλό στο μυαλό, στο σώμα και στην καρδιά τους.

- Όταν τραγουδάς, μειώνεται η πίεση του αίματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το τραγούδι σε χαλαρώνει.

- Θέλεις ένα φυσικό λίφτινγκ προσώπου; Τραγούδα! Γιατί κάθε φορά που το κάνεις, γυμνάζεις  τους μύες του προσώπου σου. Το τραγούδι σε κάνει να νιώθεις, αλλά και να δείχνεις, ακόμα πιο λαμπερή και νέα.  Αν έχεις πρόβλημα με το διάφραγμα, το τραγούδι θα σε βοηθήσει. Αν βέβαια, μιμηθείς την τεχνική του Βοσκόπουλου, που τραγουδάει από τη μύτη. Επιπλέον, γυμνάζει και τους εσωπλεύριους μύες του κορμιού σου.

- Κάθε φορά που τραγουδάς, κάνεις καλό στα πνευμόνια σου και βοηθάς το σώμα σου να βρίσκεται στη σωστή στάση. Αυτό συμβαίνει, γιατί όταν τραγουδάμε, έχουμε την τάση να τεντώνουμε και να ισιώνουμε το κορμί μας. Αυτή η κίνηση, επιτρέπει και στα πνευμόνια σου να πάρουν περισσότερο αέρα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ακόμα καλύτερα το αναπνευστικό σου σύστημα.

- Το τραγούδι μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν Πάρκινσον. Επίσης, είναι ένα καλό φάρμακο, κατά της κατάθλιψης.

- Όταν τραγουδάς, βοηθάς τη μνήμη σου να δουλέψει καλύτερα. Ακόμα κι αν δεν θυμάσαι ακριβώς όλους τους στίχους των αγαπημένων σου τραγουδιών, και μόνο που προσπαθείς να τους φέρεις στη μνήμη σου, εξασκείς το μυαλό σου. Το τραγούδι σε κρατάει σε εγρήγορση, γι’ αυτό μη σταματήσεις ποτέ να τραγουδάς, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι.

Νομίζω πως έχεις πια αρκετούς λόγους να τραγουδάς. Κι ας γκρινιάζουν οι γύρω σου ότι είσαι παράφωνη. Μην τους ακούς! Κατά τα άλλα το ευχαριστιούνται, όσο κι εσύ! Σε ποιον δεν αρέσει να βρίσκεται με ευδιάθετους ανθρώπους; Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε όλοι να τραγουδάμε σαν τη Βίσση!