5 πράγματα για τα οποία αξίζει να χαλάσουμε τα λεφτά μας

Και άλλα 5 για τα οπoία δεν πρέπει να ξοδεύουμε πολλά...
5 πράγματα για τα οποία αξίζει να χαλάσουμε τα λεφτά μας



Και ποιος δε θέλει ένα ωραίο σπίτι, με όλες τις ανέσεις και τα πιο μοδάτα και κυριλέ έπιπλα; Λεφτά να είχαμε, να τα χαλούσαμε, θα μου πείτε και θα συμφωνήσω απόλυτα! Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας απαιτεί να είμαστε προσεκτικοί με τα λεφτά μας, γιατί εκτός του ότι πλέον δεν έχουμε και πολύ βαριές τσέπες, δεν ξέρουμε και τι μας ξημερώνει αύριο- μεθαύριο. Είναι ορισμένα πράγματα για τα οποία αξίζει να δώσεις λεφτά για να τα αποκτήσεις και άλλα που είναι περιττό να ξοδευτείς. Αυτά που μας κάνουν ουσιαστικά χαρούμενους, αξίζουν τα λεφτά μας. Αυτά που μας προσφέρουν όχι παροδική, αλλά ουσιαστική ευτυχία. Το πιο καινούριο κινητό που αγόρασες, ικανοποίησε τη χαρά σου εκείνη τη στιγμή και για λίγο ακόμα, μέχρι να βγει το επόμενο, καλύτερο μοντέλο. Έδωσες μια περιουσία για της ημέρες που διανύουμε, για να αποκτήσεις κάτι που σε λίγο θα παλιώσει και θα το βαρεθείς.  Αντίθετα, υπάρχουν εμπειρίες στη ζωή που χρειάζονται λεφτά, αλλά σου προσφέρουν κάτι που θα θυμάσαι για πάντα. Κάτι που σου μένει και δεν παλιώνει ποτέ.

Παρακάτω θα διαβάσεις μια λίστα με 5 πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να ξοδεύουμε πολλά λεφτά και 5 ακόμα που αξίζουν τα λεφτά τους και που δεν θα μετανιώσεις που τα έδωσες.

Δεν αξίζει να χαλάς πολλά λεφτά για:

1. Ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι απαραίτητες στην εποχή που ζούμε και είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από αυτές. Όμως, δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να αγοράσεις ό,τι πιο καινούριο κυκλοφορεί. Η ικανοποίηση που θα σου προσφέρει η απόκτησή τους, κρατάει για λίγο μόνο καιρό. Τον επόμενο χρόνο, ένα καινούριο μοντέλο θα έχει κάνει την εμφάνισή του και το δικό σου ήδη θα θεωρείται παλιό. Άρα, ποιος ο λόγος να ξοδευτείς τόσο;
2. Έπιπλα σπιτιού. Μια καλή έρευνα στην αγορά, θα σε κάνει πιο έξυπνο αγοραστή. Μην τρέξεις να δώσεις μια περιουσία για το σαλόνι που είδες στο περιοδικό που διάβαζες το πρωί, εκείνο του γνωστού οίκου. Μπορείς να βρεις υπέροχα κομμάτια σε πολύ καλές τιμές και να κάνεις και οικονομία. Διακόσμησε το σπίτι σου έξυπνα και οικονομικά και δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα σπίτια των πλουσίων. Αρκεί να έχεις όρεξη...
3. Αμάξια. Θα μου πεις, ποιος αγοράζει πια αμάξια με τόσες υποχρεώσεις και λογαριασμούς που τρέχουν; Πάντως, για εκείνους που μαζεύουν καιρό λεφτά για να αποκτήσουν το δικό τους αμάξι, καλό θα ήταν να κάνουν μια οικονομική και έξυπνη επιλογή. Δε χρειάζεται να έχεις το πιο καινούριο και ακριβό μοντέλο για να μετράς. Άλλωστε, πάντα κάποιος θα έχει κάποιο καλύτερο από εσένα.
4. Ιδιαίτερα ρούχα που είναι τώρα στη μόδα. Γιατί πολύ απλά η μόδα αλλάζει και του χρόνου αυτά τα ρούχα μπορεί να μοιάζουν λες και τα αγόρασες από μαγαζί με αποκριάτικα είδη.
5. Χρυσαφικά και κοσμήματα. Ένα καλό ρολόι να έχεις και αυτό φτάνει. Για όλα τα υπόλοιπα κοσμήματα, μη χαλάς μια περιουσία! Αρκεί να έχεις 2-3 καλά κομμάτια για επίσημες περιπτώσεις. Μπορείς να βρεις πολύ όμορφα και μοδάτα κοσμήματα σε πολύ καλές τιμές.

Αξίζει να δώσεις λεφτά για:

1. Εκπαίδευση.  Ό,τι λεφτά δίνει κανείς για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, τα παίρνει πίσω σε αξίες,  που δεν αγοράζονται με χρήμα. Εκεί ναι, αξίζουν τα λεφτά σου! Μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες και ο,τιδήποτε άλλο σε κάνει «πλουσιότερο» άνθρωπο, αξίζει και με το παραπάνω.
2. Ταξίδια. Κάθε ταξίδι είναι μια εμπειρία ζωής που θα σου μείνει για πάντα αξέχαστη. Αποκτάς γνώσεις για διαφορετικά μέρη και πολιτισμούς, τις οποίες θα συζητάς για χρόνια.
3. Μουσική. Είτε θες να μάθεις να παίζεις κάποιο όργανο, είτε θες να κάνεις μαθήματα φωνητικής, η μουσική φέρνει χαρά και κάνει καλό στην υγεία σου.
4. Βιβλία. Όσο περισσότερο διαβάζεις, τόσο το καλύτερο. Το βιβλίο δεν παλιώνει ποτέ, δε χαλάει, δε γερνάει.
5. Φαγητό. Δοκίμασε καινούριες γεύσεις, διαφορετικές κουζίνες και παραδόσεις. Τα λεφτά που δίνουμε για καλό φαγητό, δεν τα μετανιώνουμε ποτέ.

Δες εδώ τα έξοδα που πρέπει να περιορίσεις, για να σου μένουν λεφτά στο πορτοφόλι σου.