7 απλοί τρόποι για να φτιάξεις την ημέρα κάποιου

Και μαζί και τη δική σου...
7 απλοί τρόποι για να φτιάξεις την ημέρα κάποιου



Ποια είναι η πρώτη κίνηση που κάνεις όταν ξυπνάς; Μήπως είσαι από εκείνους που πιάνουν κατευθείαν στα χέρια το κινητό τους και ξεκινούν το scroll down στο facebook; Ή μήπως ανοίγεις κατευθείαν το λάπτοπ σου για να τσεκάρεις νέα των διαδικτυακών σου φίλων; Ακόμα και αν δεν το παραδέχεσαι, το κάνεις! Και κάθε φορά έρχεσαι αντιμέτωπη με τις υπέροχες ζωές όλων, τις τόσο χαρούμενες και καλά κρυμμένες πίσω από φατσούλες με χαμογελάκια, καρδούλες και φανταχτερά περιτυλίγματα. Όλοι γύρω σου είναι τόσο ευτυχισμένοι και περνούν τόσο υπέροχα! Μόνο η δική σου ζωή μοιάζει απλή, ενίοτε μίζερη, ή κανονική τέλοσπάντων.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα και το γνωρίζεις καλά. Ο κόσμος των social media είναι ένας ψεύτικος κόσμος με αληθινούς (ως επί το πλείστον) πρωταγωνιστές. Ζουν όμως μέσα σε ένα σκηνικό που το φτιάχνουν μόνοι τους τόσο λαμπερό και παραμυθένιο, κρύβοντας πίσω από όλα αυτά την πραγματικότητα, την καθημερινότητα, τα πραγματικά συναισθήματα. Αντί να προσπαθήσεις να φτιάξεις κι εσύ την ημέρα σου και τη διάθεσή σου μέσα από τα προφίλ των διαδικτυακών σου φίλων, βγες έξω και φτιάξε την ημέρα σου, κάνοντας την ημέρα κάποιου άλλου καλύτερη. Δεν είναι δύσκολο! Αρκεί ένα απλό χαμόγελο, σαν αυτό που πληκτρολογείς στα comment σου και άλλες κινήσεις που μπορούν να δώσουν στον συνάνθρωπό σου ουσιαστική χαρά. Είναι όμορφο να μοιράζεις χαρά. Εκτός από το ότι θα νιώσεις κι εσύ καλά, θα τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα κάνεις καλό στην υγεία σου. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν συναναστρέφεσαι και επικοινωνείς με τους συνανθρώπους σου στην πραγματική ζωή, έξω από τις οθόνες. Ξεκίνα με αυτούς τους εντυπωσιακά απλούς τρόπους, που είναι ικανοί να φτιάξουν την ημέρα των γύρω σου, αλλά και τη δική σου:

1. Χάρισε ένα χαμόγελο και την καλημέρα σου σε έναν άγνωστο.
2. Χρησιμοποίησε το όνομα κάποιου που δεν βλέπεις συχνά, ή μόλις σου συστήθηκε, την ώρα που του μιλάς ή αναφέρεις κάτι για εκείνον και είναι μπροστά. Θα νιώσει χαρά και έκπληξη που θυμάσαι το όνομά του.
3. Δώσε τη σειρά σου στον κύριο ή την κυρία που περιμένει από πίσω σου στην ουρά, όταν είσαι στην τράπεζα, ή στην εφορία. Ή δώσε τη θέση σου στο λεωφορείο ή το μετρό.
4. Γράψε ένα σημείωμα αγάπης στην κολλητή σου, στην αδερφή σου ή στον έρωτά σου.
5. Κάνε κοπλιμέντα στους δικούς σου ανθρώπους, στους συνεργάτες σου ή σε κάποιον άγνωστο στο δρόμο.
6. Κανόνισε να πας για καφέ με μια φίλη που έχεις να δεις καιρό.
7. Ρώτα τον άνθρωπό σου, ή τη μαμά σου, ή τη φίλη σου, πώς ήταν η ημέρα της και άκουσε με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τα νεά της.

Θα εκπλαγείς με το πόσο καλά θα νώσεις, προσφέροντας αγάπη, προσοχή και χαμόγελα στους γύρω σου. Και μιας και αυτά επιστρέφονται, είσαι κι εσύ ήδη κερδισμένη. Και τα πραγματικά χαμόγελα, κανένα emoticon δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει!

Διάβασε εδώ όσα οφείλεις να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου καθημερινά.