Τα SOS για να περάσεις τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα όσο πιο ανώδυνα γίνεται!

Τι να προνοήσεις για να μην παρανοήσεις!
Τα SOS για να περάσεις τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα όσο πιο ανώδυνα γίνεται!



Μην ανησυχείς! Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ε και; Υπό προϋποθέσεις, ο Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα μπορεί να είναι κι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί! Αλλά για να είναι, πρέπει να προνοήσεις για να μην παρανοήσεις… Αν είσαι κι εσύ της τελευταίας στιγμής, δες τον παρακάτω οδηγό επιβίωσης με τα SOS για να μην βρεθείς εξ απροόπτου!

SOS #1

Εν αρχή ην…ο άρτος! Με άλλα λόγια, προλαβαίνεις να πας σούπερ μάρκετ και στο μανάβικο για να εφοδιάσεις με τα απαραίτητα τα ντουλάπια της κουζίνας σου. Η σημερινή Παρασκευή είναι σαν ένα άτυπο Σάββατο, που θα πρέπει να κάνεις τα ψώνια σου! Κι αν έχεις κατοικίδιο, μην ξεχάσεις να πάρεις τροφή!

SOS #2

Για να μη βρεθείς έγκλειστος στο ίδιο σου το σπιτικό, έλεγξε πότε λήγουν οι λογαριασμοί του κινητού, του σταθερού τηλεφώνου (αν έχεις) και πάνω από όλα του ίντερνετ. Ούτε στον εχθρό μας να βρεθεί χωρίς ίντερνετ σε μέρα αργίας!

SOS #3

Και τώρα πάμε στο πονεμένο θέμα των μετακινήσεων… Αν έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο, καλό θα είναι να βάλεις καύσιμα. Γιατί που να ψάχνεις τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου εφημερεύον βενζινάδικο!

SOS #4

Τώρα, στην περίπτωση που εξαρτάσαι από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, απλά καλό κουράγιο! Όχι…εντάξει…Απλά τα δρομολόγια θα εκτελούνται με μικρότερη συχνότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, δες ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

SOS #5

Τα περισσότερα περίπτερα είναι κλειστά αυτές τις μέρες. Σε ελεύθερη μετάφραση, θα πρέπει να προνοήσεις για τσιγάρα, καπνό-χαρτάκια-φιλτράκια, κάρτα κινητού, εφημερίδες και περιοδικά. Για οποιοδήποτε λόγο ξεμείνεις, τα μεγάλα κεντρικά περίπτερα του Συντάγματος είναι ανοικτά.  Αν δεν θέλεις να τρέχεις στο κέντρο, κάνε μια ερώτηση στα κεντρικά της γειτονιάς σου για το αν θα είναι ανοικτά ή όχι, και αν γνωρίζουν ποια θα εφημερεύουν το Σ/Κ. Σημειωτέον τα περιοδικά κι οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, θα κυκλοφορήσουν σήμερα.

SOSάρα!

Αν είσαι της τελευταίας στιγμής, δες παρακάτω τα λινκ με όλες τις πληροφορίες για φαρμακεία, βενζινάδικα, νοσοκομεία και υπηρεσίες που εφημερεύουν τον Δεκαπενταύγουστο!

  • Για φαρμακεία σε όλες τις περιοχές της Αθήνας, κάνε κλικ ΕΔΩ.
  • Για νοσοκομεία, δες ΕΔΩ.
  • Για εφημερεύοντα βενζινάδικα, μπορείς να βρεις διευθύνσεις και τηλέφωνα ΕΔΩ. Ενώ, για διανυκτερεύοντα βουλκανιζατέρ, ΕΔΩ.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να μην χρειαστείς τίποτα από όλα αυτά, και να γεμίσεις το timeline της ζωής σου με χαρούμενες στιγμές κι εικόνες από τον πιο σούπερ Δεκαπενταύγουστο που πέρασες ποτέ στην Αθήνα!

Πηγή Φωτογραφίας: Nick Levantis