Positive vibes: Όλα όσα πρέπει να υπενθυμίζεις στο εαυτό σου καθημερινά για να είσαι χαρούμενη

Γιατί καμιά φορά ο τρόπος που σκέφτεσαι έχει μεγάλη σημασία...
Positive vibes: Όλα όσα πρέπει να υπενθυμίζεις στο εαυτό σου καθημερινά για να είσαι χαρούμενη



Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή. Είναι ανούσιο να καταστρέφεις στιγμές έχοντας νεύρα, αντί να κοιτάς να εκμεταλλεύεσαι κάθε λεπτό, δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάς, που σε κάνουν να χαμογελάς, ή κάνοντας πράγματα που ευχαριστιέσαι και σε γεμίζουν. Την ευτυχία την επιλέγεις. Είναι μια στάση ζωής που οφείλεις να υιοθετήσεις αν θέλεις να είσαι υγιής, να περνάς όμορφα, να έχεις θετική διάθεση και ενέργεια. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς, σε σχέση με εκείνους που είναι μίζεροι και αρνητικοί.

Λοιπόν, τι λες; Επιλέγεις να είσαι χαρούμενη; Αυτά είναι όσα πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου καθημερινά:

#1 Μη μένεις στο παρελθόν. Κάνε ό,τι κάνει η ζωή: συνέχισε! Κοίτα μπροστά. Ό,τι έγινε, έγινε και καλώς ή κακώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Συμβιβάσου με αυτό, δέξου το, πάρε το μάθημά σου, ρίξε και ένα χαμόγελο και προχώρα μπροστά.  Κοιτώντας πίσω, χάνεις τη θέα που απλώνεται μπροστά σου και που μπορεί να είναι πολύ καλύτερη. Ζήσε στο τώρα και μάθε να εκτιμάς αυτά που έχεις, γιατί τίποτα δεν κρατάει για πάντα.

#2 Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις και μη στεναχωριέσαι για εκείνα που σου λείπουν.

#3 Αφιέρωνε πάντα χρόνο στον εαυτό σου. Κάνε αυτά που σε γεμίζουν, πέρνα χρόνο με αυτούς που αγαπάς. Κάνε σωστές επιλογές για τον εαυτό σου. Μην αφήνεις τον ενθουσιασμό σου να σε επηρεάζει.

#4 Μη σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι. Να μαθαίνεις καινούρια πράγματα. Να ταξιδεύεις. Να γίνεσαι καλύτερη.

#5 Μην είσαι αυστηρή και άδικη με τον εαυτό σου. Να του αναγνωρίζεις την προσπάθεια και την επιτυχία.

#6 Κάνε πράγματα χρήσιμα που θα σε ωφελήσουν στο μέλλον. Μη σπαταλάς χρόνο και ενέργεια σε ανούσια πράγματα. Βρες το σκοπό της ζωής σου, υπενθύμιζε συχνά στον εαυτό σου τους στόχους σου και φτιάξε το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει σε αυτούς.

#7 Συμπεριφέρσου καλά στο σώμα σου. Κάνε υγιεινές επιλογές για να έχεις καλύτερη ζωή. Απέφυγε τις πολλές καταχρήσεις και τις βλαβερές συνήθειες, γιατί κάποτε όλα αυτά θα τα βρεις μπροστά σου.

#8 Μη δίνεις τεράστια αξία στα υλικά αγαθά. Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν.

#9 Μη συγκρίνεις το εαυτό σου με τους άλλους. Αγάπησε τις ιδιαιτερότητες, τις παραξενιές, τα ελαττώματα και τα προτερήματά σου. Να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι και δεν προσπαθούν να σε αλλάξουν.

#10 Μη δίνεις τροφή στις αρνητικές σου σκέψεις. Είμαστε αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε. Όλα ξεκινούν από το μυαλό μας. Γι’ αυτό άφησε στην άκρη τα αρνητικά συναισθήματα και τις απαισιόδοξες σκέψεις.

#11 Μη φοβάσαι να φεύγεις από εκεί που δεν είσαι ευτυχισμένη.

#12 Μη ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους όταν δεν καταφέρνεις να πετύχεις αυτό που ήθελες. Να είσαι υπεύθυνη για τις πράξεις σου και να δέχεσαι τις συνέπειές τους.

#13 Ρώτα. Είναι καλό να είσαι περίεργη, να ψάχνεις, να θέλεις να μάθεις. Γέμισε γνώσεις και καινούριες εμπειρίες. Διεύρυνε τους ορίζοντές σου με κάθε ευκαιρία.

#14 Μην αμελείς ποτέ τους αγαπημένους σου. Να τους αγκαλιάζεις συχνά, να τους λες ότι τους αγαπάς, να τους χαμογελάς, να περνάς χρόνο μαζί τους και να τους προσέχεις. Ο μόνος τρόπος να έχεις αληθινούς φίλους, είναι να είσαι αληθινός φίλος.

#15 Σταμάτα να ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Κάποιες φορές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τα πράγματα απλά να συμβούν...

Κι επειδή υπάρχουν και στιγμές αδυναμίας... κάθε φορά που νιώθεις ότι λυγίζεις θυμίσου τα λόγια 3 σημαντικών αθλητών. Μάθε εδώ τα μυστικά της επιτυχίας τους και παραδειγματίσου!