9 χρήσεις της πούδρας του μωρού σου που δεν ήξερες

Ούτε που τις φανταζόσουν!
9 χρήσεις της πούδρας του μωρού σου που δεν ήξερες



Αν είσαι μανούλα, έχεις σίγουρα στο σπίτι σου ταλκ για το μωράκι σου. Αλλά ακόμα και αν δεν είσαι και υπάρχει αυτή η μαγική (όπως θα διαπιστώσεις στη συνέχεια) σκόνη στο σπίτι σου, την οποία δε χρησιμοποιείς, γιατί δεν ξέρεις πώς, ήρθε η ώρα να μάθεις τις χρήσεις της. Τις περισσότερες από αυτές μάλλον δεν τις φανταζόσουν καν! Να, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις με το ταλκ που έχεις παρατημένο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού:

#1 Δώσε όγκο στις βλεφαρίδες σου! Βάλε μια μικρή ποσότητα πούδρας στο δάχτυλό σου και πέρασέ την απαλά στις βλεφαρίδες σου. Πρόσεχε μην πέσει στο μάτι σου! Ύστερα βάλε κανονικά τη μάσκαρά σου. Οι βλεφαρίδες σου θα δείχνουν πιο μακριές και πιο πλούσιες από ποτέ. Διάβασε και αυτό το tip από μία beauty expert:  Αν η μάσκαρα που χρησιμοποιείς είναι αραιή, με αποτέλεσμα να μη δίνει στις βλεφαρίδες σου το έντονο κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα που επιθυμείς, δοκίμασε οπωσδήποτε αυτό το κόλπο.

#2 Έχεις λιπαρά μαλλιά; Ρίξε λίγη πούδρα στις ρίζες των μαλλιών σου και άπλωσέ τη καλά με τα δάχτυλά σου. Ύστερα βούρτσισε τα μαλλιά σου καλά, μέχρι να απορροφηθεί. Το ταλκ θα εξαφανίσει τη λιπαρότητα και θα δώσει όγκο στα μαλλιά σου.

#3 Το ίδιο μπορείς να κάνεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Αντί για πούδρα μπορείς να βάλεις στο πρόσωπό σου λίγο ταλκ, το οποίο θα εξαφανίσει την ανεπιθύμητη κι ενοχλητική γυαλάδα. Αυτό το τρικ χρησιμοποιούν όσοι δουλεύουν στην τηλεόραση, κάτω από τα έντονα φώτα των στούντιο, οπότε είναι 100% αποτελεσματικό. Μάλιστα ορισμένες φορές το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και από εκείνο που προσφέρει η πούδρα που χρησιμοποιείς μετά το make-up,διότι το ταλκ προσδίσει ακόμα πιο ματ αποτέλεσμα.

Extra tip: Αν δεν ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις τη σκούρα πούδρα που είχες αγοράσει το καλοκαίρι, τώρα που αρχίσει το μαύρισμά σου να υποχωρεί, δε χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις καινούρια. Ανακάτεψε τη με λίγη ποσότητα ταλκ και δημιούργησε την απόχρωση που θες και ταιριάζει στο χρώμα του δέρματός σου.

#4 Δώσε διάρκεια στο κραγιόν σου. Πέρασε τα χείλη σου με το lipstick της επιλογής σου και ύστερα ακούμπησε πάνω τους ένα χαρτομάντηλο, για να απορροφήσει την περιττή ποσότητα. Στη συνέχεια, με ένα πινελάκι για ρουζ ή με το σφουγγαράκι που χρησιμοποιείς για να βάλεις πούδρα στο πρόσωπό σου, πέρασε στα χείλη σου μια μικρή ποσότητα ταλκ. Τέλος, βάλε άλλη μία στρώση από το κραγιόν σου και είσαι έτοιμη.

#5 Τώρα που έχει ακόμα ζέστη, αυτό το τρικ θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο: Αν ιδρώνεις το βράδυ και νιώθεις ότι τα σεντόνια σου σε ζεσταίνουν, ρίξε λίγο ταλκ στα σεντόνια σου. Η πούδρα, θα απορροφήσει τον ιδρώτα και θα σε δροσίσει, βοηθώντας σε να κοιμηθείς καλύτερα.

#6 Χρησιμοποίησε ταλκ σε κοψίματα και γρατζουνιές, για να σταματήσει το αίμα. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πούδρα του μωρού σου, τοποθετώντας την ανάμεσα στα πόδια σου, ώστε να αποφεύγεις ερεθισμούς που προκύπτουν από την τριβή, αλλά και τον ενοχλητικό ιδρώτα που δημιουργείται σε εκείνη την περιοχή, ειδικά όταν φοράς φόρεμα ή φούστα.

#7 Άπλωσέ τη στο δέρμα σου πριν το ξύρισμα, ώστε το ξυραφάκι να γλιστράει καλύτερα και να μην κοπείς.

#8 Χρησιμοποίησέ τη για να βγάλεις από επάνω σου την άμμο της παραλίας, που κολλάει στα πόδια σου. Μέσα στο νεσεσέρ με τα αντηλιακά σου, ρίξε και την πούδρα του μωρού σου και χρησιμοποίησέ τη την ώρα που ετοιμάζεσαι να φύγεις από την παραλία.

#9 Ρίξε λίγη πούδρα μέσα στα αθλητικά παπούτσια σου και δεν θα διαμαρτυρηθείς ποτέ ξανά για δυσάρεστες οσμές. Το ταλκ θα απορροφήσει τον ιδρώτα και θα διατηρήσει τα πόδια αλλά και τα παπούτσια σου καθαρά.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην περιποίησου σου!