6 πράγματα που έμαθα όταν έχασα τη δουλειά των ονείρων μου!

Eκεί που νομίζεις ότι έχεις κατακτήσει τον κόσμο...προσγειώνεσαι ανώμαλα!
6 πράγματα που έμαθα όταν έχασα τη δουλειά των ονείρων μου!



Είναι απλά τέλειο να είσαι από εκείνες τις ελάχιστες περιπτώσεις που καταφέρνουν να κάνουν τη δουλειά των ονείρων τους. 
Τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά τη χάνεις και φταις εσύ γι΄αυτό; Πέφτεις σε κατάθλιψη γιατί ήσουν τόσο απρόσεχτη ή κοιτάς μπροστά και προχωράς παρακάτω πιο ώριμη;

Διότι αν το σκεφτείς πιο ψύχραιμα όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Και ναι θα το δούμε λίγο αλλιώτικα. Έπρεπε να έχεις μια τέτοια εμπειρία για να πάρεις ένα καλό μάθημα και να μπορείς πιο μετά (ίσως) να διαχειριστείς πιο σοβαρά πράγματα. 

Fact 1#
Το ταλέντο είναι υπερεκτιμημένο!
Σε μια δουλειά μπορείς να συναντήσεις υπέροχους ανθρώπους από τους οποίους μπορείς να αποκομίσεις νέα πράγματα που  ενδεχομένως μπορούν και να σε εξελίξουν. Διότι ανακαλύπτεις ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, όπου μέσα από αυτόν βρίσκεις λάθη που έχεις κάνει και εν τέλει σε κάνει να θέλεις να τα διορθώσεις. Μπαίνεις σε μια διαδικασία δηλαδή να θέλεις να γίνεις τελειομανής. Διότι όσο καλή και αν θεωρείς ότι είσαι στη δουλειά σου πάντα θα υπάρχει και κάποιος καλύτερος από εσένα. Αυτό είναι βέβαια καλό γιατί σε κάνει να θέλεις να βελτιωθείς και να γίνεις ακόμα καλύτερη!

Fact 2#
Το να παραιτηθείς από μια δουλειά που κόπιασες για να αποκτήσεις και που πάντα ήθελες, όσο σκληρό και αν σου φαίνεται, είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις, όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να προσφέρεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Γιατί αυτό θα γίνει αντιληπτό αργά ή γρήγορα από τον εργοδότη σου και θα σε απολύσει. Δεν θα φταίει αυτός αν το κάνει αλλά εσύ που δεν εκμεταλλεύτηκες την σπουδαία ευκαιρία που είχες.
Όμως τελικά πρέπει να είσαι σε εγρήγορση κάθε μέρα. Κανείς δεν οφείλει να σου δίνει κίνητρο και να σε πιέζει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, παρά μόνο εσύ!

Fact 3#
Τα συναισθήματά που έχεις όταν χάνεις τη δουλειά σου είναι ποικίλα και μοιάζουν με αυτά του χωρισμού. Έχεις θυμό, θλίψη, άγχος, απογοήτευση. Όμως πέρα από το αρνητικό αυτής της κατάστασης έρχεται κάποια στιγμή που συνέρχεσαι και βλέπεις καθαρά και όλη αυτή η απογοήτευση που ένιωσες σου μετατρέπεται σε δημιουργικότητα. Θέλεις να ξεκινήσεις κάτι νέο, αυτή τη φορά έχοντας μάθει από τα λάθη σου!
΄Αλλωστε μην ξεχνάς πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό! 

Fact 4#
Πρέπει να ρισκάρεις για να ανακαλύψεις νέες ευκαιρίες και συνάμα ποια είναι τα όρια σου! Τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις μια άλλη τακτική που θα αποδειχτεί πιο αποδοτική! Και αυτή είναι ~> Επίλεξε να κάνεις πειράματα, δοκίμασε να κάνεις ότι φοβάσαι και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα!

Fact 5#
Πρέπει να αποβάλλεις από το μυαλό σου τη σκέψη ότι όποτε κάνεις κάποιο λάθος είσαι ανίκανη. Τα λάθη γίνονται για έναν σκοπό. Για να μάθεις από αυτά και να εξελιχτείς από αυτά. Γι΄αυτό μην το βλέπεις αρνητικά αλλά θετικά. Αντίστρεψε το! Όπου και αν σε οδηγήσουν τα λάθη σου (ακόμα και σε απόλυση) δεν έχει σημασία διότι η ζωή θα σε οδηγήσει αλλού και θα είσαι πιο σοφή και ώριμη!

Fact 6#
Screwups are necessary! Το τονίζω στα αγγλικά για μεγαλύτερη έμφαση! Μόνο αν την έχεις πάθει αρκετές φορές θα μάθεις. Να είσαι αυθόρμητη και όχι ρομποτάκι. Πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να κάνει λάθη και να μάθει!Δεν πρέπει να φοβάσαι την αποτυχία γιατί κανείς άλλωστε δεν είναι τέλειος!

Δημιουργικοί τρόποι για να συνεχίσεις να μαθαίνεις!