6 λόγοι που θα σε πείσουν να αγκαλιάζεις περισσότερο...

Γιατί μια αγκαλιά δεν κοστίζει τίποτα, αλλά έχει τεράστια αξία!
6 λόγοι που θα σε πείσουν να αγκαλιάζεις περισσότερο...



Το ξέρεις καλά και το έχεις νιώσει, υπάρχουν φορές που αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από όλα είναι μια αγκαλιά. Μια μεγάλη, σφιχτή, ζεστή αγκαλιά είναι αρκετή να λύσει τα προβλήματα, ή έστω να τα κάνει να φαίνονται μικρότερα και αντιμετωπίσιμα. Γιατί μέσα σε μια αγκαλιά νιώθεις ασφάλεια, ζεστασιά και παίρνεις δύναμη. Ένα απλό άγγιγμα, είναι αρκετό για να μας φτιάξει τη διάθεση. Σκέψου τι είναι ικανή να κάνει μια αληθινή, στοργική αγκαλιά. Είτε αυτή είναι από το σύντροφό σου, είτε από τη μαμά και το μπαμπά σου, είτε από τους κολλητούς σου φίλους, ακόμα και από το κατοικίδιό σου, τα οφέλη για την υγεία και την ψυχολογία σου είναι τεράστια. Γι αυτό, άνοιξε τα χέρια διάπλατα και μοίραζε αγκαλιές. Αν χρειάζεσαι κι άλλους λόγους, διάβασε τη λίστα που ακολουθεί:

#1 Μια αγκαλιά βοηθάει σημαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Όταν αγχωνόμαστε, ή όταν είμαστε πιεσμένοι, είναι πολύ πιο εύκολο να αρρωστήσουμε. Αλλά όταν βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που μας παρέχει ασφάλεια, όπως είναι η αγκαλιά, το άγχος μειώνεται ή και αποβάλλεται, κάτι που κρατάει μακριά τις ασθένειες. Αλλά ακόμα και να αρρωστήσεις, αν κάνεις πολλές αγκαλιές, τα συμπτώματα θα είναι ελαφριά. Αυτό έδειξε τουλάχιστον μια πρόσφατη έρευνα, η οποία προτείνει εκτός των άλλων, να κάνεις σπα αν δεν έχεις κάποιον να αγκαλιάσεις (που αποκλείεται), γιατί το σπα θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα χαλαρώσει τους μύες του σώματός σου που έχουν σφίξει από την ένταση και το άγχος. Λοιπόν, τι λες; Πιο εύκολη δεν είναι μια αγκαλιά;

#2 Οι αγκαλιές σε κάνουν πιο δυνατή και τολμηρή και σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Νιώθεις πληγωμένη; Είσαι ανασφαλής και φοβάσαι; Κράτησε το χέρι κάποιου. Στο πλαίσιο ενός πειράματος, ανακοινώθηκε σε μερικές γυναίκες ότι θα ακούσουν κάτι που θα τους προκαλέσει μεγάλο σοκ. Οι περισσότερες άρχισαν να ανησυχούν και οι χτύποι της καρδιάς τους αυξήθηκαν. Όταν οι άντρες που συμμετείχαν στο πείραμα τους κράτησαν το χέρι, αμέσως ηρέμησαν αρκετά. Όταν δε, τους κράτησαν το χέρι οι σύντροφοί τους, ηρέμησαν εντελώς.

#3 Μια αγκαλιά δυναμώνει τη σχέση. Να αγκαλιάζεις συχνά το σύντροφό σου, γιατί τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται συχνά είναι και τα πιο δεμένα και αγαπημένα και η σχέση τους έχεις περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει και να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό, που θα αντέξει στο χρόνο. Σε μια έρευνα, 1.000 άνθρωποι ρωτήθηκαν ποια είναι η αγαπημένη τους στάση όταν κοιμούνται και το 94% απάντησαν ότι κοιμούνται καλύτερα όταν ακουμπούν τον σύντροφό τους. Τα ζευγάρια αυτά είχαν μια πραγματικά χαρούμενη σχέση και ήταν τρομερά αγαπημένοι, αντίθετα με το 68% εκείνων που δεν είχαν καμιά σωματική επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

#4 Βελτιώνει τη σεξουαλική σας ζωή. Ξέρουμε καλά ότι το σεξ είναι υγεία και μιας και είναι και αυτός ένας τρόπος επικοινωνίας, είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση. Αν κατά τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο, αγκαλιάζεστε κιόλας, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα για εσάς. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται και φιλιούνται, έχουν και καλύτερη σεξουαλική ζωή, πράγμα που τους δένει ακόμα περισσότερο με τον συντροφό τους.

#5 Οι αγκαλιές μειώνουν την πίεση του αίματος. Κατά τη διάρκεια μας αγκαλιάς, παράγεται από το οργανισμό η ορμόνη της ευτυχίας, η οξυτοκίνη, η οποία όχι μόνο σου φτιάχνει τη διάθεση, αλλά μειώνει την πίεση του αίματος και τους παλμούς της καρδιάς και αποβάλλει το άγχος και την ένταση. Αν σκεφτείς ότι 1 στους 5 ενήλικες κοντά στην ηλικία των 20 έχουν υψηλά επίπεδα πίεσης στο αίμα, τότε καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε όλοι να αγκαλιάζουμε περισσότερο. Φυσικά η σωστή διατροφή και η άσκηση παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού σου.

#6 Μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό, που προκαλούν άγχος και ταχυκαρδία. Όταν έχεις να κάνεις κάτι που σε αγχώνει και σε φοβίζει, ζήτησε από τη μαμά σου ή τον φίλο σου, ή κάποιον δίκό σου, να σε πάρει μια αγκαλιά. Θα δεις ότι αμέσως θα νιώσεις καλύτερα, θα αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που σου λείπει και θα πάρεις δυναμη που θα σε κάνει να νιώσεις πιο σίγουρη για τον εαυτό σου.

Όλα τα παραπάνω τα έχει αποδείξει και η επιστήμη, την οποία εμπιστευόμαστε φυσικά. Όμως, υπάρχει πάντοτε λόγος να μοιράζεις και να παίρνεις αγκαλιές. Η αγκαλιά είναι ένας γλυκός τρόπος επικοινωνίας, κατά τον οποίο δε χρειάζονται λόγια. Οι άνθρωποι που τη μοιράζονται νιώθουν μια οικειότητα μεταξύ τους, μια ζεστασιά και επικοινωνούν συναισθηματικά. Να δίνεις αγκαλιές, γιατί πάντα θα τις πάρεις πίσω. Είναι όπως τα χαμόγελα. Γι’ αυτό να αγκαλιάζετε πολύ και σφιχτά. Να το εννοείτε. Μια αληθινή αγκαλιά αρκεί και πολλές φορές είναι πιο σημαντική και από χίλιες λέξεις...

Δες εδώ τους πιο απλούς τρόπους για να φτιάξεις την ημέρα κάποιου, αλλά και τη δική σου!