Back to school: Θέλεις να είσαι top μαθήτρια;

Αυτές είναι οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις...
Back to school: Θέλεις να είσαι top μαθήτρια;



Σε λίγες ημέρες γίνεται η μεγάλη επιστροφή στα θρανία. Και μπορεί να βαριέσαι λίγο τη διαδικασία, αλλά η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε γεμίζει με νέους στόχους και διάθεση να πετύχεις. Είτε είσαι καλή μαθήτρια, είτε οι βαθμοί σου στο σχολείο κάνουν τους γονείς σου να σου γκρινιάζουν συνεχώς και να ανησυχούν για το μέλλον σου, δεν είναι ποτέ αργά να τους εκπλήξεις όλους, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό με τους βαθμούς και την απόδοσή σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το πάρεις απλά απόφαση εσύ και να οργανώσεις το χρόνο σου σωστά. Γιατί το να γίνεις καλός μαθητής δε θέλει πολύ κόπο, αλλά σωστό και μεθοδικό χειρισμό. Παρακάτω θα διαβάσεις ορισμένα μυστικά των top μαθητών. Ακολούθησέ τα κι εσύ και ξεκίνα τη χρονιά σου δυναμικά!

#1 Όσο παράξενο και να σου ακούγεται, οι άριστοι μαθητές δεν ασχολούνται ποτέ για ώρες με τις ασκήσεις για το σπίτι. Μπορεί οι εργασίες αυτές να μετρούν για το συνολικό βαθμό, αλλά όλοι οι μαθητές βαριούνται θανάσιμα να ασχοληθούν με αυτές. Ναι, ακόμα και οι αριστούχοι! Σημασία λοιπόν δεν έχει να σπαταλάς ατέλειωτες ώρες για τις εργασίες σου, αλλά να εστιάζεις στη σημαντική εκείνη γνώση που πρέπει να λάβεις από κάθε άσκηση. Αυτή είναι που χρειάζεσαι και που επιθυμεί και ο καθηγητής σου να απορροφήσεις. Μην σπαταλάς πολύ χρόνο άδικα. Κάνε τις εργασίες σου περισσότερο συγκεκριμένες και περιεκτικές. Ο βαθμός που θα πάρεις θα είναι καλύτερος, αν ο καθηγητής σου δει ότι έχεις καταλάβει το θέμα.

#2 Οι άριστοι μαθητές δε διαβάζουν ποτέ από το laptop. Η οθόνη κουράζει και δε βολεύει για το διάβασμα. Τίποτα δεν είναι καλύτερο στη μελέτη από το βιβλίο. Υπογραμμίζεις, κρατάς σημειώσεις και δεν κουράζεις και τόσο πολύ τα μάτια σου.

#3 Ψάχνουν συνεχώς στο google. Το κάνουν αυτόματα, για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Ό,τι δεν καταλάβαίνουν καλά, το ψάχνουν εκεί. Είναι καλό να αναζητάς ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Μπορεί αυτές που σου έχει δώσει ο καθηγητής σου να σε έχουν βοηθήσει αρκετά, αλλά ποτέ δεν είναι κακό να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα. Κάθε καινούρια γνώση θα σου φανεί πολύ χρήσιμη.

#4 Κάνουν τεστ στον ίδιο τους τον εαυτό. Με τον τρόπο αυτό εξασκούν συνεχώς το μυαλό τους και φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. Η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως, ως γνωστόν.

#5 Κάνουν συχνά διαλείμματα όταν διαβάζουν. Τα διαλείμματα χρειάζονται για να ξεκουράζεται το μυαλό και το σώμα και να συνεχίσεις ύστερα ακόμα καλύτερα το διάβασμα. Αν διαβάζεις non stop το πιο πιθανό είναι να εξαντληθείς γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συγκρατήσεις αυτά τα οποία μελετάς και να κάνεις συνεχώς λάθη στις εργασίες σου.

#6 Οι άριστοι μαθητές, αφού λύσουν ένα πρόβλημα ή μια εξίσωση, το κοιτάνε ύστερα και από την ανάποδη. Ξεκινούν δηλαδή από τη λύση του πια, από το αποτέλεσμα και πηγαίνουν στην αρχή. Η ερώτηση που πρέπει συνεχώς να κάνεις είναι «Γιατί». Γιατί χρησιμοποιήθηκε αυτός ο τύπος, πώς προέκυψε αυτό το απότέλεσμα, κ.λπ. Κάπως έτσι εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο και κατανοείς πλήρως το μάθημα.

#7 Δεν υπογραμίζουν όλη τη σελίδα με το φωσφορούχο μαρκαδόρο. Σταμάτα να ζωγραφίζεις τις σελίδες του βιβλίου σου. Υπογράμμισε μόνο τα πιο σημαντικά. Λέξεις και φράσεις κλειδιά που σε βοηθούν να καταλάβεις καλύτερα το νόημα και που πρέπει να συγκρατήσεις. Σε αυτά πρέπει να πέφτει το βλέμμα σου όταν κάνεις επανάληψη και μόνο έτσι θα καταφέρεις να διαβάζεις καλύτερα, πιο γρήγορα και μεθοδικά.

#8 Κοιμούνται 8 με 9 ώρες τη νύχτα.

#9 Έχουν συνεχώς απορίες και θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για το καθετί. Γι΄αυτό και ρωτούν για τα πάντα και ψάχνουν πολύ. Όσο περισσότερο ψάχνεις, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις και αυτές οι γνώσεις που αποκτάς, σε κάνουν σαφώς καλύτερη.

#10 Δίνουν μεγάλη σημασια στα λάθη τους και απο αυτά μαθαίνουν.

Δες εδώ τα καλύτερα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου, για να τραβάς όλα τα βλέμματα επάνω σου στο σχολείο.