Back to school: Τα είδη των καθηγητών που θα συναντήσεις

Προετοιμάσου για την πρώτη ημέρα στη σχολή σου...
Back to school: Τα είδη των καθηγητών που θα συναντήσεις



Ποιος τη χάρη σου! Ξεκινάει η φοιτητική σου ζωή και είμαι σίγουρη ότι είσαι ενθουσιασμένη, ακόμα κι αν έχεις ένα μικρό άγχος και μια προσμονή για την καινούρια αυτή εμπειρία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις τέλεια, θα κάνεις νέες γνωριμίες, θα δημιουργήσεις καινούριες παρέες και φίλους! Εγώ, την κολλητή μου στη σχολή την γνώρισα, την ημέρα των εγγραφών! Τι θυμήθηκα τώρα! Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας, που δεν είναι άλλο από τα είδη των καθηγητών που θα συναντήσεις στη σχολή σου. Δες τα και θα με θυμηθείς!

#1 Ο καθηγητής που δεν παίρνει ανάσα. Καταρχάς, ξεκινάει το μάθημα πριν καλά- καλά μπουν όλοι στην αίθουσα και άπαξ και ξεκινήσει, δεν σταματάει. Θες διάλειμμα; Δε νομίζω. Επίσης, έχει τόσο αυστηρό ύφος που καταλαβαίνεις εξαρχής ότι αν δεν πατάς στο μάθημά του, αν δεν διαβάζεις κι αν δεν σε πάρει με καλό μάτι, την έβαψες! Θα μένεις μεταξετασταία στο μάθημά του για μια ζωή. Έχεις ακούσει για τους αιώνιους φοιτητές, σωστά; Εννοείται ότι δεν μπορείς να βγάλεις άχνα την ώρα που παραδίδει μάθημα και αν δεν κρατάς σημειώσεις από όσα λέει, χαιρετίσματα.

#2 Ο καθηγητής που λατρεύει την τεχνολογία. Έρχεται πάντα στο μάθημα με λάπτοπ στο ένα χέρι, τον προτζέκτορα από το άλλο, ενώ ταυτόχρονα μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο, που παρεπιπτόντως είναι μοντέλο τελευταίας τεχνολογίας. Η παράδοση του μαθήματός του βασίζεται πάντα σε βίντεο, ή σε εικόνες που δείχνει στους φοιτητές του χρησιμοποιώντας τον προτζέκτορα. Κλείνει και τα φώτα για να φαίνοντα καλύτερα και σε νανουρίζει. Α! Να συμπληρώσω ότι δεν μπορεί ποτέ να συνδέσει το λάπτοπ με τον προτζέκτορα και πάντα αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα κάποιος φοιτητής. Κατά τα άλλα, δεν τον αλλάζει με τίποτα.

#3 Ο καθηγητής που κάνει ένα μάθημα εντελώς αδιάφορο, ενω εκείνος πιστεύει ότι είναι το πιο σημαντικό. Το πόσο βαριέσαι και κουράζεσαι μέσα στην τάξη, δεν περιγράφεται με λόγια. Εννοείται ότι το μάθημά του είναι επιλογής, αλλά στις τρεις απουσίες σε κόβει. Αυτόν τον καθηγητή τον μισεί και τον καταριέται όλη η σχολή.

#4 Ο καθηγητής που με το καλημέρα σας αναλύει τους κανόνες της σχολής, διαβάζοντας λέξη προς λέξη τον οδηγό που εξηγεί λεπτομερώς τον τρόπο εξέτασης, πώς γίνεται η δήλωση των μαθημάτων και αναλύει όλα τα μαθήματα της σχολής, υποχρεωτικά και επιλογής.

#4 Ο καθηγητής που μιλάει συνεχώς για τον εαυτό του και για τα βιβλία που έχει γράψει. Τα αναλύει και σας συστήνει να τα αγοράσετε και να τα διαβάσετε. Εννοείται πως η ύλη της εξέτασης στο μάθημά του θα είναι από αυτά.

#5 Ο καθηγητής που είναι στον κόσμο του. Περίεργος τόσο εξωτερικά όσο και στο χαρακτήρα. Αλλοπρόσαλλο ντύσιμο, τρελό μαλλί, αλλά διάνοια. Θα κάνει μάθημα ακόμα κι αν έχει μέσα στην αίθουσα μόνο ένα άτομο που τον παρακολουθεί. Είναι γλυκούλης, αλλά τρελός.

#6 Ο καθηγητής που τρελαίνεται με τα κουίζ, τα παιχνίδια και τα αινίγματα και διαμορφώνει το μάθημά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται στους φοιτητές του σαν ένα παιχνίδι γνώσεων. Είναι ευχάριστος, πρόθυμος να βοηθήσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία σου, γι’ αυτό και γίνεται ένας από τους αγαπημένους σου καθηγητές. Όλοι οι φοιτητές τον λατρεύουν και επιλέγουν συνεχώς τα μαθήματά του στις δηλώσεις των μαθημάτων. Όλοι οι φοιτητές είναι σαν παιδιά του και το χαμόγελό του είναι πάντοτε αληθινό, ακόμα και όταν είναι κουρασμένος. (Γεια σας κύριε Σκαρπέλο!)

#7 Ο καθηγητής- μοντέλο. Πάντα περιποιημένος στην τρίχα, με μαλλί φτιαγμένο στην εντέλεια, που αστράφτει από την πολλή λακ, νέος συνήθως και ντύσιμο με άποψη. Καρό πουκαμισάκι, τζινάκι ή χρωματιστό, σκούρο παντελόνι και μοδάτο παπουτσάκι, μπορεί και all- star σαν του Μπογδάνου. Οι μισές φοιτήτριες είναι ερωτευμένες μαζί του, ενώ τα αγόρια του ρίχνουν τρελό δούλεμα.

#8 Ο καθηγητής που όταν μιλάει, φτύνει και όταν φτερνίζεται δεν βάζει ποτέ το χέρι του μπροστά στο στόμα. Επίσης, φυσάει τη μύτη του λες και δεν βρίσκεται κανείς τριγύρω. Αν έφαγες πρωινό πριν μπεις στην αίθουσα, θα νιώσεις λίγο να σου ανεβαίνει στο στομαχάκι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα πρώτα θρανία είναι πάντοτε κενά.

#9 Ο καθηγητής που παθιάζεται τόσο με το μάθημά του και παραδίδει με τέτοια ελεγεία που τελικά σε πείθει και σε μαγεύει. Ή τον θεωρείς γραφικό σαν την Ακρόπολη, δεν σε πείθει καθόλου, τον βαριέσαι αφόρητα και τρέχεις αμέσως στη γραμματεία για να αλλάξεις το μάθημά του.

#10 Για το τέλος άφησα τον καθηγητή που θαρρείς πως παραδίδει με μεγάφωνο. Η φωνή του είναι τόσο δυνατή, που απορείς με τις αμυγδαλές του. Τα αυτιά σου πονούν και μέχρι να τελειώσει το μάθημα υποφέρεις από ημικρανία. Εννοείται πως και να νυστάζεις, αποκλείεται να κοιμηθείς στο μάθημά του.

Υ.Γ: Εννοείται ότι αυτά τα είδη τα συνατάς και στο θηλυκό φύλο. 

10 συνήθειες που αν υιοθετήσεις στα 20, θα απολαύσεις καλύτερα τα 30. Δες ποιες είναι ΕΔΩ