5 πράγματα που πρέπει να κάνεις με το καλημέρα σας

Για να είναι η ημέρα σου όντως καλή!
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις με το καλημέρα σας



Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις συνήθως, με το που ανοίξεις τα μάτια σου; Αυτή είναι μια βασική ερώτηση και η απάντηση που θα δώσεις έχει σημασία, διότι οι πρωινές μας συνήθειες επηρεάζουν κατά πολύ την εξέλιξη της ημέρας μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γνωστό ρητό «Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Αν μέχρι τώρα χρειαζόσουν τρία ξυπνητήρια για να σηκωθείς από το κρεβάτι, αν έπινες δυο γουλιές από τον καφέ σου βιαστικά, πριν φύγεις από το σπίτι και αν καθυστερείς συνεχώς να ξεκινήσεις για τη δουλειά σου επειδή δεν μπορείς να βρεις τι να φορέσεις, ξεκινάς την ημέρα σου πολύ στραβα! Και μόνο που αγχώνεσαι με το καλημέρα, είναι από μόνο του αρνητικό σημάδι.

Γι’ αυτό διάβασε προσεκτικά τα 5 απλά πραγματάκια που ακολουθούν και πρόσθεσέ τα στην πρωινή σου ρουτίνα, ξεκινώντας από αύριο. Αυτές οι μικροσυνήθειες θα συμβάλουν σημαντικά στην καλή υγεία του πνεύματος και του σώματός σου, θα σε βοηθήσουν να ξεκινάς την ημέρα σου καλύτερα και να είσαι πιο παραγωγική και αποτελεσματική στη δουλειά σου.

#1 Ξεκίνα την ημέρα σου με διαλογισμό. Σίγουρα το έχεις ξανακούσει και σίγουρα βαριέσαι και μόνο που το διαβάζεις, διότι πιστεύεις ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και πού χρόνος για τέτοιες πολυτέλειες το πρωί; Κι όμως, 10 μόνο λεπτά από το χρόνο σου αρκούν. Αντί να πατήσεις snooze, άνοιξε τα ματάκια σου και κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου και το σώμα σου. Γιατί για δώρο πρόκειται, μιας και ηρεμεί το πρόσωπο και το κάνει να δείχνει πιο λαμπερό, βοηθάει στη συγκέντρωση και σου δημιουργεί θετική και καλή διάθεση. Δε χρειάζεται να σηκωθείς από το κρεβάτι σου. Απλά κάθισε οκλαδόν, καθάρισε το μυαλό σου απο σκέψεις (κάτι που αυτή την ώρα της ημέρα είναι εύκολο να κάνεις, διότι επικρατεί ησυχία) κι επικεντρώσου στο σώμα και την αναπνοή σου.

#2 Άναψε ένα κεράκι. Αν ο διαλογισμός δεν είναι για εσένα, αν δεν σε πείθει σαν διαδικασία, ή αν φοβάσαι ότι θα πέσεις πάλι για ύπνο αν ξεκινήσεις έτσι την ημέρα σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις. Μια καλή επιλογή, είναι να ανάψεις ένα κεράκι στο δωμάτιό σου για 10 με 20 λεπτά, ενώ ετοιμάζεσαι. Ένα απλό κεράκι, χωρίς να έχει απαραίτητα κάποιο άρωμα, είναι αποτελεσματικό. Ειδικά το χειμώνα που ο ήλιος αργεί να βγει, είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις. Μόνο, σιγουρέψου ότι το έχεις σβήσει φεύγοντας.

#3 Κάνε λίγες ασκήσεις γυμναστικής. Ή αν δεν είσαι και πολύ fan, απλά κινήσου. Κάνε μερικές διατάσεις και τέντωσε το κορμί σου καλά, ώστε να βοηθήσεις τους μύες σου να λειτουργήσουν. Η πρωινή γυμναστική είναι η καλύτερη συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις για τον εαυτό σου, το μυαλό, το σώμα και την καρδιά σου. Ακόμα και η πρωινή βόλτα με τον σκύλο σου, έχει αποτέλεσμα.

#4 Ξεκίνα την ημέρα σου με το σωστό πρωινό. Γνωρίζουμε καλά πια ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ή τέλοσπάντων αυτό μας λένε οι γονείς μας από όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Αυτό λέμε (ή θα λέμε) κι εμείς στα δικά μας. Σε άλλους, αρέσει να παίρνουν το πρωινό τους με το που ξυπνήσουν και άλλοι προτιμούν να τρώνε στη δουλειά. Το πιο σημαντικό όμως, σε όποια και από τις δυο κατηγορίες κι αν ανήκεις, είναι να κάνεις ένα σωστό πρόγραμμα. Κάθε Κυριακή είναι καλό να αποφασίζεις τι πρωινό θα πάρεις κάθε μέρα της εβδομάδας. Έτσι θα κερδίσεις αρκετό χρόνο τις καθημερινές που ξυπνάς και οι επιλογές σου θα είναι πάντοτε καλές και υγιεινές, μιας και την τελευταία στιγμή και υπό την πίεση του χρόνου, τρώμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας, ή ό,τι μας είναι πιο εύκολο να ετοιμάσουμε εκείνη τη στιγμή. Αν κρατάς σημειώσεις, θα αποφύγεις να πας στο φούρνο για να πάρεις το πρωινό σου, όταν είσαι στη δουλειά.

#5 Κάθε βράδυ κάνε μία λίστα με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας και κάθε πρωί, πριν φύγεις από το σπίτι, ρίχνε της μία ματιά. Μιας και το πρωί έχουμε καθαρό μυαλό και ξεκούραστο, μπορείς πιο εύκολα να οργανώσεις την ημέρα σου έτσι, ώστε να ανταποκριθείς πλήρως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις σου.

Μιας και αποφάσισες να μπεις σε μια τάξη, δες και πώς να οργανώσεις το γραφείο σου, για να μη σου λείψει ποτέ, τίποτα στη δουλειά, ΕΔΩ.