Όχι άλλο delivery κορίτσια! 5 ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια

Γιατί το να μαγειρεύεις το βραδινό σου, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύεις!
Όχι άλλο delivery κορίτσια! 5 ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια



Γυρνάς κατάκοπη στο σπίτι το βράδυ και φυσικά πεινασμένη. Όλη την ημέρα λείπεις, λογικό είναι να μην έχεις έτοιμο φαγητό. Πάνε τα χρόνια που το φαγάκι της μανούλας σου σε περίμενε στρωμένο στο τραπέζι. Οπότε, τι κάνεις; Καταφεύγεις συνήθως στην εύκολη λύση: Να παραγγείλεις κάτι απ’ έξω! Πού διάθεση να μαγειρέψεις τώρα; Κι όμως, η διαδικασία προετοιμασίας του βραδινού σου γεύματος, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζεις! Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, θα εγκαταλείψεις εύκολα την κακιά και βλαβερή για την υγεία και το σώμα σου συνήθεια να τρως συνέχεια απ’ έξω.

#1 Νομίζεις ότι δεν μπορείς να μαγειρέψεις.  

Κι επειδή πεινάς πολύ, σκέφτεσαι πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στην κουζίνα, γιατί απλά αν αποτύχει η απόπειρα, θα μείνεις νηστική, ή θα αναγκαστείς έτσι κι αλλιώς να παραγγείλεις. Οπότε, γιατί να μην το κάνεις από τώρα, να γλιτώσεις και χρόνο αλλά και κόπο; Να ξέρεις ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι και η ψυχολογία σου, παίζουν σημαντικό ρόλο στη μαγειρική. Αν πας στην κουζίνα σου με αυτοπεποίθηση, σίγουρη ότι θα φτιάξεις ένα ωραίο γεύμα, το πιο πιθανό είναι ότι θα το πετύχεις. Επίσης, το μαγείρεμα είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική διαδικασία, που αν τη δεις εξαρχής με καλό μάτι, θα την ευχαριστηθείς και μόλις γευτείς το αποτέλεσμα, θα νιώσεις πολύ περήφανη με τον εαυτό σου. Οπότε, πρώτα από όλα δες το μαγείρεμα θετικά!

#2 Αντί να αγοράσεις μια πίτα από έξω, φτιάξε σπιτική!

Εννοείται ότι δεν έχεις το χρόνο να ανοίξεις φύλλο, ή να ζυμώσεις, αλλά μπορείς να αγοράσεις έτοιμο φύλλο και να φτιάξεις τη δική σου γέμιση. Εκτός του ότι θα γλιτώσεις λεφτά από το delivery, θα γεμίσει και το σπίτι σου όμορφες μυρωδιές. Επίσης, άλλη γλύκα έχει να τρως κάτι από τα χεράκια σου.

#3 Αγχώνεσαι να ακολουθήσεις τη συνταγή κατά γράμμα.

Συμβαίνει σε κάθε νέα μαγείρισσα, να αγχώνεται μήπως ξεχάσει κάτι ή να μετράει ακριβώς τις ποσότητες που προτείνει η εκάστοτε συνταγή. Προφανώς υπάρχει κάποιος λόγος που δίνονται τόσες λεπτομέρειες  στις συνταγές και καλό είναι να μην αποκλείνεις πολύ αν επιθυμείς ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με το προτεινόμενο, αλλά μη φοβάσαι να βάλεις και τη δική σου πινελιά στο πιάτο. Η μαγειρική είναι τέχνη και η έμπνευση που μπορεί να έχεις εκείνη τη στιγμή, μπορεί να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα. Αν τελικά δεν σου βγει, δεν έγινε και τίποτα. Από τα λάθη μαθαίνουμε (και στην κουζίνα!)

#4 Δεν συγυρίζεις την κουζίνα ενω μαγειρεύεις.

Με αποτέλεσμα να σκέφτεσαι πριν καν αρχίσεις το βουνό από τα πιάτα και τις κατσαρόλες στο νεροχύτη, καθώς και την ακαταστασία στην κουζίνα και αποφασίζεις τελικά να μην μπεις καν σε αυτή τη διαδικασία. Αν όμως συγυρίζεις την κουζίνα σου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του γεύματος, όταν για παράδειγμα βράζει το νερό, ή μαγειρεύεται το φαγητό σου, η κουζίνα σου δεν θα είναι τόσο ακατάστατη μετά και δεν θα χρειαστεί να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να τη μαζέψεις. Απλά βάζε τα αντικείμενα στη θέση τους μετά τη χρήση, ξέπλυνε τα κατσαρολικά και τα πιάτα που έχεις χρησιμοποιήσει, ενώ το φαγητό σου μαγειρεύεται και καθάρισε με ένα βετέξ τον πάγκο.

#5 Μην πετάς το φαγητό που έχει μείνει στο ψυγείο από χθες.

Βαριέσαι να φας το ίδιο; Επιστράτευσε τη φαντασία σου και μεγείρεψέ το κάπως διαφορετικά. Αν για παράδειγμα έχει περισσέψει κοτόπουλο απο χθες, φτιάξε μια ομελέτα με κοτόπουλο, ή μια Ceasar’s!

Δες εδώ τα πιο όμορφα πιάτα! Τόσο όμορφα, που λυπάσαι να τα φας!