Συμπεριφορές που καμια γυναίκα δεν πρέπει να ανεχτεί

Ποτέ και από κανέναν!
Συμπεριφορές που καμια γυναίκα δεν πρέπει να ανεχτείΔεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο, ή η οικονομική σου κατάσταση. Ό,τι και να είσαι, πρέπει να γνωρίζεις την αξία σου και να σέβεσαι τον εαυτό σου. Να μην επιτρέπεις σε κανέναν να καταπατήσει την αξιοπρέπειά σου και να σε μειώνει, ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος, είναι ο άνθρωπος που είναι πιο κοντά σου αυτή τη στιγμή. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην τον χαρίζεις σε ανθρώπους που δεν τον φροντίζουν όπως πρέπει και με τον τρόπο που σου αξίζει. Να βάζεις πάντοτε όρια και αν κάποιος, κάποτε τα ξεπεράσει, να μη δίνεις δεύτερη ευκαιρία. Να του δείχνεις την έξοδο και να κοιτάς μπροστά. Υπάρχουν ορισμένα βασικά είδη συμπεριφοράς, που καμια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν πρέπει να δεχτεί.

#1 Μη δίνεσαι σε ανθρώπους που σε θέλουν μόνο για το σεξ.

Δεν είσαι αντικείμενο του σεξ και δεν πρέπει να επιτρέψεις σε κανέναν να σε χειριστεί έτσι. Κοινώς, να σε χρησιμοποιήσει και να σε εκμεταλλευτεί. Αν κάποιος θέλει μόνο το κορμί σου, ενώ εσένα αυτό δεν σου λέει κάτι και δεν σε γεμίζει, απλά μην του κάνεις τη χάρη. Εκτός αν είσαι συνειδητοποιημένη γι’ αυτό που πας να κάνεις και να είσαι κι εσύ στην ίδια φάση με εκείνον, να θέλεις δηλαδή μόνο σεξ. Επίσης, μάθε να λες «Όχι» όταν κάποιος σε πιέζει να κάνεις κάτι χωρίς τη θέλησή σου. Μην ντραπείς να αρνηθείς να πας σπίτι του, αν δεν το θέλεις, ή να κάνεις μαζί του κάτι που δεν επιθυμείς. Κι αν εκείνος επιμείνει με τον τρόπο του και σε κάνει να νιώσεις άβολα, βάλτον στη θέση του. Μην ενδιδεις στις ορέξεις κανενός, αν δεν θέλεις να το κάνεις. Είσαι πολλά περισσότερα από μια κοπέλα με όμορφο σώμα και γλυκό πρόσωπό. Έχεις και μια προσωπικότητα και μια ψυχή και όσο ο άλλος δεν τη σέβεται και αρνείται να τη δει, δεν έχει καμία απολύτως θέση στη ζωή σου.

#2 Μην κλείνεις τα μάτια σε βίαιες συμπεριφορές.

Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται. Αν κάποιος φίλος, συγγενής ή το αγόρι σου, ασκήσει βία επάνω σου, αν τολμήσει κανείς να σηκώσει χέρι, να καλέσεις αμέσως την αστυνομία. Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι τόσο ακραίο, τουλάχιστον διέγραψέ τους από τη ζωή σου και μην κάτσεις να ακούσεις καμια δικαιολογία. Καμία συγνώμη δεν πρέπει να σε γυρίσει πίσω. Να θυμάσαι ότι όποιος σηκώσει το χέρι του μία φορά, θα το ξανακάνει, όσο κι αν ορκίζεται για το αντίθετο. Άλλωστε, δεν αξίζει να έχεις δίπλα σου ανθρώπους δειλούς, άνανδρους και που δεν ξέρουν να σέβονται ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

#3 Μην επιτρέπεις σε κανέναν να αποφασίζει για εσένα, χωρίς εσένα.

Ακόμα και αν αυτοί είναι οι γονείς σου. Αφού ενηλικιωθείς μπορείς πια επίσημα να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να κάνεις αυτά που σε γεμίζουν, που σε εκφράζουν και που ονειρεύεσαι για τη ζωή σου. Επίσης, μην επιτρέπεις στη σχέση σου να σε ελέγχει. Ακόμα και στα πιο μικρά. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι με κάποιον που σε καταπιέζει, που σου είναι στενός κορσές και που δεν σε αφήνει να ανασάνεις. Κανείς δεν πρέπει να σε αναγκάσει ποτέ να κάνεις ή να γίνεις κάτι που δεν θέλεις.

#4 Δε χρειάζεται να ακολουθείς τα πρότυπα της κοινωνίας.

Είσαι αυτή που είσαι, έχεις το δικό σου στιλ και τη δική σου, μοναδική προσωπικότητα, την οποία επιδεικνύεις όπως εσύ θέλεις και όπως σου ταιριάζει, επιλέγοντας τα ρούχα που σου αρέσουν, το μακιγιάζ και το κούρεμα που σου πηγαίνει. Δεν έχεις λόγο να αλλάξεις αυτό που είσαι για να μοιάζεις στα μοντέλα των περιοδικών μόδας. Αγάπα τον εαυτό σου και το σώμα σου και να νιώθεις όμορφα και περήφανη γι’ αυτό που είσαι.

#5 Αν σε αμφισβητούν, απόδειξέ τους πως κάνουν λάθος.

Φυσικά, δε χρειάζεται να χαλάς τη ζαχαρένια σου ή να προσπαθείς να αποδείξεις στον οποιοδήποτε ότι δεν είσαι ελέφαντας, παρά μόνο σε εκείνους που σε ενδιαφέρει και υπάρχει λόγος να το κάνεις. Αν το αφεντικό σου σε αμφισβητήσει, αντί να τα βάψεις μαύρα και να στεναχωρεθείς, πείσμωσε και απόδειξέ του ότι κακώς βιάστηκε να σε κρίνει πριν σε δοκιμάσει. Πολλοί νομίζουν ότι εμείς οι γυναίκες δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μόνες μας. Ευτυχώς που έχουμε πια γυναίκα πρωθυπουργό για να βλέπουν όλοι τι είναι ικανό να κάνει το κατά τα άλλα αδύναμο, για κάποιους, φύλο.

#6 Μη συγχωρείς την απιστία.

Ξέρω ότι υπάρχει και η διαφορετική άποψη, που λέει ότι κανείς δεν είναι κανενός και είναι εγωιστικό να θεωρείς τον άλλον ιδιοκτησία σου. Κορίτσια, εγώ ένα έχω να σας πω: Αυτός που σας προδίδει, που επιλέγει να κοιμηθεί με μια άλλη γυναίκα, δεν σας σέβετε, δεν σας εκτιμά και δεν σας αξίζει. Αν ζητήσει συγνώμη, μπράβο του, αλλά μη γυρίσεις πίσω. Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που θα ήθελαν πολύ να σε έχουν δίπλα τους και που ξέρουν και πώς να σε κρατήσουν. Άσε τον άπιστο Θωμά (ή όπως τον λένε) να κάνει τη ζωή του.

#7 Μην κάνεις τα πάντα μόνη σου.

Αν συγκατοικείς με το αγόρι σου, πρέπει να μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού. Δε σημαίνει ότι επειδή ξαφνικά μπήκε γυναίκα στο σπίτι αναλαμβάνει και όλες τις δουλειές μόνη της. Αν δεν σε βοηθάει, κάνε μια συζήτηση μαζί του.

Να δίνεις την καρδιά σου σε χέρια καθαρά και σε ψυχές ευγενικές. Μην ξεχνάς την αξία σου και μην επιτρέψεις ποτέ και σε κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλλεις γι’ αυτή.

Δεν είσαι ικανοποιημένη από τη ζωή σου; Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις.