Τολμάς; Όσα πρέπει κάθε γυναίκα να δοκιμάσει στη ζωή της

Έστω και μία φορά...
Τολμάς; Όσα πρέπει κάθε γυναίκα να δοκιμάσει στη ζωή της



Αυτά που σου μένουν στη ζωή σου, αυτά που θυμάσαι και συζητάς για καιρό με την παρέα σου κι εκείνα που σε κάνουν να γελάς, είναι οι ξέγνοιαστες στιγμές, οι τρέλες που έκανες, οι φορές εκείνες που τόλμησες να κάνεις κάτι που πίστευες ότι είναι έξω από εσένα. Τότε που έβαλες στην άκρη τα πρέπει, τα μη και τα ποτέ. Σίγουρα έχεις κι εσύ στο μυαλό σου μια τέτοια περίπτωση, ακόμα κι αν είσαι συντηρητική και δεν φημίζεσαι για τον αυθορμητισμό και την τόλμη σου. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που δε χρειάζεται να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου και που αξίζει να ξεπεράσεις τα όρια. Γιατί αυτές τις στιγμές θα θυμάσαι και θα γελάς κι όποιο κι αν είναι το αποτέλσμα, δε θα τις μετανιώσεις ποτέ!

#1 Ζήτα στο αγόρι που σου αρέσει να βγείτε ραντεβού. Σου αρέσει κάποιος εδώ και καιρό. Φλερτάρετε και υπάρχουν ερωτικά vibes στην ατμόσφαιρα κάθε φορά που βρίσκεστε στον ίδιο χώρο. Δεν κάνει όμως το επόμενο βήμα κι ανυπομονείς. Ενώ όλα δείχνουν  ότι ενδιαφέρεται, δεν σου ζητάει να βγείτε οι δυο σας. Ξέχνα τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς κι αν σου αρέσει πολύ, πάρε εσύ τα ηνία και τόλμησε να του ζητήσεις να βγείτε. Δεν είπαμε να το κάνεις κάθε φορά, αλλά γιατί να μη το δοκιμάσεις; Μπορεί το αποτέλεσμα να σε δικαιώσει, αλλά ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις στο μυαλό σου, θα είναι κάτι που θα θυμάσαι και θα συζητάς με τις κολλητές σου.

#2 Πάλεψε για τη δουλειά που θέλεις. Τόλμησε να ζητήσεις από το αφεντικό σου προαγωγή, αν νιώθεις ότι την αξίζεις, ή αύξηση. Μην αφήνεις αυτό που σκέφτεσαι να σε τρώει χωρίς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Πήγαινε στην συνέντευξη για εκείνη τη δουλειά που πάντα ήθελες, ακόμα κι αν δεν είσαι πολύ αισιόδοξη για το αποτέλεσμα. Μην πεις πάλι «Έλα μωρέ, δε βαριέσαι! Εμένα θα πάρουν;» όταν διαβάσεις ότι γίνεται οντισιόν για εκείνο το ρόλο που πάντα ονειρευόσουν. Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη, πες στο είδωλό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις και βγες έξω να κατακτήσεις το όνειρό σου, με αυτοπεποίθηση!

#3 Τόλμησε να κάνεις κάτι που σε φοβίζει. Κάτι που σκέφτεσαι καιρό και σε τρομάζει να δοκιμάσεις. Αν το κάνεις, μπορεί τελικά να συνειδητοποιήσεις ότι δεν ήταν και τόσο τρομερό και σίγουρα θα είναι μια εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα. Θα νιώσεις περήφανη με τον εαυτό σου που κατάφερες να υπερπηδήσεις τους φόβους σου και θα τηρείς διαφορετική στάση απέναντι σε όσα θεωρείς δύσκολα από εδώ και πέρα. Μπορεί να είναι μια βουτιά με αλεξίπτωτο, ή μήπως bungee jumping;

#4 Δοκίμασε μια περίεργη κουζίνα. Ένα πιάτο που δεν έχεις φάει ποτέ ξανά και που σου ακούγεται τρομακτικό στην ιδέα να το δοκιμάσεις. Που ξέρεις, μπορεί και να σου αρέσει!

#5 Κάνε ένα ταξίδι μόνη σου. Λένε ότι αν το τολμήσεις μία φορά, θα θέλεις να το επαναλάβεις. Δεν μπορεί να είναι τρελοί όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι μια απίστευτη εμπειρία ζωής.

#6 Πήγαινε σε μια βραδιά καραόκε. Όχι μόνο για να πιεις ποτό και να γελάσεις με εκείνους που τραγουδούν με τέτοιο αέρα που θα ζήλευε και η Βανδή. Αλλά για να πάρεις κι εσύ το μικρόφωνο, να ξεπεράσεις την ντροπή και τις όποιες αναστολές σου και να τραγουδήσεις στο κοινό που περιμένει να σε ακούσει. Πού ξέρεις; Μπορεί να ανακαλύψεις ότι το έχεις και τελικά να γίνεις ο επόμενος νικητής του The Voice.

#7 Κάνε μια αλλαγή. Μετακόμισε αν δεν σου αρέσει το σπίτι που μένεις, πάρε επιτέλους την απόφαση να χωρίσεις αν η σχέση σου δεν σε γεμίζει πια, τόλμησε μια αλλαγή στα μαλλιά σου. Κάνε κάτι που θα σου αλλάξει τη διάθεση, την ψυχολογία και (γιατί όχι!) και τη ζωή σου. Πάρε μια απόφαση, για την οποία ο εαυτός σου θα σε ευχαριστήσει μελλοντικά.

Κάθε καινούριο, που είναι έξω από τα νερά μας, συνήθως το αποφεύγουμε. Όμως, όταν τελικά αποφασίσουμε να τολμήσουμε το απίθανο, συνειδητοποιούμε ότι ήταν κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει καιρό. Γι’ αυτό μη φοβάσαι να δοκιμάζεις καινούρια πράγματα. Μη φοβάσαι να παίρνεις αποφάσεις και να ξεπερνάς πολλές φορές και τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί μόνο έτσι θα γνωρίσεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις...

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία καμια γυναίκα δεν πρέπει να ντρέπεται. Δες εδώ ποια είναι αυτά.