Οι δικαιολογίες που δεν πρέπει να ξαναπείς ποτέ!

Γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι ψέματα και δεν πείθουν πια...
Οι δικαιολογίες που δεν πρέπει να ξαναπείς ποτέ!



Και ποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει δικαιολογίες στη ζωή του, για να καλύψει λάθη και την αλήθεια, που εκείνη τη στιγμή είναι δύσκολο να φανερώσει. Όλοι το έχουμε κάνει, αμέτρητες φορές! Ειδικά εμείς οι γυναίκες, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχουμε μια δικαιολογία για όλα στο τσεπάκι μας. Ξέρουμε τι πρέπει να πούμε ανα πάσα στιγμή για να καλύψουμε τη λαδιά μας. Μόνο που κάποιες από αυτές δεν πείθουν πια. Για την ακρίβεια σε εκθέτουν κιόλας, γιατί μυρίζουν ψέμα από μακριά. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να λες στον εαυτό σου, προσπαθώντας να τον πείσεις, ώστε να δικαιολογήσεις τη μέχρι τώρα στάση και οπτική σου. Γιατί οι δικαιολογίες αυτές, κάποιες από τις οποίες θα διαβάσεις στη συνέχεια, σε κρατούν πίσω και δεν σε αφήνουν να εξελιχθείς.

«Δεν γίνεται» ή «Δεν θα τα καταφέρω».

Σταμάτα να αναβάλεις πράγματα χρησιμοποιώντας αυτή τη δικαιολογία. Γιατί βάζεις φρένο στον εαυτό σου και σκέφτεσαι αρνητικά; Αν δεν δοκιμάσεις πρώτα, δε θα μάθεις ποτέ τι είσαι ικανή να κάνεις και πόσο μακριά μπορείς να πας. Μη φοβάσαι την αποτυχία, γιατί ακόμα και από αυτές μαθαίνουμε. Τα χαστούκια της ζωής μας δυναμώνουν. Τόλμησε να ρισκάρεις, να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα και αν στο δρόμο στραβοπατήσεις και πέσεις, πάρε μια ανάσα και ξανασήκω. Ο δρόμος για την επιτυχία σε οποιοδήποτε τομεά της ζωής, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά αξίζει να τον περπατήσεις ως το τέλος.

«Δεν έχω πτυχίο, δεν μπορώ να βρω μια καλή δουλειά».

Ναι είναι αλήθεια ότι το πτυχίο μετράει κι ας ισχυρίζονται μερικοί ότι είναι απλά ένα χαρτί. Αλίμονο αν πιστεύαμε κάτι τέτοιο όλοι εμείς που κοπιάσαμε για να περάσουμε στη σχολή της επιλογής μας και να την τελειώσουμε. Είναι αλήθεια όμως ότι δεν είναι το παν. Αν έχεις ταλέντο, επιμονή και υπομονή, μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα, ίσως και περισσότερα από αυτά που τολμάς να σκεφτείς. Ξέρεις πόσοι ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν να πετύχουν στη ζωή τους; Εσύ γιατί όχι;

«Δεν είμαι καλή σε αυτό».

Κανείς δεν τα καταφέρνει με την πρώτη φορά, τουλάχιστον όχι τέλεια. Καθετί θέλει υπομονή και προσπάθεια για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Μην είσαι απαισιόδοξη και μη δείχνεις τις αδυναμίες σου, γιατί πολλοί θα σπεύσουν να χτίσουν παλάτια πάνω σε αυτές.

«Δεν έχω λεφτά για να το κάνω».

Τα λεφτά είναι ένα πρόβλημα τη σήμερον εποχή, γιατί ποτέ δεν είναι αρκετά. Παραδέξου όμως ότι πολλές φορές κρύβεσαι πίσω από αυτή τη δικαιολογία και δεν κάνεις κάτι για να βγάλεις λεφτά, ή έστω περισσότερα. Σταμάτα να παίζεις το θύμα και να μιζεριάζεις και κυνήγησε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται. Κανείς δεν κατάφερε τίποτα γκρινιάζοντας από τον καναπέ του.

«Τι θα πουν οι τρίτοι αν το κάνω»;

Πολλές φορές φοβόμαστε να τολμήσουμε κάτι, σκεπτόμενοι τη γνώμη και την κριτική που θα ασκήσουν οι γύρω μας. Στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα κι ακόμα κι αν υπάρξουν άνθρωποι που θα σχολιάσουν αυτό που κάνεις, γρήγορα θα το ξεχάσουν. Σταμάτα να σε ενδιαφέρει τόσο όλος ο υπόλοιπος κόσμος κι επικεντρώσου επιτέλους στις δικές σου ανάγκες κι επιθυμίες. Σου αξίζει να είσαι χαρούμενη και ό,τι κι αν κάνεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι ποτέ λάθος.

«Αυτή είμαι και δεν μπορώ να αλλάξω».

Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις. Τους άλλους δεν μπορείς να αλλάξεις.

«Δεν είναι αυτά για την ηλικία μου».

Η ηλικία είναι στο μυαλό σου και στην ταυτότητά σου. Σημασία έχει πώς αισθάνεσαι. Δεν είσαι ποτέ μεγάλη για να κατακτήσεις τους στόχους σου, είτε αυτό σημαίνει να πάρεις ένα πτυχίο, είτε να τολμήσεις το βήμα εκείνο που πάντα ονειρευόσουν.

«Ποτέ δεν ήμουν τυχερή».

Πολλές φορές μπερδεύουμε τις κακές και λάθος επιλογές με την τύχη. Να θυμάσαι: η τύχη χαμογελάει στους τολμηρούς!

«Δεν έχω χρόνο» ή «Δεν προλαβαίνω».

Πάντοτε μπορείς να βρεις χρόνο για να κάνεις αυτά που θέλεις και να συναντήσεις εκείνους που αγαπάς. Μην ξεχνάς να αφιερώνεις χρόνο στα πράγματα και τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σένα. Οργάνωσε καλύτερα την καθημερινότητά σου και βάλε προτεραιότητες στη ζωή σου. Δεν είναι η δουλειά όλη σου η ζωή και δεν πρέπει να είναι.

Δες εδώ τα πράγματα που δεν πρέπει να ανησυχήσεις ποτέ ξανά, για να είσαι ευτυχισμένη!