Προσοχή κορίτσια! 10 πράγματα που μετανιώνουμε κάθε φορά που τα κάνουμε

Μην τα επαναλάβεις!
Προσοχή κορίτσια! 10 πράγματα που μετανιώνουμε κάθε φορά που τα κάνουμε



Ορισμένα λάθη, σου γίνοται μαθήματα από την πρώτη κιόλας φορά και δεν τα ξανακάνεις. Υπάρχουν και φορές όμως που για να σταματήσεις να επαναλαμβάνεις πράγματα που τελικά δεν οφελούν σε τίποτα, χρειάζεται να χτυπήσεις αρκετές φορές το κεφάλι σου στον τοίχο. Δεν είναι κακό να δοκιμάζεις και να τολμάς, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν σε δικαιώσει. Το άσχημο είναι να μετανιώνεις. Είναι όμως και κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να τις ελέγξεις, γιατί είσαι σε θέση να γνωρίζεις εξαρχής ότι άπαξ και τις εφαρμόσεις, θα νιώσεις άσχημα μετά. Αυτά είναι όσα πρέπει να αποφεύγεις, γιατί το πιο πιθανό είναι να νιώσεις τύψεις που τα έκανες.

#1 Θα μετανιώσεις που επέλεξες μια δουλειά μόνο για τα λεφτά. Κάτι που στην πραγματικότητα δε σου αρέσει, δε σε γεμίζει και δεν σε ενδιέφερε να κάνεις ποτέ. Τα λεφτά είναι ένας βασικός λόγος για να δεχτείς μια δουλειά, αλλά αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, το πιο πιθανό είναι να μην αποδώσεις καλά. Κάνε αυτό που αγαπάς και τα λεφτά θα έρθουν. Θα δεις.

#2 Θα μετανιώσεις που άφησες ευκαιρίες να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια σου. Οι καινούριες εμπειρίες δίνουν νόημα στη ζωή. Ψάξε, δοκίμασε και τόλμησε να κάνεις καινούρια πράγματα. Κάθε νέα γνώση και εμπειρία, σε κάνει πιο ολοκληρωμένο και πιο σοφό άνθρωπο.

#3 Θα μετανιώσεις για το μήνυμα εκείνο που έστειλες όταν ήσουν θυμωμένη. Γι’ αυτό προσπάθησε να συγκρατείς τον εαυτό σου και να μην αντιδράς αυθόρμητα όταν σε κυριεύει ο θυμός. Σχεδόν πάντα μετανιώνουμε για πράγματα που έχουμε πει πάνω στα νεύρα μας. Τα λόγια όμως, δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω. Άπαξ και τα πεις, σημαδεύουν τον αποδέκτη κι εσένα για πάντα.

#4 Θα μετανιώσεις αν απιστήσεις στη σχέση σου. Μπορεί τη στιγμή εκείνη να μη μπορείς να σκεφτείς καθαρά, αργότερα όμως θα σε πνίξουν οι τύψεις. Αν δεν περνάς καλά στη σχέση σου, χώρισε και ύστερα κάνε ό,τι θες. Το να προδώσεις και να πληγώσεις τον άνθρωπό σου είναι εξαιρετικά εγωιστικό και άδικο. Αξίζει για την απόλαυση μιας στιγμής να μην κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια;

#5 Θα μετανιώσεις αν πεις στο αφεντικό σου ότι θέλεις να παραιτηθείς πάνω σε έναν καβγά. Μπορεί να σε αδίκησε, να σε μείωσε και γενικά η συμπεριφορά του προς τους εργαζομένους να είναι απαράδεκτη. Αν δεν αντέχεις αυτό το κλίμα και θες να παραιτηθείς, οργάνωσέ το σωστά, ώστε να μη μείνεις ούτε εσύ ξεκρέμαστη, αλλά να φερθείς σωστά και στο αφεντικό σου. Μη λες συνέχεια ότι θα παραιτηθείς και γενικά σταμάτα να αποφασίζεις και να λες πράγματα που δεν εννοείς σε στιγμές έντασης,

#6 Θα μετανιώσεις που δεν έκανες κάτι που ήθελες πολύ. Είτε αυτό είναι να γράψεις ένα βιβλίο, είτε να κάνεις ένα ταξίδι, ή ακόμα και να βγεις με το αγόρι που τόσο σου αρέσει αλλά κάτι σε εμποδίζει να πεις το ναι. Γενικά, αν έχεις πάθος για κάτι, αν υπάρχει μέσα σου μια δυνατή επιθυμία να πραγματοποιήσεις κάτι που σκέφτεσαι, βρες το χρόνο να το πραγματοποιήσεις.

#7 Θα μετανιώσεις που δεν αφιέρωσες περισσότερο χρόνο σε εκείνους που αγαπάς. Πέρνα ποιοτικό χρόνο με τους γονείς, τους φίλους, τους παππούδες, τον σύντροφό σου και τα παιδιά σου. Γιατί ο χρόνος περνάει... Για όλους.

#8 Θα μετανιώσεις που δεν τόλμησες να κάνεις κάτι επειδή φοβήθηκες. Που δεν παραιτήθηκες από τη δουλειά εκείνη που σε κάνει δυστυχισμένη, που δεν χώρισες νωρίτερα τον βίαιο σύζυγο και γενικά που δεν κοίταξες λίγο παραπάνω τον εαυτό σου. Ποτέ δεν είναι αργά να πετάξεις από τη ζωή σου ό,τι σου μαυρίζει την ψυχή.

#9 Θα μετανιώσεις για τα συναισθήματα που δεν μοιράστηκες. Ποιος ο λόγος να κρατάς αυτά που νιώθεις για κάποιον άλλον μέσα σου; Αφού για εκείνον προορίζονται... Σε εκείνον ανήκουν.

#10 Θα μετανιώσεις που πρόδωσες την εμπιστοσύνη ενός φίλου. Ακου αλλά μη μιλάς. Να σέβεσαι την εμπιστοσύνη που σου δείχνει ο άλλος όταν σου ανοίγει την καρδιά του και όταν μοιράζεται μαζί σου κάτι πολύ δικό σου. Πριν κάνεις κάτι, σκέψου αν θα ήθελες να σου το κάνουν.

Τα λόγια που είπες, οι πράξεις που έκανες και οι ευκαιρίες που έχασες, δε γυρίζουν πίσω. Γι’ αυτό μην αφήνεις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Έχουμε μόνο μια ζωή, αλλά αν τη ζήσουμε σωστά, μια ζωή είναι αρκετή...

Διάβασε εδώ τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις για να είσαι ευτυχισμένη.