Απελευθερώσου! Τα πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς

Ακόμα κι αν όλοι σε συμβουλεύουν να επιμείνεις...
Απελευθερώσου! Τα πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς



Όσο κυνηγάς κάτι, τόσο εκείνο δεν έρχεται. Κλισέ, αλλά είναι αλήθεια! Τα πιο όμορφα πράγματα, γίνονται εκεί που δεν τα περιμένεις, σε εκπλήσσουν και σε ξαφνιάζουν. Προσπαθώντας πολύ για κάτι που έχεις στο μυαλό σου, ζώντας δηλαδή για το μέλλον που σκέφτεσαι, που επιθυμείς και οραματίζεσαι, χάνεις στιγμές από το παρόν. Κλείνεις τα μάτια στο τώρα και όλα τα όμορφα που συμβαίνουν, με εσένα, για εσένα, χωρίς εσένα. Να σου πω κάτι; Αν θες να ζήσεις το αύριο που επιθυμείς, πρέπει πρώτα να ζήσεις το σήμερα. Να το ξεζουμίσεις, να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο και να μην αφήνεις ούτε μια στιγμή να πάει χαμένη. Στο σήμερα μπορεί να υπάρχει αυτό που ψάχνεις στο αύριο. Τώρα μπορεί να συμβεί, μπροστά στα μάτια σου κι εσύ να μην το δεις, γιατί κοιτάς πάλι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Όσο λοιπόν και να σου λένε οι γύρω σου ότι πρέπει να παλεύεις και να κυνηγάς καθημερινά ορισμένα πράγματα στη ζωή σου, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρεις να γίνεις ευτυχισμένη και να ζήσεις καλά, κλείσε τα αυτιά σου και πάρ’ το αλλιώς! Γιατί θα αλλάξεις γνώμη, μόλις διαβάσεις αυτό το κείμενο...

#1 Μην κυνηγάς Τo Όνειρο. Αναφέρομαι σε εκείνον τον στόχο ζωής. Στην εικόνα αυτή που έχεις πλάσει για τον εαυτό σου και πασχίζεις να την κάνεις πραγματικότητα. Πριν ξεκινήσεις τον αγώνα για να κατακτήσεις το όνειρο, κάνε πρώτα την εξής ερώτηση στον εαυτό σου και απάντησε ειλικρινά: Είναι πραγματικά το δικό σου όνειρο και αυτό που ΕΣΥ θέλεις για τον εαυτό σου; Ή μήπως προσπαθείς να πλησιάσεις την ιδανική εικόνα που θέλουν άλλοι για εσένα; Μήν κάνεις το λάθος να ζήσεις μια ψεύτικη ευτυχία, καταδικάζοντας για πάντα τον εαυτό σου. Γιατί μπορεί να καταφέρεις να τον ξεγελάσεις για λίγο, αλλά σύντομα η αλήθεια θα λάμψει κι εσύ θα είσαι δυστυχισμένη. Ζήσε τη ζωή που θέλεις, κάνε αυτά που σου αρέσουν , γιατί θα έρθει η ημέρα που θα μετανιώσεις για όσα δεν έκανες και τότε μπορεί να είναι πολύ αργά. Το τιμόνι της ζωής σου να το κρατάς εσύ και να μην το εμπιστευτείς ποτέ σε άλλα χέρια.

#2 Μην κυνηγάς την ασφάλεια. Όλες έχουμε ανάγκη να νιώθουμε σίγουρες και ασφαλείς εκεί που είμαστε. Αλλά μην κάνεις το λάθος να συμβιβάζεσαι με ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σε γεμίζουν, μόνο και μόνο από φόβο να μείνεις μόνη. Επέλεξε σωστά τη σχέση σου, τους φίλους σου και τη δουλειά σου. Μη μένεις κάπου που δεν περνάς καλά και μη φοβάσαι να φεύγεις από εκεί που δεν σε προσέχουν και δεν σου φέρονται όπως σου αξίζει.  Μη φοβάσαι την αλλαγή και το ρίσκο. Ορισμένες φορές μας πάνε σε μέρη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα φτάναμε.

#3 Μην κυνηγάς τα χρήματα. Να κυνηγάς το πάθος σου και τα χρήματα θα έρθουν. Όλοι χρειαζόμαστε τα χρήματα και για όλους είναι σημαντικά κι ας μη θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν. Αλλά μην επιλέγεις πράγματα μόνο για το χρήμα. Ζήσε απλά, κάνε αυτό που σου αρέσει και σε γεμίζει και το χρήμα θα έρθει από μόνο του. Γιατί όταν κάνουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε, το κάνουμε καλά. Και το καλό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

#4 Μη δίνεις τόση αξία στα υλικά αγαθά. Τα πιο όμορφα και σημαντικά πράγματα στη ζωή, δεν αγοράζονται με χρήματα, δεν τα βλέπεις, αλλά τα νιώθεις. Όλοι θέλουμε ένα όμορφο σπίτι, ακριβό αμάξι, μια ντουλάπα γεμάτη όμορφα ρούχα κι εντυπωσιακά παπούτσια, αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά αν δεν είσαι υγιής και πραγματικά, βαθιά ευτυχισμένη;

#5 Μην παραγεμίζεις την ημέρα σου. Αν έχεις τη δουλειά σου και βγάζεις αυτά που χρειάζεσαι για να ζήσεις καλά, άφησε και λίγο ελεύθερο χρόνο για εσένα κι εκείνους που αγαπάς. Μη γίνεις εργασιομανής, γιατί θα χάσεις πολλές χαρές και απολαύσεις της ζωής. Δεν είσαι μόνο η δουλειά σου. Εκείνοι που έχουν μόνο τη δουλειά τους και τίποτα άλλο, όσα χρήματα και να βγάζουν, είναι δυστυχισμένοι και κενοί άνθρωποι. Να το ξέρεις.

#6 Μην κυνηγάς την ομορφιά και τη νεότητα. Έχεις όμορφα μάτια, αν στο βλέμα σου υπάρχει καλοσύνη, όμορφα χείλη, αν είσαι ευγενική και γλυκομίλητη. Καλά κάνεις που πας γυμναστήριο, που φροντίζεις τη διατροφή σου και το σώμα σου, αλλά να ξέρεις ότι η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Ένας καλός κι ευγενικός άνθρωπος, είναι πάντοτε όμορφος. Κι αν νιώθεις καλά με το μέσα σου, θα νιώθεις και με το έξω.

#7 Μην κυνηγάς την αγάπη. Θα έρθει μόνη της να σε βρει, την πιο κατάλληλη στιγμή. Όταν κυνηγάς τον έρωτα, συνήθως επιλέγεις ανθρώπους που δεν σου αξίζουν. Μόλις πάψεις να την αναζητάς, θα δεις που θα κάνει την εμφάνισή της από μόνη της. Σε εμένα πάντως, αυτό συνέβη.

#8 Μην κυνηγάς ανθρώπους. Επικεντρώσου σε εσένα και αυτοί που πρέπει και αξίζουν να είναι δίπλα σου, απλά θα είναι.

#9 Μην κυνηγάς τη μόδα. Να είσαι ο εαυτός σου. Να ντύνεσαι με τον τρόπο που σε εκφράζει και σου αρέσει. Να έχεις προσωπικότητα.

#10 Μην κυνηγάς την ευτυχία. Γιατί απλά είναι μπροστά σου, βρίσκεται σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου. Εσύ απλά πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου και να τη δεις.

Αυτές είναι οι δικαιολογίες που δεν πρέπει να ξαναπείς ποτέ, γιατί δεν ξεγελούν πια κανέναν. Ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό!