Μπαίνεις στα 30; Οι συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις

Πρέπει να το πάρεις απόφαση πια ότι μεγαλώνεις!
Μπαίνεις στα 30; Οι συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις



Τα χρόνια περνούν τόσο γρήγορα... Κι εσύ, πότε ήσουν μαθητούδι και πότε έφτασες τα 30, ούτε που το κατάλαβες! Λένε ότι στα πρώτα –άντα, περνάς την πρώτη σοβαρή κρίση ηλικίας, γιατί πια καταλαβαίνεις πως μεγαλώνεις, πως δεν μπορείς πλέον να κρύβεσαι πίσω από το νεαρό της ηλικίας σου, γιατί δεν είσαι παιδάκι (κι ας νιώθεις έτσι). Πρέπει να αναλάβεις ευθύνες, να οργανώσεις πια καλύτερα τη ζωή και το μέλλον σου (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) και να σοβαρευτείς επιτέλους (ναι και να νοικοκυρευτείς, γιατί όχι;).

Η δεκαετία των 30, μπορεί να μην είναι τόσο ανέμελη όσο εκείνη των 20, αλλά είναι και αυτή μια υπέροχη περίοδος. Γι’ αυτό, αν είσαι με το ένα πόδι στα πρώτα –άντα σου, μην το παίρνεις βαρέως. Δε γέρασες ξαφνικά! Απλά πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ορισμένα πράγματα, για να ζήσεις μια όμορφη ζωή, έτσι όπως τη θες και τη φαντάζεσαι.

Αν πιστεύεις ότι ό,τι είχες να ζήσεις, το έζησες και ό,τι είχες να μάθεις το έμαθες, είσαι πολύ γελασμένη και ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι λάθος. Έχεις ακόμα χρόνο να εμπλουτίσεις ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σου, αν το θέλεις. Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι, να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Δεν είσαι ποτέ αρκετά μεγάλη για κάτι τέτοιο.

Ήρθε η ώρα να δώσεις την πρέπουσα σημασία στα επαγγελματικά σου. Μην κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει. Μη μένεις σε μια δουλειά που δεν σε βοηθάει να εξελιχθείς και σε κάνει δυστυχισμένη. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό δουλεύεις εκεί, ή τι λεφτά παίρνεις, ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις μια αλλαγή κι ένα πραγματικό δώρο στον εαυτό σου.

Μην περνάς άλλο την ώρα σου σε έναν καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση. Δραστηριοποιήσου! Ο μεταβολισμός σου δεν δουλεύει πια όπως όταν ήσουν 20. Μαζί με εσένα, μεγαλώνει κι εκείνος. Αυτό σημαίνει ότι πια πρέπει να προσέχεις το σώμα σου περισσότερο. Να τρως σωστά και να γυμνάζεσαι, αν θες να έχεις ωραίο και υγιές σώμα.

Μην εγκαταλείψεις τους στόχους και τα όνειρά σου. Βγάλε πια αυτή τη μιζέρια από πάνω σου ότι γέρασες! Μια ηλικία είναι (βαριά η μετάβαση στα – άντα, δε λέω!), αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πώς νιώθεις εσύ μέσα σου. Η ηλικία δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τα όνειρά σου. Αντιθέτως, πλέον έχεις εμπειρίες και έχεις αποκτήσει μια στοιχειώδη γνώση, που θα σε βοηθήσει να πετύχεις αυτά που επιθυμείς.

Μην απομακρύνεσαι από την οικογένεια και τους φίλους σου. Είτε μένεις μόνη σου, είτε συγκατοικείς με τη σχέση σου, να βρίσκεις πάντα χρόνο για την οικογένεια και τους καλούς σου φίλους. Τα χρόνια περνούν γρήγορα, γι’ αυτό εκμεταλλεύσου τις στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους, γιατί δεν ξέρεις για πόσο θα τους έχεις ακόμα δίπλα σου.

Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι τα καλύτερα χρόνια σου πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα! Το μέλλον σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, θα δεις!

Επιτέλους κάνε και λίγο οικονομία. Μην ξοδεύεις τα λεφτά σου σε πράγματα που δε χρειάζεσαι. Δεν είναι κακό πού και πού να κακομαθαίνεις λίγο τον εαυτό σου, κάνοντας πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη, αλλά μάθε πια να χειρίζεσαι καλύτερα και πιο υπεύθυνα τα χρήματά σου. Φύλαξε λίγα λεφτά στην άκρη. Σε λίγα χρόνια από τώρα, θα δεις ότι θα τα χρειαστείς.

Μην κρατάς κακία σε κανέναν. Τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφεις για κάποιον τρίτο, επηρεάζουν πρωτίστως εσένα. Απόβαλε τον αρνητισμό και την κακία και μάθε απλά να αφήνεις κάποια πράγματα πίσω σου και να προχωράς. Γέμισε τη ζωή σου με θετικά συναισθήματα και χαρούμενους ανθρώπους.

Σταμάτα πια να ενδιαφέρεσαι τόσο για τη γνώμη των γύρω σου. Αγάπησε τον εαυτό σου, αποδέξου τον και σε όποιον αρέσεις. Να θυμάσαι: Ο κόσμος θα σε σχολιάσει έτσι κι αλλιώς. Είτε κάνεις κάτι καλό, είτε κάτι κακό. Οπότε, μη δίνεις και πολύ σημασία!

Αγάπησε περισσότερο τον εαυτό σου και φρόντισε την υγεία σου. Κόψε το κάπνισμα και το πολύ αλκοόλ, κάνε λίγη παραπάνω γυμναστική, πρόσεχε τη διατροφή σου και βάζε καθημερινά τις ενυδατικές κρέμες σου.

Η ζωή είναι όμορφη όσο εσύ κάνεις κάτι για να είναι! Όλα είναι επιλογές. Επιλέγεις να ζήσεις καλά κι ευτυχισμένη; Να ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι που δεν έχει ηλικία!

Δες εδώ 10 στοιχεία που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα σου και πώς να τα ελέγξεις, για να γίνεις περισσότερο συμπαθής και αγαπητή.