7 καλοί λόγοι που είναι τυχεροί όσοι έχουν μια αδερφή

Σου μιλάω εκ πείρας!
7 καλοί λόγοι που είναι τυχεροί όσοι έχουν μια αδερφή



Τα αδέρφια μας είναι το άλλο μας μισό, ή καλύτερα, το άλλο μας εγώ, γιατί το μισό χωρίζει και τα αδέρφια είναι πάντα ένα. Ή έτσι πρέπει να είναι... Εγώ όμως, θα σου μιλήσω για τη σχέση που έχουν μεταξύ τους δυο αδερφές, γιατί απλά γι’ αυτήν ξέρω να σου πω πολλά, μιας και τη βιώνω. Η μικρότερη αδερφούλα μου, είναι η μεγαλύτερη αδυναμία και λατρεία της ζωής μου, η δίδυμη ψυχή μου. Όπως όλες οι δυνατές σχέσεις, μπορεί κι αυτή να περνάει από εντάσεις (που πια δεν υπάρχουν), αλλά αυτοί οι ανόητοι τσακωμοί, κρατούν ελάχιστα. Εμείς έτσι κάνουμε. Μαλώνουμε για λίγο (συνήθως για τα ρούχα) και λίγα λεπτά μετά το έχουμε ξεχάσει.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ξέρουμε και οι δυο πολύ καλά ότι έχουμε η μία την άλλη, στήριγμα και οδηγό, σε όλα. Εμείς τα μοιραζόμαστε όλα. Μιλάμε για τα πάντα και κάνουμε συζητήσεις ωρών. Συζητάμε για γκομενικά, για τις δουλειές και τις σχέσεις μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να εμπιστεύομαι πρισσότερο από εκείνη. Δεν μπορώ μια μέρα να μη τη δω ή έστω να της μιλήσω. Σε κανέναν δεν έχω ανοίξει περισσότερο την ψυχή μου, κανείς, ποτέ, δεν την έχει δει τόσο γυμνή και ευάλωτη. Εκείνη με ξέρει όπως ακριβώς είμαι. Κι εγώ το ίδιο. Γι’ αυτό και η σχέση μας είναι τόσο δυνατή. Τη δένουν συναισθήματα τόσο μεγάλα, και πάνω απ’ όλα αμοιβαία, που τα λόγια τα αδικούν.

Αν έχεις μια αδερφούλα, έχεις σίγουρα ταυτιστεί με αυτή τη μεγάλη εισαγωγή (με συγχωρείτε, αλλά μπορώ να μιλάω ασταμάτητα για την αδερφή μου) και θα συμφωνήσεις και με τα παρακάτω:

#1 Η αδερφή σου, είναι η μόνη που καταλαβαίνει τα αστεία σου, τον τρόπο σου και γενικά που μπορεί να σε διαβάζει πίσω από τις λέξεις. Γνωρίζει ακριβώς τι θες να πεις και δεν παρεξηγεί ποτέ το ύφος σου, γιατί απλά σε ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά. Η αλήθεια είναι ότι τα αδέρφια που είναι πολύ δεμένα, έχουν παρόμοιο χιούμορ και ο τρόπος που εκφράζονται μοιάζει αρκετά. Στο τηλέφωνο, πάντα μας μπερδεύουν και οι φίλοι, μας λένε συχνά πόσο ίδιες είμαστε, ότι κάνουμε τις ίδιες κινήσεις και ότι έχουμε το ίδιο στιλ όταν μιλάμε. Γι’ αυτό και η αδερφούλα μας, είναι μακράν η καλύτερη παρέα!

#2 Εσύ και η αδερφή σου, έχετε ζήσει πράγματα που δεν ξέρει κανείς. Γνωρίζετε τα προβλήματα της οικογένειάς σας και μόνο εσείς ξέρετε πόσο σας έχουν επηρεάσει. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει στο σπίτι του καθένα. Εμείς, περάσαμε πολλές δυσκολίες, ενωμένες, μαζί, οι οποίες μας πλήγωσαν, μας έκαναν αρκετές φορές να κλάψουμε αγκαλιά, να μοιραστούμε λόγια δύναμης και να δώσουμε κουράγιο η μία στην άλλη, να θυμώσουμε, αλλά μέσα από αυτές βγήκαμε ακόμα πιο δυνατές και αγαπημένες.

#3 Υπάρχει καλύτερη παρέα για τα ψώνια από την αδερφή σου; Προσωπικά, αν δεν είμαι μαζί της, αρνούμαι να πάω στα μαγαζιά. Μόνο τη δική της γνώμη εμπιστεύομαι και μόνο μαζί της μπορώ να βρω αυτό που ψάχνω. Η αδερφή μας θα μας πει τι μας πηγαίνει πραγματικά, τι μας παχαίνει και ποια αγορά είναι περιττή.

#4 Ξέρεις ότι θα είναι η καλύτερη θεία για τα παιδιά σου και ότι μπορείς να βασιστείς σε εκείνη για τα πάντα. Την εμπιστεύεσαι με κλειστά τα μάτια και είναι το μόνο άτομο που νιώθεις απόλυτα σίγουρη και ασφαλής  να της αναθέσεις το οτιδήποτε.

#5 Οι καλύτερες συμβουλές και οι πιο αληθινές, είναι αυτές που σου δίνει η αδερφή σου. Γιατί θέλει μόνο το καλό σου και να είσαι εσύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Στη σχέση σας, δεν υπάρχει ανταγωνισμός και ζήλεια. Θέλετε το καλύτερο η μία για την άλλη και εκείνη, όπως κι εσύ, θα κάνει τα πάντα για να χαμογελάς. Δεν θα σου πει ποτέ αυτό που θέλεις να ακούσεις, δεν θα σου χαϊδέψει τα αυτιά. Θα είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Γι’ αυτό είναι το άτομο που μοιράζεσαι τα πάντα, ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρει και την πιο μικρή λεπτομέρεια που σε αφορά.

#6 Αν έχεις μια αδεφή είσαι πολύ τυχερή, γιατί εκτός των άλλων, μοιράζεστε τα ρούχα σας, τα καλλυντικά και τα κοσμήματά σας. Δεν έχεις τι να φορέσεις; Πάντα η αδερφή σου θα σου βρει τη λύση. Ακόμα κι αν τσακώνεστε λιγάκι για τα ρούχα, ξέρεις ότι πάντα τελικά δανείζετε η μία στην άλλη.

#7 Έχεις πάντοτε ένα σύμμαχο. Κάποιον που σε στηρίζει no matter what. Ακόμα και όταν έχεις άδικο, εκείνη είναι δίπλα σου. Γιατί καμια από τις δυο σας δε δέχεται να δει την άλλη πληγωμένη, αδικημένη και στενοχωρημένη. Θα είστε η μία δίπλα στην άλλη για μία ζωή. Σε χωρισμούς, σε γάμους και βαφτίσια, σε λύπες και χαρές. Και τα συναισθήματα είναι καλύτερα όταν τα μοιράζεσαι, με έναν άνθρωπο αληθινό. Τον πιο δικό σου άνθρωπο.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς στη ζωή σου, γιατί έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να συμβούν.