7 πράγματα που αν κάνεις σήμερα, θα είσαι περήφανη για τον εαυτό σου αύριο

Στρώσε το μέλλον σου σωστά, για να το απολαύσεις στη συνέχεια...
7 πράγματα που αν κάνεις σήμερα, θα είσαι περήφανη για τον εαυτό σου αύριο



Το να ζούμε το τώρα, τη στιγμή, το παρόν, είναι απόλυτα σωστό και αυτό πρέπει να κάνεις. Γιατί αν πράττεις το καλύτερο που μπορείς σήμερα, στρώνεις το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει ομαλά σε ένα καλύτερο αύριο. Ζούμε λοιπόν για το σήμερα, ενώ παράλληλα δουλεύουμε και ευελπιστούμε για ένα καλό μέλλον, που πλησιάζει σε αυτό που έχουμε φανταστεί για τον εαυτό μας. Ξέρεις πόσο όμορφα θα νιώσεις αν κάποτε, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, νιώσεις περήφανη για τον εαυτό σου που φρόντισες να κάνεις κάποια πράγματα για εσένα, τα οποία σε έχουν φέρει σε ένα καλό επίπεδο ζωής και λίγο πιο κοντά στα όνειρά σου; Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρεις αυτό. Αρκεί να κάνεις ορισμένες σωστές επιλογές, ξεκινώντας από σήμερα...

#1 Αν βρίσκεσαι αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, λόγω του απαιτητικού ωραρίου της δουλειάς σου, φτιάξε ένα υγιεινό πλάνο διατροφής. Ξεκίνα να μαγειρεύεις από το προηγούμενο βράδυ και να παίρνεις μαζί σου ταπεράκια. Σταμάτα να τρως απ’ έξω, ή να μένεις νηστική για ώρες. Θα δεις στο άμεσο μέλλον πόση μεγάλη σημασία έχει αυτό για την υγεία και το σώμα σου. Άσε που θα κάνεις καλό και στην τσέπη σου, γιατί με τον τρόπο αυτό κάνεις και οικονομία.

#2 Διοργάνωσε μια ξεχωριστή βραδιά, μία φορά το χρόνο για εσένα και την παρέα σου, ή το αγόρι σου, ή την οικογένειά σου. Πέρα από τις γιορτές και τα γενέθλια, δημιούργησε ένα event στο οποίο θα παρευρίσκεσαι κάθε χρόνο με εκείνους που έχεις επιλέξει. Μιας και οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας μας απομακρύνουν θέλοντας και μη από αυτούς που αγαπάμε, είναι μια καλή αφορμή να βρίσκεστε όλοι μαζί. Δεν θα είναι σαν τις μικρές εξόδους που κανονίζετε, θα είναι το ραντεβού της χρονιάς!

#3 Κράτα ημερολόγιο με όλες τις σημαντικές ημερομηνίες που πρέπει να θυμάσαι. Σημείωσε τα γενέθλια και τις γιορτές των σημαντικών ανθρώπων της ζωής σου, επετείους που δεν θες να ξεχνάς. Είναι προτιμότερο να δημιουργήσεις ένα online ημερολόγιο, ώστε να σου έρχονται ειδοποιήσεις για όλα αυτά. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ξεχάσεις ποτέ ξανά τα γενέθλιά του, ή την επέτειο γάμου της κολλητής σου φίλης. Αφού ξέρεις ότι όλοι νιώθουμε όμορφα όταν θυμούνται οι δικοί μας άνθρωποι σημαντικές ημέρες της ζωής μας.

#4 Ξεκίνα να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου online. Μη χαλάς το χρόνο σου και την ηρεμία σου με το να στέκεσαι στην ουρά των ταμείων. Δε φαντάζεσαι πόσο θα αλλάξει η ζωή σου, υιοθετώντας μια τόσο απλή συνήθεια!

#5 Ξεκίνα μαθήματα yoga. Θα δεις ότι θα γίνεις fan, γιατί γρήγορα θα παρατηρήσεις αλλαγές τόσο στο σώμα σου, όσο και στην πνευματική σου υγεία. Θα αποκτήσεις ελαστικότητα, απόλυτο έλεγχο του σώματός σου και δύναμη. Θα νιώθεις πολύ πιο ισορροπημένη και υγιής, μέσα και έξω.

#6 Βάλε στο σπίτι σου γλάστρες με φυτά και λουλούδια που έχουν μακρά διάρκεια ζωής. Αμέσως το σπίτι σου θα γίνει πιο όμορφο και θα πάρει ζωή. Αν δεν έχεις κήπο, δημιούργησε έναν μικρό στο μπαλκόνι σου. Εδώ μπορείς να δεις τα λουλούδια που δεν χρειάζονται τρομερή περιποίηση και είναι εύκολο να τα διατηρήσεις. Η επιλογή του σωστού φυτού στο σπίτι σου, μπορεί να αλλάξει εντελώς το χώρο σου.

#7 Ξεκίνα να κάνεις λίγη οικονομία. Δε χρειάζεται να στερηθείς πράγματα. Απλά προσπάθησε να αφήνεις κάτι στην άκρη. Αγόρασε έναν κουμπαρά, ή οργάνωσε σωστά τα ψώνια σου, φτιάχνοντας λίστες με αυτά που χρειάζεσαι, ώστε να μην ξοδεύεις περιττά χρήματα. Θα δεις ότι θα έρθει η στιγμή που αυτές οι οικονομίες θα σε βγάλουν από μια δύσκολη θέση, ή αν δεν βρεθείς ποτέ σε τέτοια θέση (στο εύχομαι), θα μπορέσεις κάποτε να κάνεις ένα καλό δώρο στον εαυτό σου.

Ξεκίνα από σήμερα και δες τη ζωή σου να αλλάζει! Θα έρθει σύντομα εκείνη η στιγμή που θα νιώσεις πολύ περήφανη για τον εαυτό σου και για την απόφαση που πήρες, να οργανώσεις λίγο καλύτερα τη ζωή σου.

Έφτασες στα πρώτα –άντα σου; Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις!