Κρύψε τον καθρέφτη και άλλες 6 προτάσεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

Οι συνήθειες που επαναλαμβάνεις κάθε (μα κάθε) μέρα και είναι καιρός να κόψεις!
Κρύψε τον καθρέφτη και άλλες 6 προτάσεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή!



Όλοι γνωρίζουμε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να βελτιώσουμε την υγεία και το σώμα μας, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν κάνουμε την αρχή. Κάθε αρχή και δύσκολη, είναι αλήθεια, όμως κάποτε πρέπει να γίνει. Άπαξ και η αλλαγή που θα κάνεις σου γίνει συνήθεια, θα έρθει ο καιρός που θα σκέφτεσαι γιατί δεν μπήκες στη διαδικασία να την πράξεις νωρίτερα. Καθημερινά λοιπόν, κάνεις πράγματα που ενώ ξέρεις ότι πρέπει να εγκαταλείψεις, ή έστω να μειώσεις, το αναβάλλεις και τα επαναλαμβάνεις. Κάθε μέρα, λες «από αύριο». Τέλος οι δικαιολογίες! Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, γίνε πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, απλά αποφεύγοντας ορισμένες κινήσεις που αποτελούν για όλους μας καθημερινή συνήθεια.

#1 Μην κοιτάζεσαι συνέχεια στον καθρέφτη. Είσαι όμορφη, δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου! Η γιαγιά μου, όταν με έβλεπε μικρή να κάθομαι με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη, μου έλεγε «Όσοι κάθονται πολύ μπροστά στον καθρέφτη, γερνούν πιο γρήγορα και ασχημαίνουν». Φυσικά δεν ισχύει, αλλά έχει μια βάση. Γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να βρίσκεις ατέλειες πάνω σου και δε χρειάζεται. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου! Μια γρήγορη ματιά πριν φύγεις από το σπίτι, είναι αρκετή. Αν κοιτάζεσαι σε κάθε επιφάνεια που φαίνεται το είδωλό σου, ή αν χρησιμοποιείς συνεχώς την μπροστινή κάμερα του κινητού σου για να τσεκάρεις το μακιγιάζ σου, το παρακάνεις. Δε χρειάζεται να ανησυχείς συνεχώς για την εμφάνισή σου. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθείς.

#2 Μη σερφάρεις με τις ώρες στο διαδίκτυο και μην κάθεσαι πολύ μπροστά στην τηλεόραση. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας κι ενώ αυτό έχει πραγματικά και ουσιαστικά οφέλη, όταν ξεπερνάμε τα όρια και τελικά η τεχνολογία γίνεται η ζωή μας, εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Αντί να μας εξυπηρετεί και να είναι απλά εργαλείο που μας λύνει τα χέρια όταν το χρειαζόμαστε, τελικά γινόμαστε εμείς εργαλείο του ίντερνετ, δέσμιοι σε αυτό, απόλυτα απορροφημένοι στην οθόνη και στον ψεύτικο κόσμο που υπάρχει σε αυτή, με αποτέλεσμα να χάνουμε την επαφή και την επικοινωνία με τον πραγματικό κόσμο. Άφησε στην άκρη το κινητό όταν είσαι με φίλους, την οικογένεια και το αγόρι σου. Επικεντρώσου στον κόσμο γύρω σου, στην πραγματική ζωή, που έχει πολύ ομορφότερες εικόνες και αληθινά συναισθήματα να σου χαρίσει.

#3 Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου. Ακόμα και αν είσαι γλυκιά με τους γύρω σου, μπορεί να ξεχνάς να φέρεσαι με τον ίδιο τρόπο και στον εαυτό σου. Πάντα βρίσκεις κάτι κακό να πεις και σπάνια τον παινεύεις. Μπορεί από τη μία αυτή η τακτική να είναι καλή, γιατί δείχνει ότι έχεις απαιτήσεις απο τον ίδιο σου τον εαυτό, αλλά χρειάζεται να τον κολακεύεις πού και πού. Μην είσαι αρνητική και μη ψάχνεις συνεχώς να βρεις ελαττώματα επάνω σου. Αντίθετα, κάνε συχνά κοπλιμέντα στον εαυτό σου, ακόμα και αν τα ακους από άλλους και να σου λες και κανένα μπράβο.

#4 Σταμάτα να στέλνεις μηνύματα! Προτίμησε να παίρνεις τηλέφωνο όταν θέλεις να πεις κάτι. Είναι διαφορετικό να ακούει ο άλλος τη φωνή σου. Το μήνυμα είναι πολύ απρόσωπο. Αντί να στείλεις μήνυμα στην κολλητή σου για να μάθεις τα νέα της, αν δεν προλαβαίνεις να τη δεις, τηλεφώνησέ της. Το ίδιο και στη μητέρα σου, τα αδέρφια ή το αγόρι σου. Αυτός ο πιο άμεσος και ζωντανός τρόπος επικοινωνίας, κάνει καλό στις σχέσεις. Τις δυναμώνει.

#5 Χαμογέλα σε όλους. Ακόμα και σε εκείνους που σε κοιτούν στραβά. Το χαμόγελο είναι η πιο αποστομωτική απάντηση.

#6 Βάλε τέλος στην κακιά εκείνη συνήθεια που ξέρεις ότι πρέπει και θες να εγκαταλείψεις. Πάρε απόφαση να κόψεις το κάπνισμα. Μη σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Προσπάθησε μέρα με τη μέρα και θα δεις ότι γρήγορα δεν θα βρίσκεις πια καμία ευχαρίστηση σε αυτό και δεν θα το χρειάζεσαι.

#7 Σταμάτα να γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι για τα πάντα. Ειδικά για πράγματα ανούσια. Μη χαλάς τη διάθεσή σου και των διπλανών σου, δημιουργώντας αρνητική αύρα. Μη μουτρώνεις για εκείνα που διορθώνονται. Βρες τον τρόπο να τα φτιάξεις.

Τι λες; Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις ένα καινούριο ταξίδι για μια καλύτερη και πιο χαρούμενη ζωή; Ξεκίνα λοιπόν, τι περιμένεις; Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι...

7 απλοί τρόποι για να φτιάξεις την ημέρα κάποιου. Και τη δική σου!