Αναδρομή στην παιδική ηλικία: Τι μας έμαθαν τα Cartoons;

Δεν σε έκαναν απλά να γελάς αλλά σε έμαθαν και κάτι!
Αναδρομή στην παιδική ηλικία: Τι μας έμαθαν τα Cartoons;



Θυμάσαι τότε που καθόσουν προσηλωμένη στο καναπέ πίνοντας κακάο και παρακολουθούσες με γουρλωμένα μάτια τα αγαπημένα σου cartoon; Αυτή η στιγμή ήταν η αγαπημένη σου και δεν ήθελες να τελειώσει. Αν δεν σε μάλωνε η μαμά σου, ότι πρέπει να κλείσεις την τηλεόραση, δεν θα σε πείραζε να μείνεις εκεί μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. 

Τα cartoon τελικά εκτός από το να σου χαρίσουν ευχάριστες, αστείες και ανέμελες στιγμές, σε έμαθαν και κάποια σημαντικά πράγματα, τα οποία όταν ήσουν μικρή δεν τα είχες καταλάβει αλλά τώρα αναπολώντας εκείνη την περίοδο κάτι πιο βαθύ σου έχει μείνει!

 

Μάθημα 1ο#
Πρέπει να εκτιμάς ότι έχεις!

Cartoon: Rugrats

Στα Rugrats όλα τα μωρά έχουν μια στοργική οικογένεια που τους παρέχει τα πάντα. Όλα εκτός από τον Chuckie Finster. 
Ο Chuckie δεν έχει μαμά. Μέσα από από την καθημερινότητά του, τις εμπειρίες του και τις περιπέτειες του μαθαίνεις πως αυτό που εσύ έχεις σαν δεδομένο στη ζωή σου, για κάποιον άλλο δεν είναι. Και έτσι μαθαίνεις να εκτιμάς αυτά που έχεις και να νιώθεις ευγνώμων.

Μάθημα 2ο#
Μην πιστεύεις στα στερεότυπα

Cartoon:The Wild Thornberrys

-Στο "The Wild Thornberrys", παρακολούθησες την ατρόμητη Eliza που έκανε ταξίδια με την οικογένειά της και μιλούσε με τα ζώα. Αυτή η παιδική σειρά σου αναδεικνύει το γεγονός ότι η οικογένεια είναι μια ανεξάρτητη κοινωνική ομάδα και έχει τους δικούς της όρους και ότι δεν έχει σημασία αν οι ρόλοι των γονιών δεν είναι όπως τυπικά τους ξέρουμε.

- Οι χαρακτήρες της σειράς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και weirdo. Όμως αυτό που έχει να σου διδάξει είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και γι΄αυτό είναι και ξεχωριστός.

Mάθημα 3ο#
Δεν πρέπει να είσαι εγωμανής!

Cartoon: Johnny Bravo

Ο Johnny Bravo είναι ένας εγωμανής χαρακτήρας και ένα καλό παράδειγμα για να αποφύγεις! 
Προσεγγίζει τα κορίτσια με τον πιο γελοίο τρόπο, με αποτέλεσμα να κάνει τα πιο αποτυχημένα ραντεβού. 
Η παιδική αυτή σειρά σου διδάσκει πως πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι ταπεινή.

Μάθημα 4ο#
Να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους διαφορετικούς από εσένα!

Cartoon: Scooby-Doo

Το Scooby-Doo μας απέδειξε πως μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων-χαρακτήρων μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις, ικανότητες, δεξιότητές τους και να λύσουν ένα πρόβλημα. Και παράλληλα να είναι και πολύ καλοί φίλοι μεταξύ τους. 

Θα μπορούσες να σκεφτείς πιο αταίριαστους χαρακτήρες από τον Fred (δυναμικό αρχηγό), Velma (πανέξυπνη), Daphne (ριψοκίνδυνη) και τον Shaggy (τον πιο αλλόκοτο και αστείο χαρακτήρα), να γίνονται μια ομάδα, να καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και εν τέλει να λ'υνουν κάθε μυστήριο;

Τι και αν ήταν όλοι τους διαφορετικοί; Τι και ο ένας είχε ικανότητες που δεν είχε ο άλλος; Όλοι μαζί ήταν μια ομάδα και ο ένας ήταν δίπλα στον άλλο ότι και αν γινόταν!
Αυτό που σε διδάσκει η συγκεκριμένη παιδική σειρά είναι ότι δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι διαφορετικός από εσένα γιατί μοιράζεσαι μαζί του άλλες ιδέες, απόψεις, εμπειρίες και είναι καλό γιατί εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος!

Μάθημα 5ο#
Μπορείς να πετύχεις ότι βάλεις στόχο!

Cartoon: The Powerpuff Girls

Αυτές οι 3 superhero αδελφές μπορεί να ήταν μικρόσωμες αλλά κατέκτησαν τον κόσμο. Δεν τις εμπόδισε αυτή η ιδιομορφία που είχαν. 
Έτσι και εσύ ότι βάλεις στόχο μπορείς να το πετύχεις. Και ότι εμπόδιο και αν συναντήσεις στη ζωή σου μπορείς να το ξεπεράσεις! 

Και τώρα που μεγάλωσες και εξελίχτηκες δες και αυτό ~> Μισείς το αφεντικό σου; 5 λόγοι για να αναθεωρήσεις και να το εκτιμήσεις!