Retro Tattoo: Σπάνιες φωτογραφίες γυναικών με τατουάζ του περασμένου αιώνα

Tότε που θεωρούνταν κάτι περισσότερο από "προχωρημένες".
Retro Tattoo: Σπάνιες φωτογραφίες γυναικών με τατουάζ του περασμένου αιώνα



Αν πληκτρολογήσεις tattoo στο Google τα αποτελέσματα είναι 306.000.000 σε 0,49 δευτερόλεπτα. Το tattoo είναι topic. Πάντα ήταν, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι στο απόγειο της δόξας του.

Το αστείο "δείξε μου κάποιον στην παραλία που να μην έχει τατουάζ" ήταν viral και αυτό το καλοκαίρι, δικαίως. Ανάλογα με τον κύκλο που έχει ο καθένας από εμάς, τα τατουάζ άλλοτε καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματός του, άλλοτε είναι μικρά και διακριτικά, άλλοτε καλόγουστα, minimal και γραμμικά κι άλλοτε απλώς παλιακά και κακόγουστα.

Aυτό που θα έχει όμως πολύ ενδιαφέρον, είναι πώς θα είναι η ίδια παραλία, σε 30 χρόνια από τώρα, όταν τα tatoo θα καλύπτουν ηλικιωμένα σώματα (εικόνα που τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι). Προσωπικά πιστεύω ότι θα δείχνουν πολύ πιο όμορφα, για τον απλούστατο λόγο ότι θα φέρουν (και οπτικά) μια ιστορία της νιότης τους.

Στο παρελθόν όμως τι γινόταν; Υπήρχαν πριν 100 χρόνια άνθρωποι με πολλά tattoo; Υπήρχαν. Λίγοι και (πιθανώς) δακτυλοδεικτούμενοι. Όχι φυσικά στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό υπήρχαν γυναίκες που αν σήμερα χαρακτηρίζονται από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, φρικιά, δεν θέλω να υποθέτω τους προ αιώνα, χαρακτηρισμούς. 

Extra Tattoo Inspiration: Δες εδώ τις πιο όμορφες νύφες με τατουάζ και εδώ πώς μπορείς να "χτυπήσεις" τις παιδικές σου αναμνήσεις!