Μεγάλωσες πια! Οι ανώριμες συμπεριφορές που πρέπει να εγκαταλείψεις

Τα λάθη που δεν συγχωρούνται πια...
Μεγάλωσες πια! Οι ανώριμες συμπεριφορές που πρέπει να εγκαταλείψεις



Σκέψου να είχες την ευκαρία να διαγράψεις ορισμένες στιγμές του παρελθόντος! Θα τη χρησιμοποιούσες; Νομίζω ότι όλοι θα το κάναμε. Γιατί ο καθένας μας θυμάται μία τουλάχιστον στιγμή την οποία θα ήθελε να εξαφανίσει δια παντός από τη μνήμη του. Ο χρόνος όμως δε γυρίζει πίσω και τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε.

Επομένως, ακόμα κι αν έχεις λόγους να ντρέπεσαι και να κοκκινίζεις για παλιές συμπεριφορές σου, παραδειγματίσου από αυτές και μην τις επαναλάβεις. Γιατί τότε είχες το άλλοθι της ηλικίας, αλλά πλέον μεγαλώνεις και ορισμένα λάθη δεν συγχωρούνται πια. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξεις τακτική και να εγκαταλείψεις συνήθειες, όπως οι παρακάτω, που πλέον δεν οδηγούν πουθενά.

#1 Η τακτική «Ας δούμε πώς θα πάει», είναι πολυφορεμένη και δεν πείθει. Είναι λογικό ότι ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί μια καινούρια γνωριμία, αλλά δε χρειάζεται να το επισημαίνεις στον άλλον. Κάποια πράγματα είναι προτιμότερο να μην ειπώνονται καν, ειδικά όταν είναι περιττά. Γιατί μια τέτοια δήλωση μπορεί να μεταφραστεί από τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου ποικιλοτρόπως, όπως για παράδειγμα ότι δεν ξέρεις τι θέλεις, ότι δεν σε ενδιαφέρει και τόσο και προσπαθείς να του το πεις με τρόπο, ενώ οι διαθέσεις σου μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές. Ο χρόνος θα δείξει αν η ιστορία που μόλις άρχισε μεταξύ σας θα αντέξει, αν και κατά πόσο υπάρχει μέλλον. Εσύ απλά ζήστο και απόφυγε τις δηλώσεις.

#2 Η τακτική «Θα περιμένω να περάσουν 3 ημέρες και μετά θα επικοινωνήσω μαζί του» είναι πια ξεπερασμένη και δεν έχει αποτελέσματα. Μπορεί να νομίζεις ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα δείξεις εύκολη, αλλά ο άλλος ίσως θεωρήσει αυτή την συμπεριφορά σου αδιαφορία και χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις, έχεις χάσει κάτι που σε ενδιαφέρει, ή έστω, το έχεις ξεκινήσει στραβά και λάθος. Μην ακολουθείς τέτοιους κανόνες. Άκου την καρδιά σου, συμβουλέψου και τη λογική σου όταν χρειάζεται, αλλά σταμάτα να πιστεύεις ότι αυτές οι τακτικές έχουν αποτέλεσμα. Είσαι μεγάλο κορίτσι πια. Όποτε θέλεις να του τηλεφωνήσεις, τηλεφώνησέ του, όταν θες να του στείλεις μήνυμα, απλά κάντο και όποτε θες να πας σπίτι του, μη σκεφτείς μήπως σε παρεξηγήσει. Αυτοί οι ενδοιασμοί είναι ανόητοι. Οι σχέσεις δε βασίζονται σε κανόνες και δεν υπάρχει συγκεκριμένος οδηγός που πρέπει να τηρήσεις. Γι’ αυτό σταμάτα να σκέφτεσαι περισσότερο απ’ ό,τι χρειάζεται τις κινήσεις σου. Να είσαι απλά ο εαυτός σου!

#3 Το μήνυμα της τελευταίας στιγμής σε κάποιον που σε ενδιαφέρει πραγματικά και με τον οποίο θα ήθελες να έχεις κάτι πιο ουσιαστικό, δεν είναι καλή ιδέα. Μη δείχνεις απελπισμένη, στέλνοντάς του μήνυμα το απόγευμα για να βρεθείτε το βράδυ, ή ακόμα χειρότερα, όταν είσαι έξω με τις φίλες σου και έχεις πιει και δυο ποτάκια παραπάνω, μην του στείλεις πού είναι και αν θέλει να περάσεις από το σπίτι του, όσο και να τον σκέφτεσαι. Θα είναι λίγο δύσκολο να δει τη φάση μεταξύ σας σοβαρά. Αν λοιπόν είστε στην αρχή της γνωριμίας σας, πρόσεχε τέτοιου είδους κινήσεις και προσπάθησε να συγκρατείς τον εαυτό σου. Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις κάτι πιο σοβαρό μαζί του, επομένως δε χρειάζεται να έχεις και το άγχος πώς θα μεταφράσει ένα τέτοιο μήνυμα.

#4 Επιτέλους μάθε να μην ασχολείσαι με το κινητό σου όταν έχετε βγει ραντεβού. Είναι πολύ άσχημο να δείχνεις στον άλλον εξαρτημένη από αυτό το μαραφέτι. Να επικοινωνείς ουσιαστικά με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και σταμάτα να ελέγχεις το Facebook σου συνεχώς.

#5 Μη χάνεις πια χρόνο και ενέργεια με ανθρώπους που δεν ταιριάζεις ή που βλέπεις ότι δεν σου προσφέρουν κάτι. Μάθε να είσαι επιλεκτική και να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που αξίζουν, που σε γεμίζουν, που σε σέβονται και σε κάνουν να περνάς καλά.

#6 Μη μεταλάσσεσαι σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είσαι, μόνο και μόνο για να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση στο πρώτο ραντεβού. Αργά ή γρήγορα ο πραγματικός σου εαυτός θα αποκαλυφθεί, οπότε γιατί να μπεις στη διαδικασία να προσποιείσαι; Η προσωπικότητά σου μπορεί να αρέσει περισσότερο...

#7 Μη βάφεσαι υπερβολικά και μη στολίζεσαι για να εντυπωσιάσεις. Όσο πιο απλή και φυσική είσαι, τόσο πιο όμορφη δείχνεις κι αυτό είναι κάτι που θα καταλάβεις όσο περνούν τα χρόνια. Θα το ακους συνεχώς και από τους γύρω σου...

#8 Μη βγεις δεύτερο ραντεβού αν δεν σε κέρασε στο πρώτο, ή αν σου ζήτησε να πληρώσετε το λογαριασμό μισά- μισά. Γιατί είναι τσιγκούνης, δεν έχει τρόπους και γιατί να έχεις δίπλα σου έναν άντρα που δεν ξέρει να φέρεται σωστά σε μια γυναίκα;

Όσο μεγαλώνεις τα "θέλω" σου αλλάζουν, οι απαιτήσεις σου αυξάνονται και οι επιλογές που κάνεις για τον εαυτό σου πρέπει να είναι πιο ουσιαστικές. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να ωριμάζουμε, να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε, όχι να μένουμε στάσιμοι. Όταν όλα πάνε μποροστά, το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ, γιατί κανείς δε θα μείνει πίσω για πολύ καιρό, μαζί σου.

Αν υπάρχει κάποιος που σε ενδιαφέρει ενώ είσαι σε σχέση κι αν σου έχουν ήδη μπει τα δαιμόνια να απατήσεις τον σύντροφό σου, πριν το κάνεις, διάβασε εδώ ορισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς καλά.