10 life lessons που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου

Παγκόσμια μέρας σκέψης σήμερα και ο φιλόσοφος Lao Tzu θα μας βοηθήσει σε αυτό
10 life lessons που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σουΠόσες φορές στη ζωή σου δεν έχεις νιώσει ότι έχεις χάσει το νόημα της ζωής, το σκοπό σου...και άλλα τέτοια υπαρξιακά.
Φταίει που έχεις απογοητευτεί από διάφορα γεγονότα, σε παίρνει από κάτω με αποτέλεσμα να νιώθεις down και κενή. Νιώθεις συναισθήματα που δεν μπορείς να διαχειριστείς εύκολα και απορείς συνάμα γιατί πρέπει να τα νιώθεις όλα αυτά. 

Υπάρχει κάποιος λόγος; 
Για όλα υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος και σκοπός. Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ αλλά έτσι είναι. Άλλωστε αν το σκεφτείς ψύχραιμα θα διαπιστώσεις πως πολλές δυσάρεστες καταστάσεις που έχεις βιώσει σε έχουν οδηγήσει σε κάτι καλύτερο, έχεις πάρει ένα μάθημα και σε έχουν εξελίξει σαν άνθρωπο.

Ο Lao-Tzu, ένας από τους πιο γνωστούς φιλόσοφους και ποιητές της Κίνας, θα σου δώσει κάποια μαθήματα ζωής ,μέσα από τα αυτά που έχει πει, τα οποία και θα καταφέρουν να σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης.

1#
Εσύ ξέρεις τις απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα που σε απασχολούν. Αν ψάξεις μέσα σου, θα ανακαλύψεις αυτό που σου λείπει.

- "Καταβάθος μέσα σου ξέρεις την απάντηση. Ξέρεις ποια είσαι και τι ζητάς."

- "Το να καταλαβαίνεις τους ανθρώπους είναι εξυπνάδα. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι πραγματική σοφία. Το να κυριαρχείς στους άλλους είναι ισχύς. Το να κυριαρχείς στον εαυτό σου είναι η πραγματική δύναμη."

2#
Με το να αφήνεις τα πράγματα να εξελίσσονται μόνα τους, αισθάνεσαι ελευθερία. Έχεις κατακτήσει τον εαυτό σου και τον κόσμο όταν αφήνεις και δεν παλεύεις για κάτι.

- "Αν θέλεις να νιώσεις ολοκλήρωση, άφησε τον εαυτό σου να νιώσει κενό. Αν θέλεις να σκέφτεσαι καθαρά, άφησε τον εαυτό σου να παίρνει λάθος αποφάσεις."

- " Έχεις την υπομονή να περιμένεις μέχρι οι κακές σκέψεις σου να φύγουν από μόνες τους και να σε διαδεχτεί το καλό; Μπορείς να παραμείνεις αδρανής μέχρι οι σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνεις να σου έρθουν αυθόρμητα;"

3#
Δεν θα καταφέρεις να μάθεις ποτέ τον εαυτό σου αν δεν βάλεις στην άκρη τον εγωισμό σου και τις επιθυμίες που προκύπτουν από αυτόν. 

- "Αυτός που έχει δύναμη στους άλλους, δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του."

- " Αυτός που καθορίζει ποιος είναι, στην ουσία δεν ξέρει ποιος πραγματικά είναι."

4#
Το κακό φεύγει μακριά όταν δεν του δίνεις σημασία.

- " Άφησε το κακό να κάνει αυτό που θέλει και μην του πας κόντρα, για να εξαφανιστεί."

5#
Η συμπόνοια και η καλοσύνη που δείχνεις για τους άλλους ανθρώπους πάντα στο τέλος νικάει, όσο στραβά και αν πηγαίνουν τα πράγματα.

- " Να συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη σε όλους και το καλό θα σου επιστραφεί πίσω. Να είσαι ειλικρινείς και με αυτούς που είναι μαζί σου αλλά και με αυτούς που δεν είναι."

- " Τα καλά λόγια δημιουργούν αυτοπεποίθηση. Οι καλές πράξεις δημιουργούν την αγάπη."

- " Το να αγαπιέσαι αληθινά από κάποιον σου δίνει δύναμη, ενώ το να αγαπάς εσύ βαθιά κάποιον σου δίνει κουράγιο."

6#
Να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να σε νοιάζει κανενός η γνώμη.

- " Αν ενδιαφέρεσαι να έχεις την αποδοχή των άλλων τότε θα γίνεις ο φυλακισμένος τους."

- " Όταν επιδιώκεις να είσαι απλά ο εαυτός σου και δεν συγκρίνεσαι με άλλους ή δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν, τότε θα κερδίσεις τον σεβασμό από όλους."

7#
Η σοφία και η δύναμη είναι δυο αρετές που αποκτάς όταν είσαι ταπεινή.

- " Ο σοφός άνθρωπος είναι αυτός που ξέρει, ότι δεν ξέρει."

8#
Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, γι΄αυτό και πρέπει να την δεχτείς, ακόμα και αν δεν σου αρέσει, ακόμα και αν σε στενοχωρεί.

- " Κάθε νέα αρχή συνοδεύεται από ένα επίπονο τέλος."

- " Όταν συνειδητοποιείς ότι όλα αλλάζουν, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις για να το σταματήσεις. Αν δεν φοβάσαι τον θάνατο, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να πετύχεις."

9#
Ένας ηγέτης δεν θεωρεί ότι είναι ανώτερος από τους ακόλουθους του. Συμπεριφέρεται και νιώθει ότι είναι ένας από αυτούς. 

- " Στη Χρυσή εποχή οι κυβερνήτες ήταν άγνωστοι. Την επόμενη εποχή οι κυβερνήτες ήταν αγαπητοί και σεβαστοί. Μετά ήρθε η εποχή που οι κυβερνήτες τους φοβόντουσαν. Και τέλος ήρθε η εποχή που τους μισούσαν."

- " Αν θέλεις να κυβερνήσεις τους ανθρώπους, θα πρέπει να τοποθετήσεις τον εαυτό σου ανάμεσά τους. Αν θέλεις να οδηγήσεις τους ανθρώπους, θα πρέπει να μάθεις να τους ακολουθείς."

10#
Προσπάθησε να μην είσαι τίποτα και να μην κάνεις τίποτα και θα βρεις την αληθινή ευτυχία.

- " Η υγεία είναι το σπουδαιότερο αγαθό. Η ευχαρίστηση είναι θησαυρός. Η αυτοπεποίθηση είναι ο καλύτερος σου φίλος." 

Μπορείς να σκεφτείς και πιο απλά ~> Μαθήματα καλοζωίας από έναν Ικαριώτη!