Bαρέθηκες να είσαι το θύμα; 7 τροποι για να ανακτήσεις αυτοπεποίθηση!

Και μην μένεις μόνο στην εξωτερική σου εμφάνιση!
Bαρέθηκες να είσαι το θύμα; 7 τροποι για να ανακτήσεις αυτοπεποίθηση!



Nτύνεσαι, βάφεσαι, στολίζεσαι και βγαίνεις έξω. Πως νιώθεις; Ενώ αντικειμενικά έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορούσες για να φαίνεσαι όμορφη εσύ δεν νιώθεις και πολύ up. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους και ότι είναι λες και είσαι αόρατη. Έχεις σκεφτεί ποτέ το γιατί;
Ας το συγκρίνουμε με ένα άλλο παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. ~>
Έχεις ντυθεί όσο πιο απλά γίνεται και βγαίνεις αλλά η ψυχολογία σου είναι πολύ ανεβασμένη.  Θα έχεις διαπιστώσει πως και κόσμο γνώρισες και άρεσες σε πολλούς και πέρασες τέλεια!

Συμπέρασμα ~> Ότι δεν έχει σημασία τι φοράς, πόσο μακιγιάζ έβαλες κ.τ.λ. Αυτό που μετράει είναι η ψυχολογία, το πως νιώθεις μέσα σου που αντανακλάται προς τα έξω και το αντιλαμβάνονται όλοι με κάποιο μαγικό τρόπο και είσαι πιο προσιτή! 

Αυτό είναι το κύριο στοιχείο που ορίζει τον κάθε άνθρωπο και είναι η αυτοπεποίθηση!

Ας δούμε όμως τι δεν κάνεις (fail) που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις! 

Fail 1#
Mην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν 

Σκέψου ότι η αυτοπεποίθηση είναι σαν το θερμόμετρο. Όσο 
μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τον εαυτό σου με την οποιαδήποτε κοπέλα τόσο η αυτοπεποίθηση κατεβαίνει. Και φυσικά αυτός ο τρόπος είναι ο Νο1 λόγος αν θέλεις να νιώσεις down και να μην σου αρέσει τίποτα πάνω σου.
Μην πέφτεις στην παγίδα να συγκρίνεις τις αδυναμίες σου με τις ικανότητες κάποιου άλλου. Διότι σκέψου το αλλιώς ~> Εσύ υπερτερείς κάπου και μειονεκτείς κάπου αλλού! 
Κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό κράτα και θα διαπιστώσεις πως δεν υπάρχει ουσία να το κάνεις αυτό.

Fail 2#
Mην σε νοιάζει η γνώμη κανενός!

Δε πρέπει να δίνεις σημασία στο τι πιστεύει ο καθένας για σένα. Δεν σε νοιάζει! Κάνε ότι σε ευχαριστεί και μην λογαριάσεις τίποτα. Άλλωστε το τι λέει ο καθένας για σένα καθορίζει τον ίδιο και όχι εσένα και βασικά δεν αξίζουν την προσοχή σου. 
Και ας το δούμε αλλιώς ~> Σε νοιάζει κάποιος που βγάζει αβίαστα συμπεράσματα για σένα χωρίς να έχει την επιθυμία να σε γνωρίσει; #NOT

Fail 3#
Aναγνώρισε τα προτερήματά σου και την ομορφιά που κρύβεις μέσα σου

Μπορεί η παραπάνω πρόταση να σου φαίνεται κλισέ αλλά πέρα από αυτό το έχεις κάνει ποτέ; Πέρα από το να ασχολείσαι με το τι σου λείπει, τι δεν σου αρέσει πάνω σου έχεις αναγνωρίσει στα αλήθεια τι ωραίο έχεις πάνω σου, τι είναι αυτό που αρέσει στους άλλους; Όλα βρίσκονται μέσα σου. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να το βγάλεις προς τα έξω. Αποδέξου αυτό που είσαι και όταν αντιληφθείς την εξωτερική και εσωτερική ομορφιά σου τότε θα το καταλάβουν και οι άλλοι γύρω σου!

Fail 4#
Eσύ είσαι η προτεραιότητα σου!

Ένα απλό παράδειγμα-απόδειξη για το αντίθετο του παραπάνω (έχεις πέσει και εσύ στην παγίδα)~> Πόσες φορές είχες σχέση και έπεσες με τα μούτρα στο αγόρι σου και τον έκανες προτεραιότητα και ξέχασες τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες; Σιγουρα είσαι και εσύ μια από αυτές που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους. #NOT
Είτε έχεις σχέση, είτε όχι ένα να θυμάσαι ~> Εσύ είσαι πάνω από όλους!

Fail 5#
Nα δικαιολογείς τον εαυτό σου αν κάνεις λάθος.

Όταν κάποια φίλη σου κάνει κάποιο λάθος εσύ δεν της μιλάς άσχημα ούτε είσαι επικριτική μαζί της σωστά; Έτσι και εσύ όταν κάνεις κάποιο λάθος δεν πρέπει να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου. Δικαιολόγησέ τον και λίγο. Βρες κάποιο ελαφρυντικό. Το κάθε λάθος που κάνεις σε εξελίσσει σαν άνθρωπο! 

Fail 6#
Kαθόρισε ποια είσαι!

Εσύ σαν άνθρωπος καθορίζεσαι όχι μόνο από την ομορφιά (που είναι μια στα πάνω της και μια στα κάτω της)αλλά και από την προσωπικότητά σου. Αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό σε έναν άνθρωπο.

Fail 7#
Aγάπα τον εαυτό σου όπως είναι.

Αν δεν αγαπήσεις εσένα πως περιμένεις να σε αγαπήσει κάποιος άλλος; Αν δεν δεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι με τα ελαττώματά και τα προτερήματα του, πως περιμένεις να γίνεις αποδεκτή από κάποιον άλλο; Αγάπα τον εαυτό σου και τους άλλους και όλο αυτό θα σου γυρίσει πίσω.

Μήπως νιώθεις πληγωμένη; Πώς να βγεις από την ιστορία αυτή πιο δυνατή!