Οι 24 μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι δωρεάν

Απλές, αλλά παραδεισένιες!



Η ζωή είναι στιγμές. Αυτές είναι που της δίνουν νόημα και τη γεμίζουν. Οι στιγμές φέρνουν τις καλύτερες αναμνήσεις (και τις πιο επίπονες ενίοτε, αλλά γι’ αυτές δεν υπάρχει χώρος εδώ και δεν θα γίνει καμία αναφορά). Υπάρχουν μικρά πράγματα της καθημερινότητας, που διαρκούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα, τα οποία ενώ είναι τόσο απλά, προσφέρουν τρομερή απόλαυση και τεράστια ευχαρίστηση.  Η λίστα που ακολουθεί είναι γεμάτη από τέτοιες στιγμές και μόνο που θα τις διαβάσεις, θα σου φτιάξουν τη διάθεση:

#1 Ξημερώνει και είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου, ενώ έξω βρέχει καταρρακτωδώς. Χαμογελάς και απολαμβάνεις τον ήχο της βροχής γιατί σήμερα δεν έχεις να κάνεις τίποτα. Θα χουζουρέψεις στο κρεβάτι σου όσο θέλεις...

#2 Γύρισες από τη θάλασσα (γιατί υπάρχουν και εκείνοι που ο φθινοπωρινός καιρός δεν τους πτοεί καθόλου) ή από το κολυμβητήριο (που έχεις ξεκινήσει για να γυμνάζεσαι) και το αυτί σου έχει βουλώσει. Όλη την ημέρα σε ταλαιπωρεί και ακους αυτό το ενοχλητικό βουητό, μέχρι τη στιγμή που, έτσι ξαφνικά, το νερό βγαίνει και το αυτί σου ξεβουλώνει. Ανακούφιση!

#3 Λατρεύεις το σινεμά και φυσικά τα popcorn. Κάθε φορά όμως συμβαίνει το ίδιο! Κολλάει το καλαμπόκι στα δόντια σου και δεν βγαίνει με τίποτα, με αποτέλεσμα να κάνεις χίλιες δυο γκριμάτσες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όταν τελικά τα καταφέρεις, νιώθεις μια ευτυχία και μία ικανοποίηση να σε κατακλύζει.

#4 Πεθαίνεις της πείνας. Μέχρι που βλέπεις τον σερβιτόρο να καταφθάνει στο τραπέζι με την παραγγελία σου.

#5 Όταν ο καύσωνας του καλοκαιριού φεύγει και τη θέση του παίρνει το δροσερό αεράκι του φθινοπώρου. Είναι απόλαυση να ανοίγεις το παράθυρό σου κάθε πρωί και να νιώθεις αυτή τη δροσιά στο πρόσωπό σου.

#6 Ξυπνάς νωρίς (από συνήθεια), χρειάζεσαι ακόμα ύπνο και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι είναι Σάββατο, δε δουλεύεις και μπορείς να κοιμηθείς όση ώρα θες.

#7 Η στιγμή που φέρνεις εις πέρας μια δύσκολη και απαιτητική δουλειά. Επιτέλους τελείωσες! Έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω σου και νιώθεις τόσο περήφανη για τον εαυτό σου.

#8 Η στιγμή που γυρνάς σπίτι σου μετά από ένα ταξίδι. Και που χρησιμοποιείς και πάλι τη δική σου, καθαρή τουαλέτα.

#9 Όταν κάνεις κάποιον να γελάσει με την καρδιά του.

#10 Όταν ξυπνάς από έναν βαθύ ύπνο και νιώθεις τρομερά ξεκούραστη. Σπάνιο φαινόμενο!

#11 Η στιγμή που φοράς το αγαπημένο σου μπλουζάκι και μοσχοβολάει μαλακτικό.

#12 Τη στιγμή που βλέπεις το αντικείμενο του πόθου σου να σε κοιτάει και ύστερα να σου χαρίζει εκείνο το χαμόγελο.

#13 Όταν ο ραδιοφωνικός σταθμός που ακους στο αμάξι σου, την ώρα που οδηγάς, παίζει το αγαπημένο σου κομμάτι, το οποίο τελειώνει ακριβώς τη στιγμή που φτάνεις στον προορισμό σου.

#14 Τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια στο κρεβάτι σου.

#15 Κάθε φορά που γελάς.

#16 Το ντους που κάνεις ύστερα από μια κουραστική ημέρα, μόλις γυρίσεις σπίτι σου.

#17 Όταν βγάζεις από τα πόδια σου τις γόβες που φορούσες όλη την ημέρα.

#18 Οι ζεστές κάλτσες που έχεις βάλει επάνω στο καλοριφέρ και ύστερα τις φοράς στα πόδια σου, μια κρύα νύχτα του χειμώνα.

#19 Ο μεσημεριανός ύπνος στον καναπέ.

#20 Η πρώτη γουλιά καφέ.

#21 Η στιγμή που ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου το βράδυ. Νιώθεις την απόλαυση από την κορυφή ως τα νύχια.

#22 Όταν ανεβαίνεις στη ζυγαριά και σε δείχνει (έστω) μείον 2 κιλά.

#23 Η αγκαλιά και το τρυφερό φιλί της μαμάς σου.

#24 Η πρώτη λεξούλα που λέει το μωρό σου, ειδικά όταν πει «Μαμά». Πόση χαρά χωράει μέσα σε τέσσερα μόνο γράμματα!

Δε χρειάζεται πολλά για να γελάσει ένας άνθρωπος. Οι μεγαλύτερες χαρές, όπως θα διαπίστωσες, βρίσκονται στα πιο μικρά, απλά και καθημερινά πράγματα...

Βγες έξω και φτιάξε την ημέρα σου, κάνοντας την ημέρα κάποιου άλλου καλύτερη! Ξεκίνα με αυτούς τους εντυπωσιακά απλούς τρόπους!