Back to college: Τα προβλήματα των φοιτητριών που δεν είναι προβλήματα

Μην ανησυχείς, έχουν συμβεί σε όλες μας...
Back to college: Τα προβλήματα των φοιτητριών που δεν είναι προβλήματα



Πόσες φορές έχεις χάσει τον ύπνο σου και έχεις αγχωθεί για πράγματα που τελικά δεν ήταν και τόσο σημαντικά; Έχει συμβει σε όλες μας να νιώθουμε ευάλωτες σε καταστάσεις, να αντιμετωπίζουμε κάτι που μας βγάζει έξω από τα νερά μας λες και ήρθε το τέλος του κόσμου. Μέχρι που τελικά, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωπες με αυτή την κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ήταν και τίποτα το σοβαρό και ότι άδικα πονοκεφαλιάζαμε. Καταστάσεις που μπορεί να σε αγχώσουν, θα αντιμετωπίσεις και στο πανεπιστήμιο. Πρέπει όμως να είσαι ψύχραιμη και να μη δίνεις περισσότερη σημασία από αυτή που πρέπει σε θέματα που στο τέλος της διαδρομής αποδεικνύονται απλά ή και ασήμαντα. Είσαι ακόμα μικρή για να σε πιάνει κρύος ιδρώτας και άγχος. Και τα φοιτητικά χρόνια είναι τα πιο ωραία της ζωής σου, γι’ αυτό κοίτα να τα ευχαριστηθείς!

Αυτά είναι ορισμένα πράγματα που θα βιώσεις σαν φοιτήτρια,  που μπορεί αρχικά να σε αγχώσουν, αλλά θα δεις ότι τελικά δεν είναι και τόσο σοβαρά. Όλες τα έχουμε ζήσει, γι’ αυτό σου τα παρουσιάζουμε, ώστε να σε προετοιμάσουμε και μόλις κάτι από τα παρακάτω σου συμβεί, να το αντιμετωπίσεις σωστά και να είσαι cool…

#1 Μπορεί να τσακωθείς με την κολλητή σου φίλη στη σχολή. Πολλές φορές. Μην το πάρεις βαρέως. Κάθε σχέση, φιλική ή ερωτική, έχει και τις κακές τις στιγμές. Θα ζήσετε τόσα όμορφα πράγματα μαζί, είτε μέσα στη σχολή, είτε και έξω από αυτή, σε κοινές εξόδους με φίλους, θα διασκεδάσετε, θα κάνετε τα πρώτα σας μεθύσια, θα μιλήσετε για έρωτες. Αυτές οι φιλίες είναι δυνατές και όπως όλες οι δυνατές σχέσεις, δοκιμάζονται και γίνονται ακόμα πιο ισχυρές μέσα από μικροτσακωμούς και εντάσεις. Εγώ την κολλητή μου, στη σχολή τη γνώρισα, την ημέρα των εγγραφών και είμαστε ακόμα αυτοκόλλητες, σαν αδερφές. Οι τσακωμοί σας θα περάσουν γρήγορα. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να γίνεστε και οι δύο drama queens αλλά σε λίγα λεπτά, άντε την επόμενη ημέρα, θα το έχετε ξεπεράσει, λες και δε συνέβη ποτέ.

#2 Αν δεν πάρεις καλό βαθμό σε κάποια εργασία, μπορεί να απογοητευτείς, να στεναχωρεθείς, αλλά πίστεψέ με, δεν υπάρχει λόγος να τα βάψεις μαύρα, όσο επιμελής φοιτήτρια και να είσαι. Θα υπάρξουν και στιγμές αποτυχίας, δε γίνεται να είσαι πάντα άριστη. Θα μάθεις από τα λάθη σου και την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις καλύτερα. Αυτό να σκεφτείς όταν σου συμβεί και να πεισμώσεις για τη συνέχεια.

#3 Σταμάτα να σκέφτεσαι συνεχώς τον τελικό μέσο όρο του πτυχίου σου. Κάνε απλά το καλύτερο που μπορείς και οι καλοί βαθμοί θα έρθουν.

#4 Αν παράλληλα με τη σχολή θέλεις να εργαστείς για να βγάζεις τα προς το ζην, ειδικά αν σπουδάζεις μακριά από την πόλη σου και έχεις να συντηρήσεις ένα σπίτι, να είσαι προετοιμασμένη ότι τα πράγματα εκεί έξω δεν είναι και τόσο εύκολα. Μπορεί να συναντήσεις πολλά προβλήματα στην προσπάθειά σου να βρεις μια δουλειά, από την οποία να πληρώνεσαι κιόλας, αλλά μην το βάλεις κάτω και μην απογοητεύεσαι. Γιατί αυτή είναι η σκληρή αλήθεια που υπάρχει εκεί έξω και οι δυσκολίες που θα συναντήσεις, ακόμα και με το πτυχίο στο χέρι. Να έχεις υπομονή, επιμονή και θα τα καταφέρεις.

#5 Αν όλοι γύρω σου έχουν σχέση κι εσύ είσαι single, αντί να αγχωθείς, διασκέδασέ το! Είναι ακόμα νωρίς να σε αγχώνουν οι σχέσεις. Όταν θα προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία για εσένα (και θα προκύψει) θα δεις ότι ήταν προτιμότερο που ήσουν μόνη σου, από το να είσαι σε μια σχέση, μόνο και μόνο για να ταιριάζεις καλύτερα στην παρέα. Να είσαι επιλεκτική με τους ανθρώπους που θα έχεις γύρω σου, τόσο σε φιλικό όσο και σε ερωτικό επιπεδο και δεν θα χάσεις.

#6 Αν έχεις περάσει σε μια σχολή, μακριά από το σπίτι σου, μπορεί να τρως στη φοιτητική εστία το μεσημέρι, αλλά πολλά βράδια θα παραγγήλεις σουβλάκια ή πίτσα στο σπίτι. Δεν θα έχεις πάντοτε την όρεξη να μαγειρεύεις... Μην κοιμηθείς με τύψεις για το junk food που έφαγες. Όλοι οι φοιτητές τα ίδια κάνουν. Προσπάθησε απλά να μην το παρακάνεις...

#7 Είσαι στο τελευταίο έτος των σπουδών σου; Έχεις αρχίσει ήδη να αγχώνεσαι για την επαγγελματική σου αποκατάσταση. Είναι λογικό να ανησυχείς και αυτό δηλώνει και υπευθυνότητα, αλλά μη χάσεις και τον ύπνο σου. Γιατί θα παρουσιαστούν ευκαιρίες, θα δεις. Να έχεις γερό στομάχι μόνο, να είσαι αισιόδοξη και να χτυπήσεις πολλές πόρτες. Ο επιμένων, νικά.

#8 Οι φοιτητές έχουν ελαφρύ πορτοφόλι. Πολλές φορές θα ξεμείνεις από χρήματα, αλλά δεν είναι ακόμα η εποχή να αγχώνεσαι τόσο για τα λεφτά. Οι φοιτητές ξέρουν να περνούν καλά, ακόμα και με άδειες τσέπες.

#9 Τέλος, οι τούμπες στη σχολή πάνε κι έρχονται. Αν λοιπόν, έρθει εκείνη η στιγμή που θα συμβεί και σε σένα, μην κοκκινίσεις αν όλοι όσοι είναι μάρτυρες στη σκηνή πεθάνουν στα γέλια και μη νιώσεις άσχημα. Διασκέδασέ το και γέλα κι εσύ μαζί τους (αν δεν έσπασες κανένα πόδι).

Τα φοιτητικά χρόνια περνούν γρήγορα, γι’ αυτό απόλαυσε την κάθε στιγμή σου ως φοιτήτρια! Για να σου μείνουν αξέχαστα και να δημιουργήσεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις...

Υ.Γ: Καλή η διασκέδαση, αλλά να μελετάς και λίγο. Να μην είσαι τουρίστρια στη σχολή. Να παρακολουθείς τα μαθήματά σου και να μην αφήνεις πολλά χρωστούμενα στην άκρη, γιατί στο τέλος θα πελαγώσεις. Άκου με που σου λέω, κάτι ξέρω!

Ξέρεις πόσο όμορφα θα νιώσεις αν κάποτε, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, νιώσεις περήφανη για τον εαυτό σου που φρόντισες να κάνεις κάποια πράγματα για εσένα, τα οποία σε έχουν φέρει σε ένα καλό επίπεδο ζωής και λίγο πιο κοντά στα όνειρά σου; ΕΔΩ θα διαβάσεις τον τρόπο... Ξεκίνα από σήμερα!