Back to school: Πως θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου!

7 τρόποι για να μπεις στο mood!
Back to school: Πως θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου!



Ξεκίνησαν τα σχολεία! Τέλεια; Δεν σε βλέπω να ενθουσιάζεσαι και πολύ. Ξέρω, σου είναι δύσκολο να προσαρμοστείς ακόμα. Δεν έχει περάσει και καιρός από τότε που σταμάτησες τα μπάνια, δεν σε βοηθάει και πολύ ο καιρός και είσαι ακόμα υπό τη επήρεια του καλοκαιριού.

Όμως σιγά σιγά πρέπει να μπεις στο κλίμα. Πρέπει να θέσεις ποιος είναι ο στόχος σου και να φτιάξεις ένα πρόγραμμα για να τον πετύχεις.

Όμως ας αρχίσουμε από τα βασικά ~> Πως θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς να διαβάσεις;


Ιδού 7 τρόποι!

Βήμα 1ο#
Ανακάλυψε τι είναι αυτό που σου αποσπάει την προσοχή.

Κάνε μια λίστα με όλα αυτά που σε αποσυντονίζουν και χάνεις δημιουργικό χρόνο. Τα οποία και είναι: 
α) κινητό
β) social media
γ) τηλεόραση
δ) αυθόρμητες σκέψεις (τι να βάλεις αύριο, το αγόρι σου κ.τ.λ.)

Αν ξέρεις ποια είναι τα εμπόδια, μπορείς και να τα ξεπεράσεις.

Βήμα 2ο#
Βρες ένα μέρος που να σε εμπνέει.

Αν θέλεις να είσαι πιο παραγωγική τότε βρες ένα καθαρό, ανοιχτό μέρος που να σε εμπνέει. Μπορεί να είναι ο κήπος, η βεράντα, το σαλόνι, μια καφετέρια ακόμα και η ταράτσα του σπιτιού σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις σε αυτό που πρέπει να κάνεις και θα έχεις περισσότερη ενέργεια.

Βήμα 3ο#
Καθάρισε το τραπέζι του γραφείου σου.

Όταν το γραφείο σου είναι καθαρό τότε είναι πιο εύκολο να κάνεις focus σε αυτό που έχεις να κάνεις. Οργάνωσε το γραφείο σου, πέτα τα περιττά (γιατί σου αποσπούν την προσοχή)και κράτα μόνο αυτά που χρειάζεσαι. Κάνε το γραφείο σου άνετο.

Βήμα 4ο#
Φτιάξε ένα πρόγραμμα!

Αν θέλεις το διάβασμά σου να έχει αποτέλεσμα τότε πρέπει να προγραμματίσεις τον χρόνο σου δημιουργικά. Πρέπει να βάλεις στόχο κάθε μέρα πως θα διαβάζεις για παράδειγμα 4 ώρες και να είναι standard. 

Βήμα 5ο#
Προσπάθησε να γίνεις πιο ανταγωνιστική!

Αν θέλεις να μπεις στο mood του διαβάσματος πιο εύκολα, τότε σύγκρινε τους βαθμούς των καλύτερων μαθητών της τάξης με τους δικούς σου και βάλε στόχο να τους περάσεις. Γι΄αυτό και θα πρέπει να δουλέψεις πιο σκληρά και αυτό θα είναι το πιο αποδοτικό κίνητρό σου!

Βήμα 6ο#
Ξεκίνα με τα πιο εύκολα.

Αν ξεκινήσεις το διάβασμα με τα πιο δύσκολα μαθήματα το πιο πιθανό είναι ότι θα αποθαρρυνθείς, θα βαρεθείς και θα βρεις πράγματα που θα σε αποσπάσου από τον στόχο. Γι΄αυτό ξεκίνα με τα πιο απλά, για να πάρεις θάρρος και να κάνεις και πιο γρήγορα.

Βήμα 7ο#
Υπενθύμισε στον εαυτό σου ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος σου!

Μπορεί να βρίσκεσαι στην αρχή της χρονιάς όμως εσύ δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ τον στόχο που έχεις θέσει! Βάζεις σιγά σιγά τις βάσεις μέχρι να πετύχεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Και τι είναι αυτό; Να πάρεις αυτούς τους βαθμούς, να περάσεις σε αυτή τη σχολή.

Δες εδώ πως θα γίνεις η top μαθήτρια!