Shopping therapy: Πώς τα ψώνια μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου

Γιατί τα ψώνια για μια γυναίκα, είναι κάτι παραπάνω από απλή διασκέδαση.
Shopping therapy: Πώς τα ψώνια μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου



Υπάρχει γυναίκα που δεν λατρεύει τα ψώνια, τις βόλτες στα μαγαζία και που δεν πιστεύει ότι η διαδικασία αυτή είναι πραγματική ψυχοθεραπεία; Αν υπάρχει συγχαρητήρια, ξεχωρίζει σίγουρα από τη μάζα και ο σύντροφός της (μάλλον) θα είναι ευτυχισμένος άνθρωπος (και πλούσιος!). Τα ψώνια, εκτός από διασκέδαση, είναι κάτι βαθύτερο και πιο σημαντικό για μια γυναίκα. Γιατί όχι μόνο ανανεώνουν το στιλ της, αλλά ανεβάζουν τη διάθεση, τονώνουν την αυτοπεποίθησή της, ηρεμούν τα νεύρα και διώχνουν μακριά την ένταση. Γιατί ενώ μπαινοβγαίνεις στα μαγαζιά δοκιμάζοντας και ψωνίζοντας, ταυτόχρονα μαθαίνεις. Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Μαθαίνεις να έχεις υπομονή, να είσαι επιλεκτική και πολλά ακόμα που θα διαβάσεις στη συνέχεια:

#1 Η υπομονή είναι αρετή. Οι ρυθμοί της ζωής είναι έντονοι, γρηγοροι και αγχωτικοί και για να ανταποκριθείς σε αυτούς, για να προλάβεις όλα όσα πρέπει να κάνεις, αγχώνεσαι και τρέχεις! Αν όμως μάθεις να χαλιναγωγείς τον εαυτό σου και να διαχειρίζεσαι το άγχος σου, πριν κάνει κακό στην υγεία και την ψυχολογία σου, θα γίνεις πολύ πιο υγιής κι ευτυχισμένος άνθρωπος. Μάντεψε από πού μπορείς να πάρεις ένα τόσο σημαντικό μάθημα ζωής. Από τα ψώνια! Γιατί όσο και να θέλεις να αγοράσεις αυτό το πανάκριβο, υπέροχο παλτό, θα κάνεις υπομονή, θα σκεφτείς ψύχραιμα και λογικά και θα περιμένεις να το πάρεις στις εκπτώσεις, ώστε να μη μείνεις άφραγκη, μέχρι να πάρεις τον επόμενο μισθό σου.

#2 Σημασία έχει να εμπνέεις τους γύρω σου και να σε θαυμάζουν γι’ αυτό που είσαι. Αυτό το μότο μοιάζει αρκετά με εκείνο που εξυπηρετεί η μόδα: Σημασία έχει να φοράς εσύ το ρούχο κι όχι να σε φοράει εκείνο. Με άλλα λόγια, να ντύνεσαι όπως σου πηγαίνει και σύμφωνα με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου, διαφορετικά, αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις ένα ρούχο, ακόμα και αν αυτό είναι σπάνιο κι εξαιρετικό κομμάτι, μπορεί πάνω σου να φαίνεται φτηνό και εντελώς ξένο. Δεν έχει σημασία λοιπόν τόσο αν θα αγοράσεις την ακριβή μάρκα που όλοι αναγνωρίζουν, ή ένα κομμάτι που σου άρεσε από ένα μαγαζί της γειτονιάς σου. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι πώς το ρούχο αυτό φαίνεται επάνω σου.

#3 Ο έρωτας με την πρώτη ματιά, ή αλλιώς ο κεραυνοβόλος έρωτας, υπάρχει 100%. Πότε ήταν η τελευταία φορά που "έλιωσες" με ένα ζευγάρι γόβες από την πρώτη κιόλας ματιά που έριξες στη βιτρίνα; Σου τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον, τις ξεχώρισες ανάμεσα σε τόσα ζευγάρια και αποφάσισες σε κλάσματα δευτερολέπτου πως σου ανήκουν, φτιάχτηκαν σίγουρα για εσένα και πρέπει να τις κάνεις δικές σου. Αν δεν είναι αυτός κεραυνοβόλος έρωτας, τι είναι;

#4 Υπάρχει πάντα η ιδανική στιγμή και συγκυρία που αξίζει να τα δώσεις όλα. Πώς είναι όταν είσαι πια σίγουρη πως έχεις δίπλα σου τον κατάλληλο άνθρωπο, τον άντρα της ζωής σου, και ξαφνικά αφήνεις τον εαυτό σου ελέυθερο να εκφράσει συναισθήματα και σκέψεις, να μοιραστεί όνειρα και να επενδύσει στη σημαντική αυτή σχέση ζωής; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν πας για ψώνια. Συνήθως είσαι συγκρατημένη, αλλά θα υπάρξει κι εκείνη η στιγμή που μπορεί να θυσιάσεις και το τελευταίο ευρώ απο το πορτοφόλι σου για εκείνο το κλασικό κομμάτι που είδες, σου άρεσε και είσαι σίγουρη ότι θα σου φανεί χρήσιμο για την υπόλοιπη ζωή σου.

#5 Πρέπει να κάνεις έρευνα, να περιμένεις, να εξετάζεις τις παραμέτρους και να «χτυπάς» την ιδανική στιγμή. Αυτή ακριβώς την τακτική ακολουθούν εκείνοι που ξέρουν να ψωνίζουν. Γνωρίζουν ότι κάτι που θα δουν και τους αρέσει, μπορεί να το βρουν και σε καλύτερη version κάπου αλλού. Γι’ αυτό, κάνουν πρώτα μια έρευνα αγοράς και τελικά επιλέγουν το καλύτερο και οικονομικότερο. Αυτή την τακτική είναι σημαντικό να ακολουθείς σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Να ψάχνεις, γιατί μόνο ψάχνοντας βρίσκεις. Μην είσαι επιφανειακή και μην "πέφτεις" εύκολα.

#6 Έχεις μεγάλη καρδιά, που τους χωράει όλους. Το ίδιο που συμβαίνει και με την ντουλάπα σου. Όσα ρούχα και να πάρεις, ποτέ δεν κλείνει η πόρτα και για άλλα.

#7 Να μην είσαι στενόμυαλη και να δίνεις ευκαιρίες. Γιατί όπως έχεις διαπιστώσει και στη ζωή σου μέχρι σήμερα: «Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός». Μπορεί να βρεις αυτό που ψάχνεις στο πιο μικρό μαγαζάκι, στο πιο απρόβλεπτο σημείο. Αυτό συμβαίνει και με τον έρωτα. Τον συναντάς την πιο απρόβλεπτη στιγμή, στο πιο παράξενο μέρος. Γι’ αυτό, να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

#8 Θα κάνεις διάφορες «λάθος» σχέσεις στη ζωή σου. Μάθε από αυτές. Όπως έχεις πια μάθει από τις τόσες περιττές και ανόητες αγορές που έχεις κάνει κατά καιρούς. Μην κρατάς περιττούς ανθρώπους στη ζωή σου. Κάνε χώρο για καινούριους και για εκείνους που πραγματικά αξίζουν να είναι μέρος της. Μην κρατάς ρούχα που δε φοράς ποτέ. Χάρισέ τα και κάνε χώρο για καινούρια, ωραιότερα και πιο χρήσιμα κομμάτια.

#9 Δεν μπορείς να τα έχεις όλα και δεν προορίζονται και όλα για εσένα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για να ταιριάζουν με όλους. Το ίδιο και τα ρούχα. Μπορεί να αδημονούσες να προσθέσεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι στην ντουλάπα σου και μόλις τελικά το δοκίμασες, συνειδητοποίησες ότι δεν σου πάει καθόλου, ότι δεν είναι για εσένα, όσο κι αν σου αρέσει να το βλέπεις φορεμένο σε άλλες γυναίκες. Όπως και εκείνος ο τύπος στο μπαρ. Κούκλος μεν, αλλά όχι για εσένα. Δεν είσαι εσύ τώρα για αγόρια που δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν σου ταιριάζει κάτι τέτοιο. Όσο και να σε ενοχλεί, πρέπει να το δεχτείς.

#10 Είναι καλύτερο να ενεργείς με σχέδιο. Η προετοιμασία είναι το παν. Κάνε έρευνα αγοράς, σύγκρινε τιμές, ξεχώρισε τις ευκαιρίες, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες σου, πριν βάλεις το χέρι σου στο πορτοφόλι σου. Πριν πας για ψώνια, ρίξε μια ματιά στην ντουλάπα σου. Θα σε βοηθήσει να ψωνίσεις σωστά. Το ίδιο να κάνεις γενικά στη ζωή σου. Να λειτουργείς ψύχραιμα και πριν πράξεις να σκέφτεσαι και να ζυγίζεις σωστά τα δεδομένα που έχεις.

Εδω θα διαβάσεις τις πιο ενοχλητικές συνήθειες (και αηδιαστικές ενίοτε) που συναντάς καθημερινά. Τις κάνεις κι εσύ;