Πάρτι γενεθλίων: Τι άλλαξε από τότε που έγινες μαμά; (Σουρεάλ)

Ένα κείμενο με κάμποσο ρεαλισμό και χιούμορ.
Πάρτι γενεθλίων: Τι άλλαξε από τότε που έγινες μαμά; (Σουρεάλ)



Θυμάσαι τότε που ήσουν single και έκανες εξαλλοσύνες με τις φίλες σου στα bar, πάνω στις μπάρες, γνωρίζοντας νέο κόσμο, μιλώντας με όλους και παρτάροντας non stop; Ε, κάπως έτσι συνήθιζες να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου τότε...πριν κάνεις παιδιά. 
Τώρα αυτή η ημέρα έχει αλλάξει. Έχει γίνει μια κοινή καθημερινή ημέρα που απλά σβήνεις μια τούρτα. Μαζεύεις παιχνίδια από το σαλόνι και τρως ένα κομμάτι τούρτα το επόμενο πρωί με τον καφέ σου.

Ας κάνουμε μια σουρεάλ σύγκριση:

Πριν τα παιδιά

- Έβγαινες έξω για να παρτάρεις και να κάνεις εξαλλοσύνες. Λες και ήταν το μόνο πράγμα που ήξερες να κάνεις. Βασικά τότε ήταν. Και το επόμενο μεσημέρι που ξυπνούσες το μόνο πράγμα που σε ένοιαζε ήταν να προλάβεις να πας για καφέ.

- Τα δώρα που ήθελες να σου κάνουν ήταν φορέματα, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο μη πρακτικό και καθημερινό.

- Όταν έσβηνες ακόμα ένα κεράκι στην τούρτα σου, ένιωθες νεότερη από ποτέ. Τι και αν έκλεινες ακόμα ένα χρόνο.

- Πριν σβήσεις τα κεράκια, περίμεναν όλοι λίγα λεπτά για να κάνεις μια ευχή. Και μετά φιλιά, αγκαλιές. 

- Συνήθως μετά το πάρτι γενεθλίων σου είχες hangover. Γυρνούσες σπίτι και ξάπλωνες από καναπέ σε κρεβάτι και από κρεβάτι σε καναπέ. Drunk in love!

- Την επόμενη ημέρα πολλά απρόοπτα ήταν πιθανό να συμβούν. Μπορεί να ξυπνούσες στο σπίτι κάποιου άλλου. Μπορεί να είχες κοιμηθείς με τα ρούχα. Μπορεί να μην θυμόσουν τίποτα από την προηγούμενη ημέρα. 

- Συνήθως μετά από ένα έξαλλο πάρτι γενεθλίων γυρνούσες σπίτι με τα 12ποντα στο χέρι.

- Το δωμάτιο σου την επόμενη ημέρα ήταν σαν να είχε γίνει πόλεμος. Καλλυντικά, παπούτσια, ρούχα, πετσέτες, πιστολάκι. Όλα διασκορπισμένα σε όλα τα σημεία.

Μετά τα παιδιά

- Στο "πάρτι" γενεθλίων σου βάζεις όριο αλκοόλ στον εαυτό σου "μέχρι 3 ποτά max". Και όταν εννοούμε ποτό εννοούμε κρασί ή μπύρα. That's it!

- Δεν είχες χρόνο να προετοιμάσεις τα γενέθλια σου γιατί είχες άλλα 1234 πράγματα να σκεφτείς. Ωστόσο όμως το Sushi Bar που είναι κοντά στο σπίτι σου, είναι η πιο γρήγορη λύση. Θα πεταχτείς για ένα δίωρο max γιατί η babysitter έχει να βγει μετά.

- Τα δώρα σου πια δεν είναι υλικά αγαθά. Είναι ένα κολιέ από μακαρόνια που σου έφτιαξαν τα παιδιά σου ή κάποια ζωγραφιά.

- Όταν σβήνεις τα κεράκια είναι αυτή η awkward στιγμή που σε ρωτάνε τα παιδιά σου αν έκλεισες τα 60. Και γελάνε.

- Δεν προλαβαίνεις να κάνεις ευχή πριν σβήσεις την τούρτα. Έχεις να κρατάς το μωρό στην αγκαλιά σου και να του μάθεις πώς να φυσάει για να σβήσουν τα κεράκια.

- Το πάρτι γίνεται μέσα στο σπίτι σου. Πρέπει να κυνηγάς τα παιδιά σου γύρω γύρω στο σαλόνι για να τα βάλεις για ύπνο. 

- Με τα πολλά καταφέρνεις να κανονίσεις να ξεφύγεις ένα διήμερο κάπου για να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου. Φεύγεις. Αποτέλεσμα; Το 40% του διημέρου σου το περνάς στο facetime, μιλώντας με τα παιδιά σου.

- Το επόμενο πρωί σε σηκώνουν από τα χαράματα τα παιδιά σου που έχουν όρεξη να παίξουν μαζί σου. Ανεβαίνουν πάνω σου και ξυπνάς μια και καλή! Και είσαι ευτυχισμένη. 

Μήπως είσαι ακόμα single και μένεις και μόνη σου; Αυτό το άρθρο χρειάζεται να το διαβάσεις τότε!