Χορευτές μπαλέτου σε ταξιδεύουν στους δρόμους της Κούβας

Προσοχή! Δυνατές εικόνες μαγείας...
Χορευτές μπαλέτου σε ταξιδεύουν στους δρόμους της Κούβας



Ο φωτογράφος Omar Robles έχει πάνω απο 135.000 οπαδούς στο instagram και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στο τελευταίο του project μπορεί και να μείνεις με το στόμα ανοιχτό βλέποντας να απαθανατίζει χορευτές  να κάνουν μπαλέτο στους δρόμους της Κούβας.

Όπως αναφέρει και στο προσωπικό του blog :«Οι χορευτές της Κούβας είναι από  τους καλύτερους χορευτές του κόσμου. Όσοι κατάγονται από Αφρική-Καραϊβική ίσως να έχουν το ρυθμό και την κίνηση στο αίμα τους αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η ρώσικη σχολή κατάρτισης που τους αφήνει  τεράστια χορευτική κληρονομιά».

 

Ο Robles είχε όνειρο για πολλά χρόνια να επισκεφτεί αυτή τη χώρα και εξαιτίας μιας υποτροφίας του Bessie Foundation κατάφερε να κάνει το όνειρο πράξη. Πιστεύει ακράδαντα ότι οι Κουβανοί είναι σαν τους χορευτές μπαλέτου ,δηλαδή αγωνίζονται για τη ζωή με την ίδια κομψότητα και ανθεκτικότητα που σπανίζει. «Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κουβανοί χορευτές μπαλέτου ξεχωρίζουν πάντα ανάμεσα σε τόσες γενιές. Η άντληση της δύναμής τους απλά κυλάει στο αίμα τους».

Πηγή: borepanda.com

Δες εδώ και το Ballerina Project: 40 εντυπωσιακά πορτραίτα μπαλέτου που θα σε υπνωτίσουν!