Περιμένεις στην ουρά; Ευκαιρία να μάθεις λίγο Savoir Vivre!

Και τι γίνεται με αυτούς που σου κλέβουν τη σειρά...
Περιμένεις στην ουρά; Ευκαιρία να μάθεις λίγο Savoir Vivre!



Νομίζεις ότι το να στέκεσαι σε μια ουρά είναι απλή υπόθεση; Πίστεψε με δεν είναι καθόλου δύσκολο να έρθει ξαφνικά το χάος είτε βρίσκεσαι στο ταχυδρομείο, είτε στην τράπεζα, είτε στα μαγαζιά,  είτε στο σουπερμάρκετ. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω των οποίων η υπομονή εξαντλείται πολύ εύκολα, υπάρχουν άνθρωποι φλύαροι και υπάρχουν και εκείνοι οι ύπουλοι πελάτες που θα προσπαθήσουν να σου κλέψουν την σειρά. Ευτυχώς, διαβάζοντας τα 5 παρακάτω tips από την συγγραφέα του βιβλίου «socialsklz :-) For Success» Faye de Muyshondt έμαθα κάποια πράγματα για το savoir vivre της ουράς:

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις περιμένοντας σε μία ουρά;

Θα έλεγα το να μιλάς δυνατά στο κινητό. Και ακόμα χειρότερα, να μην έχεις αποφασίσει τι θα παραγγείλεις ή να μην έχεις έτοιμο το πορτοφόλι σου όταν έρθει η ώρα που θα φτάσεις στο ταμείο.

Υπάρχουν δύο τύποι ουρών: Η μονή ουρά και οι πολλαπλές ουρές που σχηματίζονται μπροστά από κάθε ταμείο. Ποια είναι η πιο αποτελεσματική και βοηθάει στο να διατηρηθεί το επίπεδο ευγένειας;

Σίγουρα η πρώτη ουρά είναι πιο αποτελεσματική γιατί είναι πιο απλή για τους πελάτες, αλλά η δεύτερη προϋποθέτει πολλούς πελάτες και πολλές συναλλαγές, που βέβαια είναι απαραίτητες. Και οι δύο περιπτώσεις όμως μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές αν όλοι είναι καλοί και δίκαιοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να βάλεις τα παιδιά, την οικογένεια ή τους φίλους σου να περιμένουν σε όλες τις ουρές για να δεις ποια θα κινηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς.  

Τι γίνεται αν «μπλοκάρεις» στην ουρά μαζί με ένα φλύαρο άτομο;

Σκέψου ότι είναι μία προσωρινή κατάσταση. Δεν αξίζει να έρθεις σε σύγκρουση και να δημιουργήσεις αρνητική ενέργεια σε σένα και τον περίγυρό σου. Θα σου πρότεινα να σκεφτείς κάτι που συνέβη εκείνη την ημέρα για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη. Άλλωστε, αμέτρητες έρευνες για την ευγνωμοσύνη συνδέονται με την ευτυχία και την ευημερία.  

Ποιος είναι ο ευγενικός τρόπος για να διαχειριστείς εκείνους που θα επιχειρήσουν να σου κλέψουν τη σειρά;

Μπορείς πολύ απλά να πεις ότι «υπάρχει ουρά» και να δείξεις ότι έχεις προτεραιότητα. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία και το χαμόγελό σου την ώρα που το λες. Στην καλύτερη περίπτωση, θα απολογηθεί και θα μπει στην ουρά και στην χειρότερη θα σε αγνοήσει.  

Η τελευταία ερώτηση δεν είναι και τόσο σχετική με τις ουρές, αλλά είμαστε περίεργοι: Είναι σωστό να παραγγέλνεις ένα πολύ περίπλοκο καφέ ή ποτό όταν η ουρά είναι τεράστια;

Ναι, εννοείται αν πρόκειται για ένα μέρος που δέχεται περίπλοκες παραγγελίες.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com