Να γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι φοράνε τα ίδια ρούχα κάθε μέρα!

Κάτι ήξεραν οι Albert Einstein, Steve Jobs και Mark Zuckerberg.
Να γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι φοράνε τα ίδια ρούχα κάθε μέρα!



Τι κοινό έχουν ο Albert Einstein, ο Steve Jobs και ο Mark Zuckerberg πέρα από την ευφυία τους και το γεγονός ότι άλλαξαν τον κόσμο; Καλά μάντεψες: Όλοι έχουν ένα συγκεκριμένο στιλ ντυσίματος το οποίο ακολουθούν ή ακολουθούσαν πιστά σε καθημερινή βάση. Σκέφτηκες ποτέ να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους; Παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους για να το κάνεις:

Είναι απλό

Η απλότητα είναι συνδεδεμένη με την ευφυία, ενώ το περίπλοκο μπορεί να είναι χαοτικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν συνήθως το 80% των ρούχων που έχουν στην ντουλάπα τους. Το στιλ σου είναι η υπογραφή σου, δείχνει τη μοναδικότητά σου και μπορεί να είναι πληκτικό μόνο αν εσύ το θελήσεις. Τζιν με ζιβάγκο; Γκρι κοστούμι ή μπλε κοστούμι; Πάντα θα υπάρχουν συγκεκριμένα ρούχα που φοράς ώστε να μη χρειάζεσαι να σκέφτεσαι παραπάνω απ’ ότι πρέπει. Αγόρασε τα απολύτως απαραίτητα ρούχα, χάρισε τα κομμάτια που δεν φοράς πια και οργάνωσε την ντουλάπα των ονείρων σου.

Δεν χρειάζεται να παίρνεις αποφάσεις

Καθημερινά παίρνουμε πάρα πολλές αποφάσεις. Γιατί πρέπει να αναλωνόμαστε και με τέτοιου είδους αποφάσεις; Ο Mark Zuckerberg απολαμβάνει την ελευθερία που του προσφέρουν τα γκρι T-Shirts: «Θέλω τα πράγματα στη ζωή μου να είναι ξεκάθαρα. Θέλω να παίρνω όσο το δυνατόν λιγότερες αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μου και να εστιάζω στον τρόπο με τον οποίο μπορώ να υπηρετώ την κοινωνία».  Όταν ξεκινάς τη μέρα σου χωρίς να παίρνεις αποφάσεις είναι αρκετά απελευθερωτικό και μπορεί να διώξει το στρες. Γιατί να σκέφτεσαι τι θα φορέσεις ενώ την ίδια στιγμή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για να δημιουργήσεις κάτι που θα αλλάξει τη ζωή σου;

Είναι απλά μαθηματικά

Για να είμαστε σαφείς, κανείς δεν λέει να φοράς το ίδιο ρούχο κάθε μέρα, αυτό θα ήταν κάπως αηδιαστικό. Μπορείς απλά να έχεις μία «φόρμα» προσαρμοσμένη στο στιλ σου. Αν φορούσες στολή ή φόρμα στο σχολείο σου οι πιθανότητες να τη μισείς θα ήταν μεγάλες, αλλά τα πρωινά σου σίγουρα θα ήταν πιο εύκολα. Τώρα λοιπόν που έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τη στολή της επιλογής σου γιατί να μην το κάνεις;

Γλιτώνεις χρήματα

Γνωρίζοντας τι θα φορέσεις σε καθημερινή βάση είναι δεδομένο ότι δεν παρασύρεσαι όταν βγαίνεις στα μαγαζιά με αποτέλεσμα να γλιτώνεις χρήματα και να ξέρεις τι ακριβώς θα ψωνίσεις στις εκπτώσεις. Ευτυχώς, οι ντουλάπες σου αρχίζουν και έχουν λογική ενώ το πακετάρισμα για ένα ταξίδι γίνεται παιχνιδάκι.  

Αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου και βοηθάει στο να έχεις αυτοσυγκέντρωση

Ξέρεις ποια κομμάτια ταιριάζουν σε εσένα και το σώμα σου και σου δίνουν την αυτοπεποίθηση να εστιάσεις περισσότερο στη δουλειά σου. Δεν είναι ανάγκη να φοράς εκείνα τα ρούχα μόνο και μόνο επειδή τα ψώνισες τυχαία στις εκπτώσεις ή επειδή είναι τα μοναδικά καθαρά ρούχα που είχες το πρωί. Δημιουργώντας τη δική σου «στολή» νιώθεις άνεση και αυτοπεποίθηση κάθε μέρα.

Είναι προβλέψιμο

Εκτός από τα παραπάνω, προσδιορίζοντας και δημιουργώντας το μοναδικό σου στιλ με ελάχιστη προσπάθεια ή σκέψη, έχεις μία σταθερά στη ζωή σου. Είναι ωραίο να είναι κάτι προβλέψιμο μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας. Μόνο και μόνο αυτό, μπορεί να σε κάνει να πεις ότι ίσως αξίζει την προσπάθεια.