Dear Santa… Η wish list του Αρτ

Μια μοναδική ευχή... Να ξαναπάω στο μέρος που έζησα τις καλύτερες μέρες της ζωής μου!
Dear Santa… Η wish list του Αρτ



Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Σήμερα θα σου μιλήσω ειλικρινά! Ποτέ μου δεν σε πίστεψα όμως σε αγάπησα γι' αυτό που είσαι. Σε αγάπησα γιατί δίνεις χαρά σε όλο τον πλανήτη τις ημέρες των Χριστουγέννων. Από παιδί ήξερα πως δεν υπάρχεις, μα όταν στολίζαμε το σπίτι πάντα σ' έπαιρνα αγκαλιά και έπαιζα με τα πλούσια λευκά μούσια σου.

Το 2014 ήταν μια περίεργη χρονιά για μένα. Έγιναν τόσα πολλά που δεν χωράνε σε ένα γράμμα, όμως θέλω να σταθώ σε ένα κομμάτι και αν γινόταν να γυρνούσα το χρόνο πίσω για να τα ξαναζήσω όλα από την αρχή.

Δεν έχω ζητήσει ποτέ μου δώρο από σένα, όμως θέλω να μου αποδείξεις πως έχεις τη δύναμη να μου κάνεις μια μεγάλη χάρη. Θέλω με τη βοήθεια σου να γυρίσω πίσω στο καλοκαίρι που μας πέρασε όταν μέσα σε μια μέρα άφησα την Ελλάδα και πήγα να ζήσω στη μαγευτική Βουδαπέστη.

Ήταν αρχές Ιουνίου όταν ένα τηλεφώνημα μου άλλαξε όλο το καλοκαίρι. Δέχτηκα μια επαγγελματική πρόταση από την Ουγγαρία και μέσα σε 10 λεπτά είχα συμφωνήσει. Μέσα σε ένα 24ωρο είχα αλλάξει σπίτι, χώρα, φίλους, τρόπο ζωής και δουλειά! Ε λοιπόν ήταν ότι καλύτερο έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου.

Είχα δικό μου σπίτι στην περιοχή της Βούδα (γιατί ως γνωστόν η Βουδαπέστη χωρίζεται σε Βούδα και Πέστη), κάτι που δεν το είχα φανταστεί καν λίγες μέρες νωρίτερα. Ο καιρός μόνο καλοκαίρι δεν θύμιζε, αλλά είχε και αυτό τη μαγεία του. Μια πόλη που σε έκανε να την ερωτευτείς αμέσως. Κεραυνοβόλος έρωτας!

Ο τρόπος ζωής στην Ουγγαρία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Τα πάντα διαφορετικά... φαγητά, ποτά, διασκέδαση, δρόμοι, καθαριότητα, μέσα μαζικής μεταφοράς, ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και άλλα τόσα πολλά! Αυτό που μ' έκανε επίσης ευτυχισμένο ήταν η απόσταση από το σπίτι μου μέχρι τη δουλειά μου. Μόνο 2 λεπτά!

Άγιε μου Βασίλη θέλω να βάλεις τα δυνατά σου και τα "κονέ" σου για να ξαναζήσω αυτές τις μοναδικές στιγμές στην πανέμορφη Βουδαπέστη. Να φυσάει και να περπατάω στις γέφυρες πάνω από τον Δούναβη, να πηγαίνω στα αγαπημένα μου πολυκαταστήματα "New Yorker", να χάνομαι στα γραφικά σοκάκια της Πέστης και να καταλήγω στους πιο εμπορικούς δρόμους Vaci και Andrassy!

Λοιπόν Άγιε μου Βασίλη περιμένω νέα σου. Αν μου στείλεις γράμμα θα αργήσει να έρθει, οπότε στείλε μου mail. Βασικά καλύτερα να με πάρεις τηλέφωνο. Αν δεν έχεις κάρτα κάνε μου αναπάντητη να σε πάρω πίσω...

Αρτ