Ξεφεύγουμε από τα κλασικά δώρα και επιλέγουμε κάτι διαφορετικό

Όχι άλλα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ με ταράνδους.
Ξεφεύγουμε από τα κλασικά δώρα και επιλέγουμε κάτι διαφορετικό



Όσο καλά και να πιστεύεις ότι γνωρίζεις την Αθήνα, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να μάθεις τα πάντα για αυτή την πόλη. Η περίοδος των γιορτών όμως είναι μία καλή αφορμή για να περπατήσεις λίγο περισσότερο.

Μαζί, λοιπόν, με τα καινούρια μαγαζιά που μαθαίνεις ότι ανοίγουν, τους ξεχασμένους δρόμους που βρίσκεσαι εντελώς τυχαία και όλα αυτές τις ωραίες εικόνες που ξεπηδούν από εκεί που δεν το περιμένεις, ανακαλύπτεις και μέρη που δεν φανταζόσουν ότι υπήρχαν. Όπως μια υπόγεια αντικερί που μετράει πάνω από είκοσι χρόνια ζωής κι ένα εργαστήρι κοσμημάτων στην κορυφή μίας πολυκατοικίας. Και κάπως έτσι, τα φετινά Χριστούγεννα είπαμε να αφήσουμε τα πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα και να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα δώρα.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Η Νεοφύτου Βάμβα (αριθμός 1) κρύβει εδώ και χρόνια ένα μυστικό που γίνεται γνωστό από στόμα σε στόμα. Στο εργαστήριο του Terry Stamataris νιώθεις ότι έχεις βρεθεί σε ένα British tea room ή στο μπουντουάρ μίας σταρ του παλιού σινεμά. Εκτός από γούρια και κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους, θα βρεις vintage αντικείμενα που σίγουρα θα ήθελες να αποκτήσεις.

Κατεβαίνοντας την Κολοκοτρώνη, απέναντι από το Booze Cooperativa, υπάρχει μία παλιά πολυκατοικία. Εκεί βρίσκεται το εργαστήριο της Αγγέλικα, της δημιουργού του Break A Stone. Αν σου αρέσουν τα μυστικιστικά σύμβολα, οι πολύτιμες πέτρες και τα ακατέργαστα υλικά, τότε έχεις έρθει στο σωστό μέρος. Αρκεί να γνωρίσεις την Αγγέλικα για να καταλάβεις ότι τα χειροποίητα κοσμήματά της διαφέρουν κατά πολύ από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και κάθε ένα από αυτά μοιάζουν με μικρά φυλαχτά.

Δεν είναι όμως μόνο το κέντρο της πόλης γεμάτο μικρούς θησαυρούς, αφού και στα Βόρεια προάστια θα ξετρυπώσεις αρκετούς. Το Alpha Antiques (Λ. Κηφισίας 265) μετράει πολλά χρόνια ζωής και δεν φαντάζεσαι τι κρύβει στον τεράστιο χώρο του. Έπιπλα, μικροαντικείμενα, σερβίτσια, πίνακες βρίσκονται σε πληθώρα στο μαγαζί και κάθε σου βήμα είναι μία καινούρια ανακάλυψη. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Half & Half, το οποίο μοιάζει να ξεπήδησε από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Χειροποίητα μαξιλάρια, ασυνήθιστα γούρια και κοσμήματα εμπνευσμένα από την ποίηση και τη λογοτεχνία κρύβονται στα συρτάρια του μαγαζιού, μαζί με τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για events.