Drunk Mode: Η εφαρμογή που βάζει τέλος στα λάθος τηλεφωνήματα

Όχι άλλα μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα υπό την επήρεια αλκοόλ.
Drunk Mode: Η εφαρμογή που βάζει τέλος στα λάθος τηλεφωνήματα



Μία ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια βρήκε τον τρόπο για να περιορίσει τα τηλεφωνήματα στα λάθος άτομα όταν βρίσκεσαι υπό την επήρεια αλκοόλ. Η δωρεάν εφαρμογή Drunk Mode ενεργοποιεί μία καινούρια λειτουργία στο κινητό σου. Οι χρήστες μπορούν να τη ρυθμίσουν πριν την νυχτερινή τους έξοδο για τρεις έως δώδεκα ώρες και να το απενεργοποιήσουν στο τέλος.

Στη ρύθμιση Drunk Mode, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν κάποιους αριθμούς που σίγουρα δεν θέλω να καλέσουν, όπως για παράδειγμα τον πρώην ή το αφεντικό. Με τη χρήση αυτή της εφαρμογής οι πιθανότητες για ντροπιαστικά τηλεφωνήματα φαίνεται να μειώνονται δραματικά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η εφαρμογή εντοπίζει την τοποθεσία που βρίσκεσαι και επιτρέπει να φαίνεται που πήγες όσο είναι ενεργή. Μάλιστα, με την επιλογή Find My Drunk, οι φίλοι μπορούν να εντοπίσουν τους χρήστες, με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν μαζί τους το κινητό.

Η εφαρμογή λειτουργούσε πειραματικά στο campus του Πανεπιστήμιου για έξι περίπου μήνες, αλλά κυκλοφόρησε ευρέως μία ενημερωμένη έκδοση χάρη σε μία εκστρατεία χρηματοδότησης μέσω του Indiegogo, μετρώντας πλέον εκατό χιλιάδες χρήστες.

Ανάμεσα στα νέα features που θέλουν να προσθέσουν οι δημιουργοί της εφαρμογής στην επόμενη αναβάθμιση είναι το Snapchat- προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε χρήστες με Android και όχι iPhone. Το Snapchat επιτρέπει να βλέπεις τυχόν φωτογραφίες που έχεις στείλει, οι οποίες συνήθως διαγράφονται αφού σταλούν, και μία υπηρεσία ταξί.