5 πράγματα που δεν μας έμαθαν τα παραμύθια

Ή αλλιώς, οι αλήθειες της ζωής που χάθηκαν στη μετάφραση.
5 πράγματα που δεν μας έμαθαν τα παραμύθια



Ιστορίες αγάπης και φιλίας και χρυσόσκονες και λουλούδια και φούμαρα. Μεγαλώσαμε με παραμύθια και μάθαμε πως στο τέλος πάντα ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Κάπου όμως μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, κάποιος ξέχασε να μας πει ορισμένες αλήθειες. Συλλέξαμε μερικές από αυτές για να σου χαλάσουμε το όνειρο.

Δεν υπάρχει πάντα κάποιος να σε σώσει 
Ακόμα κι αν η Σταχτοπούτα σώθηκε από τη μίζερη ζωή της όταν ανακάλυψε το μεγαλείο της ομορφιάς και καλοσύνης της ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο, δε σημαίνει ότι ένας τέτοιος τύπος θα περιμένει και εσένα δίπλα από το τζάκι σου. Εεε, δίπλα από την πόρτα σου ήθελα να πω..

Ομορφιά δε σημαίνει απαραίτητα τελειότητα
Αν η Χιονάτη δεν είχε αλαβάστρινο πρόσωπο να μαγεύσει το παλικάρι, λες να έκανε μπότοξ και υαλουρονικό προκειμένου να έλξει τον επίμαχο γαμπρό; Αυτό που την έκανε ακαταμάχητη, ήταν ο τρόπος που διεκδίκησε να αλλάξει τη ζωή της.

Οι άσχημοι δεν είναι πάντα οι κακοί
Όπως έλεγε κι η γιαγιά μου «αυτούς με τα αγγελικά πρόσωπα και τα αιώνια χαμόγελα να φοβάσαι». True that.

Το παρελθόν δε σβήνεται 

Ακόμα κι αν κοιμηθείς σαν την Ωραία Κοιμωμένη, ελπίζοντας πως όταν θα ξυπνήσεις θα έχει διαγραφεί το παρελθόν σου και τα λάθη που έκανες, μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά. Ό,τι γίνεται, δεν ξεγίνεται. Να μια μεγάλη αλήθεια.

Τα μακριά μαλλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση

Ραπουνζέλ προκάλεσες πολλή ψαλίδα. Ε μα πια, με τα κομπιασμένα, γεμάτα ουρές μαλλιά μέχρι τη μέση! Τέλος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που μας έκρυψαν τα παραμύθια.